חג אורים שמח

TaL53

New member
ההגדרה היא נזילה

הרי עבור הדתי הממוצע כל מי שחילוני/ מתנגד להדתה הוא שמאלני. אבל זה לא העניין אלא השפה בה הוא נוקט כלפי מי שאינו מסכים איתו.

TaL53

New member
חנוכה תמיד נתפסה כחג פחות דתי

אבל עניין ניסיון החילון של החגים/מסורות אינו חדש. תראה למשל את הספר פינוקיו שנוצר בניסיון של הלאומיות האיטלקית לנתק את העם מהדת הקתולית.

TaL53

New member
איך הוא מתאר את מי שאינו

דתי? מה הוא טוען שהם עושים?

beatman

Member
מחלה של שנאה עצמית

ולאו דווקא מי שאינו דתי, אלא מי ששונא או קוטל את היהדות ותומך באוייבי ישראל.
זאת לא שנאה, זאת ביקורת ודעה נפוצה, הוא באמת ובתמים מאמין שזוהי מחלה ואני אגב מסכים איתו, זה מעין מצב נפשי מתוסבך.
הוא מתפלל ומייחל לרפואה מאותה שנאה עצמית מתוך אהבה לאחים ולא מאחל דבר רע - זה מוריד כל סיכוי להחשיב את טענותיו לשנאה.

TaL53

New member
אהא

אז מי שלא הולך בהגדרה הדתית הצרה שלו הוא חולה נפש (או שיש לו בעיה נפשית), כך אני מבין? אגב, מה הייתה אומר אם היו אומרים שאנשים דתיים יש להם בעיות נפשיות שגורמות להם להאמין בחבר דימיוני?
&nbsp
הרי לא רק זה הוא טוען אלא שהוא עושה הגבלה בין מתייוונים שלטענתו ניסו להרוס את הלאומיות והעצמאות של המכבים ובין ה"שמאלנים" ( והוא לא מפרט מי הם עבורו) שלטענתו הורסים כיום את העצמאות הישראלית. ממש אהבת האחר ובכלל לא שנאת חינם.

beatman

Member
אני לא רואה כאן שום הגדרה דתית צרה שהוא המציא

אני (וכך גם הוא והרבה אנשים באותה דעה) רואה מקרים קשים של התכחשות ושנאה עצמית, תמיכה באוייבים, בגידה בעם ובמשפחה.
סביר לכנות זאת בכינוי זה.
&nbsp
"אגב, מה הייתה אומר אם היו אומרים שאנשים דתיים יש להם בעיות נפשיות שגורמות להם להאמין בחבר דימיוני? "
- זכותו של אדם לומר זאת וזה נאמר המון, הייתי מתווכח איתו בנושא.
&nbsp
ההקבלה היא מדוייקת, מה שקרה למתיוונים זה בדיוק מה שקרה וקורה לשאר היהודים שמתנתקים מהיהדות ונלחמים בעמם במודע או במחשבה שגויה שהם עושים טוב.
בהחלט לא שנאה ובוודאי שלא חינם.
אם היה שונא, היה מאחל דברים רעים.

ניכוס הערכים היהודיים ע"י אנשים שמתנגדים להם

הלפרין אכן העלה נקודה מאוד מעניינת. למשל, כל מיני חובבי יידיש בארה"ב הם אנשי שמאל מובהקים שמצביעים ברני סנדרס, מתנגדים ל"אקיבוש" וכו', מה שלא מפריע להם לשיר שירי חנוכה ולרייר על לאטקעס.

TaL53

New member
למה זה אמור להתנגש? הימין ניכס אליו את המסורת?

כי השמאל המודרני הוא קוסמופוליטי

מבחינתו, גזע ולאום הם המצאות של גזענים ולאומנים, גם מגדר נתון לפרשנות נרחבת וכו' וכו'. קרי, שמאלן מודרני צריך להתנער מכל חג שנודף ממנו ריח של דת או של לאומנות.

TaL53

New member
שטויות

כמו שאין הגדרה אחת של "דתי" כך אין הגדרה אחת של שמאלני. הרב מלכיאור חבר לעבודה בזמנו ונשאר דתי למרות זאת.

beatman

Member
אמת

גם המילים 'חילוני', 'מסורתי' ו'ימני' למשל נתונות לכל מיני פרשנויות.

למעלה