חגים

גדי1521

New member
חגים

היי רציתי לשאול אני חדש פה אני איתן 48 גרוש 4 בנות ואחת נשואה אני בקשר מצויין עים הבנות שלי קשר יום יום ואני לא מבין גרושתי נותנת לי את הבנות כל שישישבת וכל החגים גם היום הבת התקשרה ואמרה לי שאמא אמרה שאת ליל הסדר הם יעשו אצלי אני מאד אוהב את הבנות אבל עייף לפעמים ואין לי כוח מצד שני אוהב אותם מאד אני משלם מזונות סכום גבוה ועדיין נותן לבנות דמי כיס ואייפונים אוהב אותם מאד אבל גרושתי מנצלת את אהבתי לבנות ותוך כדי מנצלת אותי יש לה חבר והיא מבוססת וכול חג נותנת לי את הבנות וכל שישי ורק יוצאת ויוצאת בלי סוף האים אני פראייר או לא לא יודע אני כבר עייף מה עליי לעשות

ye44

New member
גיסנו

תחזור להסדרי ראייה פעמיים בשבוע וכל שבת שנייה,כמובן שהיא
מנצלת אותך ואני מציע לך כבר מהיום לומר לה אקסית יקרה החג הזה

אני נוסע לטיול ומהשבוע הקרוב כל שבת שנייה ואם לא מתאים לך זה
מה יש .כמובן שהיא תעשה מניפולציות לבנות ויתחילו לעשות לך

סרטים,אבל אין מה לעשות או שתחתוך בבשר החי או שתשאר אבא
סמרטוט נפלא, כמו שנאמר "זה שאתה נושם לא אומר שאתה חי "

justnati

New member
לשם שינוי

מסכימה עם ye44(אם כי הייתי מוחקת חלק ממה שכתב, בכל זאת קצת רגישות לא תזיק).
יפה שאתה נותן ונותן ותמיד מסכים וזה... אבל הלו תתעורר גם לך מגיע לחיות עם כל הכבוד לבנות.
שים גבולות ברורים ותתחיל לחיות החיים קצרים....

מהראשי

באמת שואלת,
זה הגיוני שהבנות יהיו אצל האמא 5 ימים בשבוע, כל שבוע,
ואם האבא 'נאלץ' להיות איתן יומיים בשבוע + חגים
זה ניצול?

ye44

New member
במקרה שלו

הוא יכול להיות בקלות כוכב הסרט 12 שנים של עבדות

תגידי מתי הוא יוכל "לזיין"
? לרוב אתן פנויות כל שבת שנייה.

היין עלה לך לראש?

על כל גבר שרואה את ילדיו פעם בשבוע וכל שבת שניה (או נמצא במשמורת משותפת, רחמנא ליצלן), יש גבר אחר שלא טורח לראות את הילדים כלל.
פנויות כל שבת שניה??
הלוואי.

ערסlight

New member
גבר

להיות גבר [בטח גבר גרוש] זה לעשות את מה שאתה מבין.
אף אחד לא אמור להגיד לך מה לעשות. [למעט אלה שאתה מרשה להם]

אז... מה השאלה?

להיות עם הבנות

כמה אתה רוצה להיות עם הבנות?
עזוב את גרושתך, כמה אתה רוצה? מה מתאים לך?
לפי זה תתאים את הימים והשעות.

בדד1

New member
פראייר אמיתי

אני מכיר הרבה גרושים שהיו רוצים להיות במצבך
אני מכיר הרבה גרושות שהתלונות על הגרושים שלהם הן בדיוק מה שאתה מתלונן על גרושתך

בא לי לומר לך
"אידיוט, אתה מחזיק אוצר בידיים ולא יודע מה לעשות איתו"

אגב, אם הגדולה נשואה, בת כמה הקטנה?

seelinewoman

New member
מצד אחד מבינה את תחושת הניצול

מצד שני - תגיד תודה.
בא' זה אבא אני רואה יותר מדי אבות שיוצאים
מדעתם בגלל ניכור הורי, הסתה ומניעת מפגשים.
אולי שווה לך לבקש הפחתת מזונות אם תוכיח שיש לכם משמורת משותפת.

