חג מתוק מתוק

פאי אגוזים (הגירסא לעצלנים)

המתכון המקורי הוא עם אגוזי פקאן אבל היו לנו טונות של אגוזי מלך אז שיניתי קצת זה כ"כ טעים, שלא שמים לב

פאי אגוזים- הגירסא לעצלנים

קישור לפאי פקאן (יש שם תמונות מאיך שזה "באמת" צריך להיראות"
. לי לא היו פקאנים אז השתמשתי באגוזי מלך. ללוש בצק מ: 100 גר' מחמאה 1/2 1 כוסות קמח רגיל (לפסח- 1 כוס קמח מצה דק+1/2 כוס קמח תפו"א) 1 א. אפיה 1 סוכר וניל 1/2 כוס שקדים טחונים (אני מעדיפה את אלו הגרוסים שהטעם ממש יורגש) 1 ביצה את הבצק לשטח בתבנית לפאי משומנת קלות (לא צריך לעשות דפנות) ליישר כמה שיותר בשביל האסתטיקה. מעל הבצק לשים חצאי פקאנים בצורה של עיגולים כמו בתמונה. להדק אותם מעט לתוך הבצק אבל לא חזק מדי. את התבנית על מה שבתוכה להכניס אחר כבוד למקרר לחצי שעה (חשוב!) בינתיים אפשר לחמם את התנור לחום 180 .. לאחר חצי שעה להכניס את העוגה לתנור ל20 דקות/חצי שעה.. תלוי בתנור שלכם .. בכל אופן, עד שהבצק מזהיב. חשוב מאוד! בשניה שמוציאים מהתנור, בעודה חמה חמה- לשפוך באופן אחיד על העוגה 1/2 בקבוק סירופ מייפל. לא להיבהל, להיות נדיבים בעניין אחרי כמה דקות המייפל שוקע בתוך העוגה, לקרר מעט.. ולטרוף.

בראוניז לפסח/אמאוהבת

בראוניז לפסח 1 כוס שמן 4 ביצים 3/4 כוס קמח מצה 1/2 כוס קקאו כדאי: 1/2 כוס אגוזים קצוצים 3/4 1 כוסות סוכר סוכר וניל לערבב יחד ולאפות בחום בינוני עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם מעט פירורים עליו. לא יבש לגמרי אבל גם לא רטוב. כל ה"סוד" הוא בעסיסיות הזאת. אני הוספתי גם פתיתי שוקולדצ'יפס (לצהלות הילדים שבחבורה) טעים.

טורט עשירה עם קצפת ושוקולד

מה אין בעוגה הזאת.. אגוזים, קוקוס, שוקולד וכל הדברים הטובים יאמי.

בשמחה../images/Emo13.gif

כתבתי אותו שתי שורות מתחת להודעה הזו
את העוגה חתכתי לשניים ומילאתי בקצפת משמנת מתוקה אחת +1/2 כוס חלב + 1 אינסטנט פודינג וניל לא הכנתי מוס או קרם יותר עשיר כי העוגה פשוט מפוצצת בטעמים. חג שמח!

טורט עשירה (בלי קצפת)

הכנתי את העוגה בתנית טבעת חד פעמית, ונשארה בלילה אז אפיתי בתבנית מאורכת. לא ציפיתי בשום דבר. היא טעימה גם כך

טורט עשירה לפסח-מתכון

א': 6 חלבונים (לבן) 1 כוס סוכר -------> להקציף לקצף נוקשה ב': 6 חלמונים (צהוב( 1/2 כוס שמן 1/2 כוס סוכר 3/4 כוס קמח מצה דק לעוגות 1/2 כוס קמח תפו"א 3/4 כוס מיץ תפוזים 1 סוכר וניל 1 א. אפיה ג': חופן אגוזים קצוצים 1/2 כוס קוקוס חופן פתיתי שוקולדצ'יפס לערבב היטב את כל החומרים בקבוצה ב'. לקפל בתנועות עטיפה את קצף הביצים לתוך בלילה "ב'". לקפל לתוך הבלילה ב ע ד י נ ו ת רבה את החומרים מקבוצה ג'. לאפות בתבנית משומנת (28) בחום בינוני עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. העוגה "נופלת" קצת אחרי האפיה וקירור. לא להיבהל. היא טעימה גם כך.

למעלה