חג החרות שלי

חג החרות שלי

לאחר עבודה בארגון גדול במשך למעלה משני עשורים החלטתי לצאת מעבדות לחרות ולפרוש .. במשך כל אותה תקופה לעיתים יותר ולעיתים פחות חשתי כלואה בתוך כלוב זהב. כדי להנות ממנעמי הכלוב בארגונים הללו אתה צריך להחניק חלק מאישיותך. דקה לקראת חג הפסח סיימתי פרק זה של חיי ואני מאושרת עד עמקי נשמתי. עיני נשואות לקראת העתיד כאסיר שיצא מכליאה ממושכת. ויתרתי על ה"בטחון והודאות" שלאחרונה גזלו ממני ברמה הרגשית מחיר קצת גבוה . בתקופה הקרובה אני רוצה להגשים את החלומות הלא מידי מוגזמים שלי ולהתמקד בין השאר בעשייה אומנותית במספר תחומים. החזיקו לי אצבעות!

חג חרות שמח לך ../images/Emo24.gif

ובהצלחה
לפני עשר שנים גם אני עשיתי צעד כזה. הייתי מורה ומחנכת בבית ספר תיכון במשך 13 שנה ואהבתי את העבודה, את התלמידים שלי ואת חברי המורים.... אבל אחרי 13 שנה לא יכולתי עוד להיות חלק מממסד כמו מערכת החינוך. אז עשיתי הסבה מקצועית ויצאתי לחיים מקצועיים כעצמאית מחוץ לממסד. נכון שיש הרבה אי ודאות, אבל מצד שני כל יום הוא חלון של הזדמנויות והפתעות והחיים מאד מעניינים. אז שוב, אני שמחה איתך בצעד שעשית ומחזקת אותך. חיים מופלאים של יצירה ושמחה
אורנה

tamarind1

New member
מזל טוב,

נשמע שעשית צעד מורכב ואולי קשה אבל מאוד נכון בשבילך, ממקום עמוק בתוכך שהוביל אותך לשם. חוסר ודאות יכול להיות מפחיד אבל יכול גם להיות הזמנה להרפתקאות ולעניין. בהצלחה, ובכל אופן, אנחנו כאן כדי לשמוע, לתמוך, ולהחזיק אצבעות...

חג שמח ולהתראות

כמוך, ניצת הניצות, גם אני עשיתי תפנית לפני ארבע שנים ועזבתי את מקום עבודתי היציב והמפנק לטובת התחלה חדשה שהתגלתה כהימור מוצלח- הריקוד. אני נוסעת לחו"ל להרפתקה מענינת, אדווח כשאחזור. חג שמח לכווווולם- (רציתי לציין את כל השמות אבל זה פרוייקט), לא נתראה ב"כוכב" בגבעתיים משום שהוא נדחה (התאריך החדש יפורסם בקרוב כשיהיה בטוח), אבל המופע בירושלים מתקיים כמתוכנן. חג חירות- תחשבו על זה- חירות לגוף, לנפש ולמשאלות. אורית.

karnity

New member
מחזיקה אצבעות גם ברגליים...

כל הכבוד על הצעד האמיץ!!! אני מקווה שיום אחד אוכל גם אני לעשות כן... אז שתהיה לך הצלחה רבה בעשייה האמנותית ובכלל בחיים... חג חירות מאושר!!!

ו ר ד 11

New member
הבטחון הכי גדול הוא דווקא בחוסר

הבטחון הכי גדול בעצמך הוא דווקא בזמנים של חוסר בטחון. כי אז אין לך על מי לסמוך יותר רק על עצמך. אני מצטרפת אלייך לחג החירות, גם אני עזבתי את עבודתי במחשבים בה עבדתי למעלה מ9 שנים וכל כוונתי היא להתמקד בדברים שאני באמת אוהבת. כל יום צופן הפתעות חדשות ותכנונים ובנייה חדשה. חג ביעור החמץ, ביעור הלחם עליו התקיימנו (שאח"כ למרבית הפלא מתגלה שערכו הוא רק "פירורי לחם" של מה שהיה פעם כיכר לחם אמיתית ושלמה ועדיין צריך למצוא אותם כדי להפטר מהם) הוא לעזוב מה שהחמיץ, את מה שלא מספק ולא נכון יותר. זה לא פשוט והדברים האלה מתחייסים להרבה מאוד מישורים שקשה לוותר עליהם. הגישה לזה צריכה להיות כמו "מצווה" לעצמך, כמו החדווה שמלווה את הילדים שהולכים לשרוף את הלחם, להדליק את המדורה, אש והתלהבות לקראת הצעד ש"יפסח" על כל מה שלא נחוץ יותר. ברוח פילוסופית דתית זו, עם הרבה מאוד כוונה אני מאחלת לך ולי חג חירות. תודה על ההגדרה.

