חג סוכות בפתח

טל205

New member
חג סוכות בפתח

עוד 4 ימים נאכל בצל סוכתנו היפה.. משהו כאן יודע למה בכלל בונים סוכות??? אתם בונים סוכה או מתארחים? לאלו שבונים, אתם מנצלים אותה כל שבעת ימי החג או רק ביום הראשון? חג שמח לכולנו. (מקווה שלא ירד לנו גשם חחח)

אז ככה,

כפי שידוע לי,הישיבה בסוכה כי בני ישראל ישבו בסוכות ביציאת מצרים,והישיבה בסוכה היא לזכר אותה הישיבה בסוכות. אני השנה יעזור לשכנים לבנות את הסוכה והם כבר הזמינו אותי לשבת איתם. בילדותי בניתי סוכה,אבל גנבו לי את כל הקישוטים וזה השאיר בי טראומה למשך שנים. עם הזמן אני מוצאת את עצמי יותר ויותר מקורבת למסורת. אני מאמינה שאשב בסוכה לא רק ביום הראשון..כמה פעמים בשנה יש לנו חג כ"כ חביב כמו זה?

יש מחלוקת לגבי למה בכלל יושבים

בסוכה: "למען ידעו דורותיכם כי בסכות הושבתי את בני ישראל בהוציאי אותם מארץ מצרים" אחד טוען שהכוונה היא ל'ענני כבוד', וכנגד אותם ענני כבוד שבהם בהם ישבו ישראל בצאתם ממצרים, יושבים אנו היום בסוכות "אמיתיות". השני(ר' עקיבא לדעתי,לא?) טוען שמדובר בסוכות של ממש בהם ישבו בני ישראל בצאתם...ועל כך גם אנחנו. טל,אתה יותר ממוזמן לתקן אם טעיתי :) אנחנו לא בונים סוכה...אצלנו חוגגים סוכות כללל המשפחה המורחבת אצל הסבתא..בסוכה ע-נ-קי-ת! תענוג.

טל205

New member
100 נקודות

תשובה מושלמת. אין כמו לעשות חג כל המשפחה ביחד.. עם כל הג`מעהההה כמה רעשששש.. הכי כיף. שיהיה חג שמח.

טל205

New member
סקר מכון צמית קובע

87 אחוז מהצבור החילוני בארץ לא יודע למה עושים חגים...

מה כ'פת לי! העיקר קיבלתי 100!!

87%? זה המון..לדעתי מלמדים גם בבתי ספר חילוניים על מהות החגים..

EastGirl83

New member
אצלנו בונים...

כל שנה, ישר אחרי שמסתיים לו יום כיפור... בין כאב ראש לבין כאב בטן... אבא שלי בונה את הסוכה עם האחים שלי והילדים שלהם... ולא... אנחנו לא דתיים... אלא אני חושבת שפשוט זה יותר בקטע של הנאה משפחתית, שאבא שלי כסבא, עם הנכדים שלו... ואגיד לכם את האמת... זה דווקא כייף, להכין קישוטים עם האחיינים שלי ולשגע להם את השכל... כאשר כל יום בערב, עד לערב סוכות, הם באים אלינו לחצר ומכינים ביחד קישוטים ואורות... ואז................... בערב סוכות, באים אלינו הדודים ובני דודים לארוחת חג.................... נחמד לא.... (כשהיינו ילדים קטנים אז הייתי הולכת לבני דודים שלי והיינו בונים סוכה לבד - מחוץ לסוכה של דוד שלי - והאמת הסוכה שהיינו בונים זה היה סתם בשביל הקטע אבל היה כייף לא נורמלי בתור ילדים
) מקודם מישהו אמר על הקטע של החגים והמשפחה, אז אני חייבת לציין, שאני רואה את החגים גם כמצווה ועל אחת כמה וכמה איחוד ובילוי משפחתי, שהרי גם ככה בעוד פחות משלושה שבועות, החיים חוזרים למסלולם וחוזרים ללימודים ואז רואים אחד את השני רק באירועים....

טל205

New member
כתיבה יפה

הצלחת להעביר בי את הרגש וההנאה מעצם החג.. חג שמח.

למעלה