חג פורח לכולכם

elirand2

New member
חג פורח לכולכם

פרח סגול- מבחוץ הקוצים מאיימים, אך כשנוגעים בהם מתברר שאין הם כלל קוצים. פרחים רבים כאלו מצויים בנקודות שונות בגינה, נפתחים לשעתיים בערך מהזריחה, ועד המגע הראשון עם השמש, הפתעה מבורכת. מישהו מזהה ?

elirand2

New member
עץ השסק האהוב על הציפורים

חשבתי לעצמי הבוקר, איך התמודדו בעבר לפני אלפי שנים, עם הציפורים שכל-כך נהנות לאכול מפירותינו ? למישהו יש רעיון ? אני ניסיתי פעמוני רוח כאלו ואחרים, אך זה התגלה כרעיון לא יעיל. יותר מ- 50 אחוז מהפרי נאכל על-ידי הציפורים, אבל למרות הנזק המדומה, אני מאחל להם לבריאות, ושימשיכו לבוא לצייץ - רק שיעזבו את העץ השכן- התאנה

elirand2

New member
חצוצרות צהובות

מישהו מכיר את העץ הקסום ? פורח כל השנה בצבע צהוב, אהוב מאוד על מלכות הדבורים וכל שאר החרקים למיניהם.

elirand2

New member
שאריות מהחורף- חיטה, עדשים, חילבה

החיטה צמחה לתפארת - העדשים והחילבה, כנראה זקוקים לחום הקיץ בשביל להוציא זרעים, נחכה ונראה

elirand2

New member
מנבטה נסיונית

שעושה את העבודה בצורה יוצאת מהכלל, תענוג להתעסק עם כל-כך הרבה צמחים פוטנציאליים ;) כמובן שיש שם: עגבנית, חסות, מלפפונים קצת שם ורובם נזרעו באדמה, פלפלים שמתעכבים לנבוט, סלרי, ברוקולי שעוד לא ברור לי אם ניתן לגדלו בעונה החמה ? אחד שנשתל באדמה כבר התחיל לפרוח ;0, אבטיחים, מלונים, במיה, ועוד מתוקים למיניהם ;)

elirand2

New member
אני לא קניתי

ראיתי פעם באיזה אתר באינטרנט אפשרות לקנות כאלה, זה לא צריך להיות יקר. אלה מגשים משומשים שלקחתי מחווה נסיונית בגולן. בדיוק בכאלה מגשים משתלת שתיל מוכרת את השתילים שלה למגדלים. אם אתה קונה ירקות אורגניים לפעמים ממקום שמגדלים בו את הירקות בעצמם, צריכים להיות להם המון מגשים כאלה שהם לא משתמשים בהם, ואפילו זורקים אותם, אתה יכול לנסות ולבקש, אין סיבה שלא ייתנו לך מגש או שניים.

oferessel

New member
מפעל "פוליביד" בקיבוץ משמר הנגב

מייצר מגשי הנבטה.

shlumbergera

New member
הציפורים "שלי" לא נוגעות בשסק.הן

מתעלקות כל היום על הפרחים. משו לא בסדר?

מייקלה1

New member
לי יש הסכם עם הציפורים.אנחנו

עושים קטיף עד לגובה מסוים ומהנקודה הזו,הכל בשבילן. אותו דבר עם הפקאן,מספיק אגוזים נשארים לנקרים והעורבנים.

elirand2

New member
שאולי אתה מדשן יותר מידי ;)

הכל ברוח טובה שלמה- אם הציפורים לא אוכלות לך את השסק, צריכה להיות להם סיבה כי כמו שזה נראה פה, הם כל בוקר לפני הזריחה מגיעות לשחרית על העץ של השסק, טסות לעיסוקיהן וחוזרות שוב בצהריים, ושוב לפני החשיכה- בקיצור הלכה הדיאטה

עדנה מ

New member
ואצלי הציפורים מתעניינות דווקא

בכנימות - ואני מרוצה מזה מאוד
... היו כנימות על הוורד בכניסה, והופ
אינן עוד, לאחר ביקור של ציפורים [דרורים או אנקורים - איך שמם הנכון
] [ביקור אחד כזה ראיתי במו עיני, כנראה שהיו עוד...] בכנימות שעל המנדווילה הן, לצערי, לא נוגעות: אולי בגלל שהן לא מרגישות מספיק בטוחות לרדת על ענפיה של המנדווילה, שהם רכים יותר ופחות יציבים מאלה של הוורד
האם יש דרך לפתות אותן לעשות את העבודה גם על המנדווילה

shlumbergera

New member
בטח רוח טובה-לא מדשנת,לא מרססת

לא משקה. תחת השסק יש גינונת, השקייה בטפטפות, מאד בקמצנות. ללא דישון. גם בשזיפים הן בקושי נוגעות. הטיפול כנ"ל. וכך גם במשמש, גויאבה, אפרסמון ואולי שכחתי משו. אני עדיין עומדת בעקשנות על הרעיון שהן מעדיפות פרחים וזרעים ורמשים. ואת אלה יש בשפע היות ואני לא מטאטאת, מגרפת ובכלל, לא "מנקה". אני רואה אותן על הקרקע מנקרות בהתלהבות כל היום, כמו תרנגולות. אין לי מושג מה. ובענין הכנימות, השנה השארתי כמה צמחי בר מושכי כנימות בחצר ולא הייתי צריכה לרסס בכלל!!! פעם ראשונה בהיסטוריה הגננית שלי.

למעלה