../images/Emo155.gif../images/Emo13.gif
אשמח אם תקראו, עדי - יש שם קטע שמוקדש לך, נראה אם תצליחי לגלות איזה...
מישהו חכם שאני מכירה (...) כתב פעם על פסח: "מה שמרגש אותי בפסח יותר מהדם, הצפרדעים, והברד, והחושך, וים סוף, זה לדמיין איש קטן, קם לפנות בוקר, ועוזב את הבית עם מצות ומים, והולך למדבר הגדול והנורא, להתחיל מחדש במקום אחר. מעשה שעל פניו נראה חסר סיכוי לגמרי, המדבר הוא ענק ומלא נחשים ועקרבים ואין מים, הבדידות גדולה והאוכל יספיק אולי לשבוע, אבל הוא פשוט קם והולך, וזהו. האומץ ללכת אל הבלתי ידוע, פשוט לקום ולחתוך, בלי לדעת לאן, ולהאמין שיהיה בסדר." מאז שקראתי את זה, יצא לי לחשוב לא פעם על המשמעות של יציאת מצרים, לא היציאה עצמה אלא הרעיון. תחשבו על זה, מדובר באנשים שהיו עבדים במשך שנים ארוכות(!), כבר כמעט איבדו את זהותם, אין להם שום רצון ושום אמונה בכלום. מאיפה האומץ הזה להאמין שיהיה להם טוב, ופשוט לקום וללכת? אז נכון, הדרך לא הייתה פשוטה, הם התלוננו הרבה והתעכבו בכניסה לארץ. אבל אם נחשוב על זה רגע, אם לא היינו מכירים את הסיפור מראש, היינו מצפים שהם יתלוננו הרבה יותר, לא? את זה אפשר להשליך כמובן גם על חיינו שלנו. אנו מגיעים הרבה פעמים למצבים שונים בחיים, בהם נדרשות ממנו תכונות כמו אומץ וביטחון עצמי, והרבה אמונה בעצמנו, אבל מטבענו כבני אדם אנו נוטים להסס. מה אם אני לא אצליח? הרי יש כל כך הרבה אפשרויות שהכל יכשל... הרי אני חלש מידי, אני לא יכול, אני לא יודע מה יקרה, אולי בסוף אני בכלל לא אגיע לאן שרציתי, וכך זה נמשך ונמשך ונמשך... יציאת מצרים זה בעצם להשתחרר מכל מה שעד עכשיו עצר אותנו, ולעשות את מה שאנחנו באמת רוצים. זה נקרא (בשבילי ולעניות דעתי) להיות חופשי. חופשי לא רק מעבדות פיזית, אלא גם ובעיקר מעבדות נפשית שאנחנו מטילים בעצמנו על עצמנו, בדמות מחסומים שעומדים בדרך להגשמת הרצונות שלנו ומימוש היעדים שכל אחד קובע לעצמו. אז נכון, לפעמים קשה בדרך, אבל כל עוד המטרה נמצאת לנו כל הזמן בראש, אין ברירה אלא להמשיך, עד שנגיע. כמו בעליה - אם עוצרים לרגע, כבר אין כוח להמשיך הלאה. חייבים כל הזמן לזוז, אפילו אם לא בצורה משמעותית. אם יום אחד פשוט נפסיק לחשוש כל הזמן מה יקרה, ונתרכז במה עושים עכשיו, פשוט נאזור אומץ ונאמין ונלך – כל אחד אל "ארץ ישראל" הפרטית שלו, אל המטרה שלו – תחשבו כמה רחוק נוכל להגיע... שיהיה לכולנו חג שמח וטוב ובעיקר מנוצל, תנצלו את החופש, תשחררו את המוח ממחשבות על כל מה שהעסיק אתכם ותחשבו קצת מה אתם רוצים מעצמכם בתקופה הקרובה, ואיך אתם הולכים להשיג את זה... והכי חשוב – תאמינו, תאמינו בעצמכם שאתם יכולים, כי כמו שאני מכירה אתכם - אין שום דבר בעולם שיכול לעמוד בפניכם
חג שמח שיהיה לנו. אוהבת אתכם, מיכל