כמהאפשר

New member
תכלס..

לא הייתי רוצה לדעת שככה אבא שלי מדבר, חושב או מרגיש לגביי.
אתה לא מגיע וכותב "אני מותש, אני נקרע בין הרצון לחיות מעט יותר ובין הילדים שלי". אתה לא כותב "אני חושש שההתנהגות או הריחוק של האמא פוגעת בילדות שלי.
אתה כותב משהו שונה במהות.

וילדים- יודעים. ילדים- מרגישים.
במיוחד ילדות, שהדמות האבהית מרגישה ככה וזה מה שהיא משדרת.
האמא מתנהגת בצורה לא ראויה? או.קיי., אבל תהיה אתה האבא שהן צריכות.
קצת צורם שלהיות אבא מרגיש לך "פראייר" ו"סמרטוט" ושלל כינויים אחרים.

wild orchid

New member
מעניין שלא היה מפריע לך שאמא שלך זורקת אותך

על אבא כאילו היית גלגל חמישי כדי לבלות עם החבר.

את יודעת, גם לאבא יש חיים מדי פעם.

Jen74

New member
כן, הגעתי מהראשי...

איפה אתה נמצא בשאר ימות השבוע ובין החגים?
אתה מקבל (לא לוקח) את הילדות כל יום שישי וכל חג.
אבל כמה ימים כאלה יש בשנה וכמה ימי חול יש?
מי הולך איתן לרופא כשצריך? לפגישות בבית ספר כשצריך? עוזר להן עם שיעורי הבית ביום-יום? מקשיב להן כשהן צריכות עצה או סתם כתף לבכות עליה.
אתה מתלונן לגבי התשישות שלך והרצון שלך לצאת קצת לנוח אבל חשבתי אולי על לבוא לבקר את הילדות לפעמים באמצע שבוע?
לקחת אותן לאיזה אחר צהריים לטייל איתן או סתם לשבת איתן באמצע שבוע לשעתיים-שלוש, אולי לעזור בשיעורים או משהו כזה?

אני לא אומרת שאתה לא עושה את זה אבל מהתיאור שלך נשמע שאתה איתן רק בשבתות וחגים ושאר הזמן לא.

להיות הורה זה להיות מותש.
כשהייתם ביחד, מי היה עם הילדות כל הזמן? הייתה חלוקה כלשהי ביניכם?
מתי ראית את הילדות?

מה היא עושה בזמן הזה שהילדות אצלך, לא עניינך בכלל.
שתישן, שתטייל, שתנקה את הבית...

Jen74

New member
איך? כמו שעם ילד אחד או עשרה...

אולי אם תסביר מה אתה באמת רוצה לשאול, אוכל להסביר את נקודת ההשקפה שלי, שהיא לא בהכרח התשובה היחידה לשאלה.

בדד1

New member
את קופצת

גבוה מדי
אני מניח שאם הוא יחזור לענות לך יסתבר שהוא עושה את רוב הדברים שאמרת(שלא)
מענין מה תאמרי אז?!