סחטן אחותי

זה חדש לי שעזבת את מקום עבודתך במחשבים. מקווה, מפרגנת ומאחלת לך כל לחי בדרכך החדשה.וכמו שנאמר "אם אין אני לי - מי לי". חג פסח מלא באהבה. נשיקות תמרה

קלטות חדשות

קלטות הוידאו החדשות שהזמנתי, הגיעו. הקלטת של פיפי עבדו,(נראה לי שהיא היתה צעירה מאוד, ורזה מאוד) מאכזבת מבחינת איכות התמונה. בחמישים אחוז התמונה ממש מטושטשת. בכלל קלטות הוידאו זה הימור אחד גדול. ממש חתול בשק. די מעצבן שאי אפשר לדעת מראש מה האיכות שלהן. הקלטת מפסטיבל קהיר איכותה בהחלט מספקת. יש לך עצות "אגן הזהב"?

ו ר ד 11

New member
תספרי..

איזה וידאו של פיפי עבדו? עם שמלה שחורה? האנשים יושבים סביב שולחנות? הקלטות האלה הן באמת הימור. לאחרונה ראיתי במצריים תקליטורים לצפייה בדי.וי.די של פיפי עבדו ושל דינה (מיקס) ולא קניתי, כי לעיתים זה סתם חרטה.. העצה הטובה ביותר שלי בואי נחליף וידאו וזה לא יהיה חתול בשק... חיבוק גדול

קלטת של פיפי עבדו

בהופעה מול קהל שיושב ליד שולחנות והיא יורדת אל הבמה במעין סלסלה גדולה מלמעלה. היא לבשה חליפה לבנה עם צעיף שרוולים גדול כמו שהיה מודרני לפני כעשרים שנה. והיה עוד קטע שהיא בגלביה לבנה ורוקדת בלאדי. לפני כמה שבועות היא התארחה בתוכנית טלויזיה בערוצים בערבית והיא נתנה קטע עם אותה הגלביה. זה נראה אותו דבר כמו לפני עשרים שנה היא לא משנה שום דבר בתנועות. רק יותר שמנה ויותר חופשייה ויותר מקסימה. גם ראיתי סרט בכיכובה ובקטעים של הריקוד היא רוקדת אותו הדבר. מה קרה הן לא משנות שום דבר? לא מחדשות?

ו ר ד 11

New member
תמרה חבל שהזמנת את הוידאו הזה

הוא נמצא תחת כל בית רענן של רקדנית בטן בישראל... רקדנים שחוזרים על עצמם, ורק פיפי עבדו יכולה לחזור על עצמה משתבחים עוד ועוד עם השנים. פיפי עבדו המציאה סגנון פיפי עבדו. כמו שלרקוד "דינה" זה כבר "סגנון" לעת עתה במצריים. ובתוך סגנון דינה או סגנון פיפי עבדו שהן יצרו בוודאי שיש תנועות חדשות או ניואנסים שהן חידשו לעצמם בריקוד. רק שזה נראה מאותו טעם. אני בעד גיוונים כמה שיותר, וסגנונות רבים השונים אחד מהשני בתכלית. אך אולי כדי ליצור דמות או מוצר כדאי לדבוק בסטייל אחד. מה את אומרת?

יש לנו בארץ רקדניות נהדרות

אני חושבת שיש לנו בארץ רקדניות מדהימות! ולמה? כי אנחנו מושפעים מהמון סגנונות ריקוד ומחול, בגלל שאנחנו ארץ של קיבוץ גלויות. יש לנו את ה-ריקודי עם "ההורה" יש לנו כאן את הריקוד התימני, הרוסי, המרוקאי הפרסי, האתיופי, הבוכרי, ההודי. אנחנו מושפעים מהפלמנקו, מהבלט, הג'ז וכמובן מהריקוד העשיר והקסום שבא מארצות ערב ולכן אנחנו יותר מגוונות ויותר עשירות בתוכן הריקודי. גם אני בעד לחדש ולגוון ולא רק להחליף את השירים. שמתי לב שבכל קלטת וידאו שאני צופה אחרי עשר דקות אני מתחילה להריץ קדימה ואני נתקפת בשיעמום קל. למה? רק על אהובתי היקרה והנהדרת - מונה אל סעיד, שאותה אני מעריצה, אני מסוגלת להסתכל שעות, למה? כי בכל ריקוד יש משהו נוסף ושונה מהקודם, בעל ניחוח וגוון שונים וזה מה שעושה אותה לגדולה מהחיים! כמובן שבמשך הזמן כל רקדנית מפתחת לעצמה (אולי בלי להתכוון) סיגנון וייחוד שהן סימן ההיכר שלה, וזה בא מתוך ניסיון והתבגרות עם הריקוד.

hooda

New member
../images/Emo24.gifהצדק עימך חבצלת

לכן היכן שאני גרה ,אני מלמדת בין יתר הסיגנונות והאהוב עלי ביותר הוא belly dance mixed styls להתראות שפרה סוריא הודא

ו ר ד 11

New member
תספרי..

איזה וידאו של פיפי עבדו? עם שמלה שחורה? האנשים יושבים סביב שולחנות? הקלטות האלה הן באמת הימור. לאחרונה ראיתי במצריים תקליטורים לצפייה בדי.וי.די של פיפי עבדו ושל דינה (מיקס) ולא קניתי, כי לעיתים זה סתם חרטה.. העצה הטובה ביותר שלי בואי נחליף וידאו וזה לא יהיה חתול בשק... חיבוק גדול

למעלה