חג פסח שמח!

spraizler

New member
חג פסח שמח!

פסח הוא שמו של קורבן שהוקרב בבית המקדש בארבעה עשר בניסן, לאחר חצות היום, ונאכל בערבו של יום, בלילה הראשון של חג המצות, ונקרא קורבן פסח. על שמו של הקורבן נקרא במקרא אותו יום שבו הוא מוקרב בשם "חג הפסח". מאוחר יותר הפך שמו של הקרבן לשמם של שבעת ימי חג המצות (החל ב-ט"ו בחודש ועד כ"א בו), וכיום הוא משמש כשם העיקרי לחג, נוסף על השמות המקראיים חג המצות, חג האביב, והשם מן התפילה, זמן חירותנו. חג זה הוא חג מקראי הנחגג לזכר יציאת בני ישראל ממצרים והפיכתם לעם. חג זה הוא הראשון מבין שלוש הרגלים המופיעים בתורה, מאחר שלפי התורה, השנה מתחילה בחודש ניסן. הוא נחוג במשך שבעה ימים (בחו"ל: שמונה ימים), החל ביום ט"ו בניסן. החג מתאפיין באיסור חמץ בכל ימי החג, ובחובה לאכול מצה בלילה הראשון. בזמן שבית המקדש היה קיים, בני ישראל היו עולים לרגל לירושלים, וצולים שם את קורבן הפסח (הקורבן השתמר עד היום אצל השומרונים, וכן היה מקובל בקרב היהודים באתיופיה). קצת היסטוריה, ועכשיו חג שמח לכולכם, תהנו בחופש תנצלו אותו היטב. בהצלחה בסדר, שיהיה לכם פסח כשר ושמח.

spraizler

New member
הקפצה - מה פסח לא חשוב? :S

הקפצההקפצההקפצההקפצההקפצההקפצההקפצה

Taina12

New member
חשבתי שזה כי ה' פסח על בתי העברים

בלילה של מכת הבכורות

אורירוש

New member
גם אני חשבתי ככה...ככה לפחות ספרו ל

לנו כשהיינו קטנים

spraizler

New member
נו זה נכון! גם אני אמרתי מה אבל זה

לא יכול להיות אז המשכתי לקרוא והכל בסדר. ה' אחרי שהוא פסח על בתי היהודים קבע שכל פעם בפסח צריך להקריב קרבן פסח, זבח פסח לה'.

justsilly

New member
אהא! 'בנתי...

איך כל חג שוברים לי קצת מהמיתוס, מוסיפים מידע, משנים "עובדות" מילדות... למה לא יכלו להסביר לנו הכל, כמו שצריך, כשהיינו קטנים..? חחח

לא היה סדר ../images/Emo7.gif

חתיכת משפחה מעפנה
כולם הביאו לחדר אוכל מצות, הגדה, ביצים, יין באלגנים. [תוך כדי אכילת חמץ בארוחת חג
] ורק לנו הייתי ארוחת ערב רגילה
כאלה מעפנים. שנה הבאה כפיצוי קוראים את ההגדה מההתחלה לסוף
חה, ראיתי בשדה תעופה את טוקר בחליפת פינגווין

SHiRA110

New member
../images/Emo142.gifהלוואי עליי.הסדר היה נוראי.

הכל בגלל משה הבנזונה. (סער מבין
)

חג שמח לכולם

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח איזה יום הזוי זה היה
שירה בואי ותגידי לנו למה לא לאכול במקדונלס
(שירה מבינה
)

spraizler

New member
אני גם מבין, אבל שתקי מה את בוכה

פסח זה אחלה חג. היידה משה, בגללו אנחנו פה

kedeman

New member
אצלנו היה בסדר

אפילו קצת מצחיק... אבא שלי ניהל פעם ראשונה את הסדר ופעם ראשונה שאני זוכר שהגענו לסוף של ההגדה (לא שהבנתי יותר מדי מה אומרים שם... אבל אהבתי את השירים!)

kedeman

New member
אם כבר אז כבר...

2 חידות/ שאלות א. מי יכול לפרש כל מונח באחד מי יודע? (הרוב מאוד קלים...) 13 מידיא, 12 שבטיא, 11 כוכביא, 10 דבריא, 9 ירחי לידה, 8 ימי מילה, 7 ימי שבתא, 6 סדרי משנה, 5 חומשי תורה, 4 אבות, 3 אמהות, 2 לוחות הברית 1 אלוהנו (בערך מ-9 זה מתחיל להיות ממש קל עד שבסוף זה פשוט קל מדי...) ב. מה הקשר של סיפור חד גדיא (או בעברית - גדי אחד... זה היה הרבה יותר פשוט והגיוני אם במצוות הגדת לבנך היו מדברים עברית כדי שהבן גם יבין מה אומרים לו...) מה הקשר של הסיפור לחג?

spraizler

New member
גם אני באתי לשאול..

1=אלוהים 2=לוחות הברית 3=אבות 4=אמהות 5=חומשי תורה 6=סדרי משנה 7=ימים בשבוע 8=ימי מילה 9=ירחי לידה 10=דברות 11=כוכבים (שראה יוסף בחלומו) 12=שבטים 13=מעשי ניסים אלוהיים או כוחות אלוהיים

spraizler

New member
כן טוב הייתי קרוב.. זה מה שקורה

שמנסים לפענח מה זה אומר ביידיש!

מיכלצי

New member
ב'...

נראה לי שהגדי הזה הוא אמור להיות הקורבן של חג הפסח. ושהוא בא לייצג את עם ישראל ואת התנכרות האויבים כלפי העם, ורק אלוהים יכול לגבור על הכל.

למעלה