חג חנוכה שמח

תמר 45

New member
חג חנוכה שמח

מתנצלת מאוד שלא אוכל להגיע מחר לפגישה בבית לוינשטיין. המטפלת מקבלת מחר חופש מהבוקר עד הלילה ואני אשמור על אבא. כמה שאלות: א. האם אתם נותנים חופש או משלמים עבור 25.12; 30.12 ב. אני עושה קניות הביתה לפי הרשימה שמכינה המטפלת. מידי שבוע אני מוציאה בסביבות 850 שקלים. לדעת רבות מחברותי בחדר המורים זה פשוט טרוף. במיוחד שאבי אינו אכלן גדול. האם אתם קונים למטפלת את האוכל? האם היא קונה לעצמה? האם דברים מיוחדים שחשקה נפשה היא קונה?? אני לא יודעת כך כך איך להגיב . הכי חשוב לי , שהיא תטפל באבא יפה, ולכן אני סותמת את הפה.... אתמול הלכנו בני ואני לבית הורי. הדלקנו נר חנוכה. הבאתי ארוחת ערב. אבא שמח מאוד. ופתאום... בלי הודעה מוקדמת החלו הדמעות ... לא רציתי , שבני יראה אותי . ניסיתי בכוח לעצרן. אבל הן בשלהן. מזל שאחותי צלצלה באותו רגע. חנוכה בלי לביבות של אמא כל כך מוזר כל כך כואב....

ronnyw

New member
תשובות לשאלותיך...

אתחיל מהשאלה השניה, עליה קל לי לענות: אני נותנת למטפלת 1,000 ש"ח כל שבוע. היא עושה את כל הקניות (מזון, חמרי ניקוי, תרופות, חיתולים) וגם מטפלת בכל הסידורים (הזמנה ותשלום עבור בלון גז, קנית קומקום חשמלי במקום אחד שהתקלקל וכו'). בשנה האחרונה היא קונה לאימא בגדים, קנתה סט מצעים חדש וכו'. אני מקבלת ממנה את כל החשבוניות, ובודקת אקרעית. פה ושם שואלת שאלה או שתיים, מתוך כוונה להראות בקרה. לתשלומים הקבועים (חשמל, ארנונה וכו') יש לאימא הוראת קבע. הכסף אמור לכסות את כל הוצאות האוכל של המטפלת, כולל אוכל מיוחד שלה, אבל לא הוצאות אישיות (למשל שמפו.), אבל אני לא חושבת שהיא מוציאה את ההוצאות האישיות האלה מהחשבון הכללי, והאמת - ממש לא איכפת לי. הראש שלי (כמו שלך) הוא שכל זמן שהיא טובה (והיא נהדרת !!) עם אימא שלי, אז שתהנה... כאילו עולה לי עוד כמה שקלים בחודש, אבל יש לי מטפלת מרוצה. מבחינת כמות הכסף: כיוון שזו את שקונה, אז את יודעת הכי טוב על מה את מוציאה. האם זה כולל חיתולים (זו הוצאה נכבדת ביותר !!), תרופות, חמרי ניקוי, סדקית, ביגוד, פריטים לבית וכו'? אם כן - 850 ש"ח לחודש זה די סביר. אם זה רק אוכל - זה הרבה מידי. ולשאלה הראשונה: אם החגים יוצאים על יום ראשון - אני לא סופרת אותם בכלל, זה יום ראשון רגיל. אם לא (וכיוון שאצל הפיליפינים זה שלושה ימי חג - 25/12, 30/12, 31/12 - הרי שלפחות יומיים לא יוצאים בימי ראשון ) - מתייחסת לזה כמו חג ומשלמת כסף נוסף . חוץ מזה אני נותנת מתנה לחג (שוקולד או פינוק קוסמטי או כסף - לפי מה שמתאים לי באותו זמן.) מקווה שעזרתי לך....

ענתי44

New member
חנוכה שמח ../images/Emo14.gif

חנוכה ראשון בלי אמא, בלי החיוך שלה שמאיר את כל הבית ואת הלב , בלי הלביבות והלבביות שלה.... כואב, אוי כמה כואב. תמר יקירה מבינה לליבך, ויודעת את כאבך. אבל בבית הזה נטול אמא נכנסים דור העתיד- ילדיך וילדי אחותך והם שיחזירו את החיוך לבית וללב. בקשר לקניות של הבית. לא פירטת את תכולת הקניות, האם הרשימה היא רק אוכל? או שהיא כוללת עוד דברים? האם הכמויות גדולות מידי ונזרקות בסוף שבוע ( כך היה לי כשלקחתי את תפקיד הקניות קניתי יותר מהדרוש ירקות ופירות ולמדתי לצמצם ) אם מדובר בסך כל מה שצריך בבית, למשל גם אבקת כבישה, שמפו וכדומה אז לא כזה נורא... אם זה מציק לך, התבונני ברשימה, השאירי אותה אצלך ותשווי עם עוד כמה שבועות. אם תראי שהכל די בסדר אז שיהיה. לי אין מטפלת 24 שעות, לי יש מטפלות לפי שעות. חלקן לא אוכלות אצלי, כי הן לא רוצות אבל אני קונה דברים מפנקים שאני יודעת שהמטפלת אוהבת ומזמינה אותה. הרי אי אפשר להשאיר מישהי כל כך הרבה שעות בלי קצת פינוקים ואוכל טעים. שולחת לך חיבוק מלא נחמה יקירה.

חנוכה שמח, תמר יקרה

מבינה לליבך כמה קשה שאמא עזבה אתכם די בפתאומיות וכל חג יזכיר לך אותה ואת הבית שניא סימלה עבורך. מקווהש שאת ואחותך תעניקו לנכדים את הרגשת הבית הזו שתעבור במשפחה. לגבי הכסף שציינת, אם זה רק לאוכל ובלי תרופות, זה נראה יותר מדי במיוחד שראיתי את אביך, אדם צנום ובטח לא אוכל הרבה. תעשי כדברי דרורה, תבדקי רשימת קניות כי אין ברירה, עלייך לדעת על מה הולך הכסף. מאחלת לך חופשת חנוכה נעימה ובילוי עם אבא והבן, חיבוקים, טובה

תמר היקרה קבלי../images/Emo24.gifענק ממני של עידוד

והבנה גם לי יורדים
מידי פעם על ישראל וגם על הבן זה בא לבד מתוך
בלי אמא זה כואב אך החיים ממשיכים והזמן עושה את שלו שיהיה לך חג שמח עד כמה שניתן

למעלה