חג האהבה

חג האהבה

אמרו חז"ל לא היו לישראל ימים טובים כט"ו באב (אל תדאגו.. אני לא מתכוון לשאת כאת איזושהי דרשה). בזמן התלמוד בנות ישראל היו יוצאות לכרמים ובני ישראל היו הולכים להכיר אותם ולהתחתן. משום מה בימינו.. לא קיים יום האהבה אצל החרדים. מי ביטל את היום הזה? מה היה האנטרס שלו?

רiעה צxן

New member
מיום שחרב בית המקדש

פסק מנהג זה מפני שבטלה שמחה של מצווה ונפרצו חומות הצניעות...

בטלה שמחה של מצווה

מאיפה זה?? בשאר החגים יש מצווה לשמוח (ושמחת בחגך) למה דווקא את השמחה של ט"ו באב ביטלו ואת השמחה של שלשת הרגלים לא ביטלו?

השמחה של שלש רגלים זה מדאוריתא !

השמחה של ט``ו בא זה אפילו לא מדרבנן אלא שלא היו יומי טובים כט``ו אבל הוא לא חג ! חוץ מזה מה חסר לך שלא יהיו צנועים ועל מה להתיר בגלל ט``ו בא ? הרי אין בית המקדש ויש דיני אבל עד היום בהלכה פוסק שיש איסור לשיר או לנגן בכלי נגינה בי-ם ושלוש הרגלים זה גם זיכר למיקדש על הקרבנות !

לא חסר לי כלום :)

אני בטוח שגם כשבנות ישראל היו יוצאות לכרמים זה נעשה בצניעות. לא ביקשתי שיעשו את היום הזה חג ההכרויות אלא מי שאלתי מי ביטל את זה ולמה. דרך אגב.. יום האהבה זה למי שיש אהבה לא למי שמחפש

Womanizer99

New member
סתם לידע הכללי

דווקא בציבור החרדי היום הזה נקרא חג, לא אומרים בו תחנון כבכל חג. הציבור החילוני הוא זה שהפך את היום הזה ליום הוללות - להפך, מדובר ביום קדוש שבתקופת בית המקדש היו בנות ישראל יוצאות וכו'. הציבור החרדי זוכר את היום, מעריך אותו, מכבד אותו. תשאל כל חילוני ממוצא מה קרה בט"ו באב ע"פ המסורת היהודית? סביר להניח שהוא יענה לך שדן מנו סולק מהישרדות.

רiעה צxן

New member
לכל מי שרצה לדעת

על שמחה זו מה עושה... אז ככה... אומרים, לא היו ימים טובים לישראל כחמישה עשר באב וכיום הכיפורים שבהם היו בנות ישראל יוצאות לכרמים וכו`... ימים אלה היו ימי סליחה ומחילה לעם ישראל. ביום הכיפורים נתרצה להם הקב"ה לישראל מעוון חטא העגל. ובחמישה עשר באב מחל להם על עוון המרגלים. ואין שמחה גדולה מזו שנמחלים לאדם עוונותיו. ובגלל שימים אלה מסוגלים למחילת עוון קבעו חכמים בשני ימים אלה מחולות ונישואין. ולא היו משגיחים בהם כמו בשאר ימים טובים. מפני שהיו גדורים בצניעות מחמת אותם ימים. אבל מאז שחרב בית המקדש. נפרצו חומות הצניעות ובוטלה שמחה זו עד שיבנה בית המקדש במהרה בימינו אמן./tapuzforum/images/Emo178.gif

למעלה