Jen74

New member
אם קראת את כל מה שכתבתי

בטח שמת לב שציינתי שאני לא טוענת שהוא לא עושה את זה.
יש אבות מאוד מעורבים שכן הולכים עם הילדים לכל מקום שצריך ומתחלקים עם האמא בגידול עם הילדים, גם לאחר הגירושים.
הם מעטים אבל אני מכירה כאלה.
יש אבות שחוץ מהסדרי הראייה שנקבעו להם, לא טורחים אפילו להרים טלפון לשאול את הילדים מה נשמע באמצע השבוע ומסתפקים בכל שבת שנייה ופעם, פעמיים בשבוע.
לפי איך "גדי" סיפר את הדברים, זה נשמע כאילו שהוא עם הילדים רק מתי שמגיע התור שלו ולכן לא ברור לי מה הוא רוצה מהאמא שנמצאת עם הילדים רוב הזמן הנותר שהוא לא אתם.
יש נשים שמנצלות את הסדרי הראייה של האב בשביל לצאת לטייל, לצאת עם בן זוג, סתם לנוח בבית.
יש את אלו שפשוט מנצלות את האבא כבייביסיטר ושוכחות שמדובר באבא של הילדים ולא מישהו שאפשר להשאיר אצלו את הילדים כשרוצים או צריכים לצאת לאן שהוא.
איך ש"גדי" הציג את הדברים זה נראה כאילו הוא פשוט כמה שבתות לעצמו, לא אומרת שזה לא לגיטימי, אבל אולי כדאי לו לדבר עם האמא שיחליפו לפחות שבת אחת בחודש ליום אחר בשבוע שהוא יקח את הילדים.
כולם ירוויחו כאן, בעיקר הילדים.

הגעתי מהראשי ולדעתי... יש לך שתי אופציות:

האחת- אם העניין שהבנות מגיעות אליך בכל שבת ובכל חג מאד מפריע לך וגורם להרגיש "מנוצל", עליך לדבר עם אשתך ולהציע סידור אחד (למשל: פעם בשבועיים בשבת ופעם או פעמיים נוספות באמצע השבוע... מה שיתאים לך). עצם העניין שאתה שותק ולא מדבר או מביע התנגדות משדר לגרושתך שאתה מסכים עם העניין וזה בסדר מבחינתך. וכך, היא ממשיכה בשלה ולא בהכרח מתוך חשיבה לנצל אותך.
אז חשוב על אופציות נוספות ודבר איתה על כך, ולא ממקום של התנקמות או רצון "להחזיר" לה, אלא מתוך רצון להגיע למצב שבו שניכם מרוצים עד כמה שאפשר. גם לך מותר לצאת מדי פעם.

השנייה- להבין ולהפנים שהמפגשים עם הבנות שלך הם לא ניצול אלא זמן איכות עימן. נצל אותם ( את המפגשים) בתבונה. אתה כותב שאתה אוהב אותן ומשלם מזונות.
אתה צריך לשנות גישה ולחשוב (ואני בטוחה שיש בכל זאת חשיבה כזו אצלך ועליך להעצים אותה) שאתה משלם מזונות וקונה לבנות פינוקים כאלו או אחרים כי אתה אוהב אותן והן בנותיך! שאתה נותן להן מכל הלב ולא בשביל גרושתך ולא בגלל שאתה "פראייר", והבנות ירגישו בכך!
מדוע אתה מרגיש עייפות? מדובר בעייפות נפשית או פיזית? בכל אופן הבנות שלך יכולות להעניק לך המון כוח מעצם הנוכחות שלהן אצלך והאהבה שבטוח יחזירו לך.

אגב, אתה יכול לבחור ולפעול בשתי האופציות בו זמנית.

בהצלחה וכל טוב.

shira1960

Active member
(הגעתי מראשי) - כל כך כואב לקרוא את מה שכתבת

"פרייר"? "עייף לפעמים"? "מנצלת אותי"? "נותנת את הבנות"?

לא מבינה אותך בכלל.

אלה הבנות שלך!! מה זאת אומרת "אני עייף"? אתה האבא שלהן? תגיד תודה רבה שאתה יכול להיות איתן. תחשוב על הבנות שלך! לא עליך, לא על גרושתך. תחשוב על כך שהן זקוקות להורה יציב ואוהב.

ye44

New member
אנחנו עייפים, עייפים

מאקסיות כמוך או כמו האקסית שלו,תשלמו אתן מזונות ואנחנו גם
נזרוק את הילדים עליכן,ככה הם ירוויחו אמא יציבה ואוהבת

למעלה