חג העצמאות מס' 2: פסטה!!!!!

חג העצמאות מס' 2: פסטה!!!!!

עם האוכל בא התיאבון: אחרי שטחנתי כל דבר אפשרי בשבוע האחרון עם המכונה המופלאה והנהדרת של טחינת תבלינים עלה בדעתי... לקרוא תיגר על עסקני הצליאק, יבדל עינהום, ופשוט לחסוך לי הרבה הרבה כסף על פסטות יקרות בלי שום הצדקה. אני מתכנן לקנות מכונת פסטה. רציתי לשאול אם למישו יש פה ניסיון עם מכונות כאלה? יש אביזרים נלווים שמאוד רצוי לקנות בנוסף? איך עושים פסטה ללא גלוטן (הבצק)? אשמח לקבל רשמים...

limim

New member
גם אני בונה על קניית מכונת פסטה

מעניין באמת איך זה יוצא למרות שהפסטות שניסיתי היו מוצלחות (חוץ משל "לשובע") הן יקרות נורא ונראה לי הרבה יותר זמין וטעים להכין בבית

limim

New member
מתכון: פסטה / רביולי ללא גלוטן

מתכון: פסטה / רביולי ללא גלוטן רכיבים: 1 כוס מרמולייט 1 כוס קמח אורז 1/2 כוס קמח סויה 3 ביצים 2 כפות שמן 1 כפית מלח. אופן הכנה: לערבב הכל יחד וללוש. לתת לנוח 15 דקות. להעביר את הבצק במכונת פסטה או לרדד. לעשות עיגולים עם כוס (אני קניתי בששת ב 5 ש"ח מכשיר (4 יח`) להכנת בורקסים) במקביל הרתחתי בטטה, מעכתי והוספתי טיפה אגוז מוסקט. למלא את העיגולים ולסגור אותם. להרתיח סיר עם מלח , לבשל אותם כ - 5 דקות (הם מוכנים כשהם צפים) הכנתי רוטב עגבניות וערבבתי הכל יחד. זה נשמע הרבה עבודה, אבל זה היה פרוייקט משפחתי והילדים מאוד נהנו. מומלץ! הערות: מקור המתכון: פורום צליאק בנענע-ליסה ז. הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

limim

New member
מתכון: פסטה נטולת גלוטן

מתכון: פסטה נטולת גלוטן רכיבים: 100 גרם קמח טפיוקה 100 גרם קמח אורז 200 גרם קמח מרמולייט 3 ביצים 1 כף שמן זית אופן הכנה: לשים את כל החומרים מספר דקות עד ליצירת בצק קשה (לא מתפורר). מכניסים לשקית ניילון למשך חצי שעה. מכאן, בכל פעם עובדים עם רבע מגוש הבצק ואת השאר משאירים בשקית. לוקחים רבע מהבצק ומעבירים אותו 5-10 פעמים בדרגה 1 של המכונה כאשר בין כל העברה מקפלים אותו ומסובבים ב-90 מעלות. לאחר 5-10 פעמים בדרגה 1, מעבירים פעם אחת בכל דרגה 2, 3, 4, 5... (הכי רחוק שאנחנו הצלחנו להגיע זה 5, בהצלחה להרפתקנים). לאחר שנוצר צעיף בצק בעובי הרצוי מעבירים אותו במקטע הסכינים ברוחב הרצוי - את רצועות הפסטה ניתן להניח על מגש מקומח, קולב בגדים, מתקן ליבוש פסטה או לגלגל לשיערות סבתא. תהיה הדרך אשר תהייה, יש לתת לפסטה להתייבש כשעתיים ואז להקפיא עד השימוש. נא לא להתייחס ביתר קדושה לתערובת הקמחים, ניתן להתאים את הקמחים לפי הטעם הערות: מקור המתכון: פורום צליאק בנענע-shallev הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

למעלה