חג סוכות בפתח

yoyo10

New member
חג סוכות בפתח

אולי שכל אחד יספר איך נחגג אצלו החג יש כל מיני מסורות שקשורות לחג

tamarhp

New member
אמממ

יש לנו סוכה די גדולה, לכל המשפחה (אבא+אמא+אחות+בעל+6 ילדים+אחות+בעל+תינוקת+אח+אני
+אחות) ותמיד בערב החג אמא שלי מגיעה עם עוגה וחוגגים לי קצת. זה הפך למסורת
ובהושענא רבא חובטים ערבות על הרצפה. שמעו קטע מצחיק שהיה לי בשנה שעברה - היה לנו שיעור אנגלית והתחלקנו לקבוצות כל קבוצה היתה צריכה לסכם (לכל הקבוצות היה אותו ספר) על מנהגי החג של עדות שונות - כל קבוצה היתה עדה אחרת. קיצר, היה כתוב שם שיש עדות (לא זוכרת איזה עדה אנחנו היינו) שהאבא חובט את הערבות על הגב של בני המשפחה. אנחנו התפוצצנו מצחוק ובקושי הצלחנו להמשיך... אח"כ דיברתי בטלפון עם חברה שלי, כיתה מתחתי, וסיפרתי לה איזה מנהג מצחיק, ואז היא פתאום אומרת לי - "נו, ברור! כל שנה אבא שלי חובט את הערבות על הגב שלנו!" פדיחות...

tamarhp

New member
ושכחתי -

אני, אחותי ואחי מקשטים את הסוכה - ומנסים כל שנה ללא הצלחה לעשות משהו מקורי. אני ואח שלי שרים את שחומית בונה סוכה: שחומית בונה סוכה מוארת וסדוקה על כן היא עייפה היום ואין זו סתם סוכה מוערת וסדוקה שחומית פשוט חלמה חלום. היא לא תשכח לשים לולב ואגסים ענף של ערבה פתאום יבואו הקרובים כולם בהמונים ולשחומית לא ישאר מקום. ("מיומנו של יוצמאך פורקניה", עיתון אותיות תשרי תשנ"ו) וכמובן - אומרים: "הרחמן, הוא יקים לנו את סכת דוד הנופלת". בום! * ברוך, בן כתתי, אמר מהתחלה שהיא לא הכי חזקה בעולם. (עלילות לוט, עיתון אותיות וגם הספר) אלו המסורות המשפחתיות.

tamarhp

New member
../images/Emo105.gif

הופ
הופ
הופ
ולא, אי לא פה. אני מכינה את הסיכום השבועי והולכת להתקלח ולאכול.

למעלה