הצל שלי ואני...מצורף הרהור.
הרהור לשבועות-וחג שמח לכולם...ו אדוארד1 [מצורף קובץ jpg] 12:16 | 12/06/05 חג שמח לכולם! הרהורון על החג. חג השבועות,חג מתן תורה,חג הקציר,חג הביכורים וחג תנובה-שטראוס. אלה פחות או יותר שמותיו השונים של החג. ניסיתי הבוקר לחפש לאן אני מתחבר השנה. שמתי לב שההתחברות שלי לחג לאורך חיי היתה קשורה לעונות חיי. בילדות -עשור א'-חג הביכורים(תמיד הייתי פעיל בהצגות בי"הס)אני זוכר את הזר על הראש "סלינו על כתפינו ראשינו עטורים.." היינו מכנים את הזרים בהתלהבות מהגדר החיה של בית הספר ,היום אני יודע שזה שיח רעיל(הרדוף הנחלים) ומוחם של דור שלם הורעל עם סלינו על כתפינו.היינו מקבלים שוקו ועוגת גבינה. בנערות- עשור ב'-חג השבועות וספרתם לכם.היינו סופרים מפסח מתי תסתיים שנת הלימודים.היינו שותים מוקה ואוכלים עוגת גבינה. בעשור השלישי-יש ילדים, משימות חינוכיות-חג מתן תורה.ממוקדים ב-והגדת לבניך לומדים כל הלילה בבית הכנסת שותים קפה ואוכלים עוגת גבינה. בעשור הרביעי של חיי-חג הקציר-אתבונן במלקטות.למען האמת תמיד אהבתי את הציור הזה הוא היה בחזית הספר"תולדות האמנות"ולמדתי ממנו לבגרות.בתקופת המוקה) השבוע ראיתי את התמונה וקפצה לי בראש מגילת רות- מגילת החסד. קראתי פסוקים נפלאים,אפשר לשתף? "ויהי בחצי הלילה ויחרד האיש וילפת והנה אישה שוכבת מרגלותיו: ויאמר מי את ותאמר אנוכי רות אמתך ופרשת כנפיך על אמתיך כי גואל אתה: ויאמר ברוכה את לה' ביתי כי היטבת חסדך האחרון מן הראשון לבלתי לכת אחרי הבחורים אם דל ואם עשיר:" אין צורך בפירושים רק לקרוא שוב ושוב. דבר אחד בטוח השנה נאכל עוגת גבינה עם דיאט ספרייט.עונות חיינו. מאז ילדותנו תנובה ושטראוס הפכו לתאגידי ענק בכסף ובערכי מותג. כמה אני צמחתי אולי המלקטות תספרנה לי. חג עוגת גבינה שמח-אדוארד בדקה התש עים:החג אני בבאר שבע "האויר של ב"ש רווי אהבה וחסד-אתבשם לי. לא רוצה להטריד את עמיר.בטוח שהיה מזמין אותי לתה ועוגת גבינה. בדקה התשעים: חשבתי ללכת אחר המלקטות אחי אמר לי שהן בדוויות ואולי מואביות? "כאן עוברים כולנו דרך שערים שנפרצו מזמן"