חגים לקטנים

חגים לקטנים

איך בעצם מעבירים את החגים לקטנים (2-3)? אני חשבתי לשים דגש על החיות האופיניות לחג (ראש השנה- דג, דבורים, אייל) ודרך החיות להעביר את מינהגי החג (ראש של דג... תפוח בדבש, שופר) איך אתן עושות את זה?? אלונה

קרני12

New member
ואני חושבת שהמיקוד צריך להיות קצת

שונה יותר בהגדרה. התמקדי בסמלי החג: תפוח בדבש, רימון, אגרות ברכה, שופר. את יכולה להתמקד בסמל אחד מספר מפגשים.אפשר לעשות מפגשים שלמים בנושא התפוח. אפשר לדקלם דקלום, לספר סיפור, לפעול איתו במרחב, לשיר שיר וכו' וכך על כל מוטיב של החג. לגבי מה שציינת: לשים דגש על החיות זה נשמע לי כאילו החג הוא בעצם האמצעי שלך ללימוד החיה. את צריכה להגדיר לעצמך: מה המטרות שלך בכל מפגש עם הילדים

קרני12

New member
ואני חושבת שהמיקוד צריך להיות קצת

שונה יותר בהגדרה. התמקדי בסמלי החג: תפוח בדבש, רימון, אגרות ברכה, שופר. את יכולה להתמקד בסמל אחד מספר מפגשים.אפשר לעשות מפגשים שלמים בנושא התפוח. אפשר לדקלם דקלום, לספר סיפור, לפעול איתו במרחב, לשיר שיר וכו' וכך על כל מוטיב של החג. לגבי מה שציינת: לשים דגש על החיות זה נשמע לי כאילו החג הוא בעצם האמצעי שלך ללימוד החיה. את צריכה להגדיר לעצמך: מה המטרות שלך בכל מפגש עם הילדים

המיקוד שלי הוא 'ברכות', ברכות

תחילת הבוקר, היום והשנה ואחכ ברכות לשנה החדשה 'שנה טובה ומתוקה' לצעירים זה מאד מוחשי המתוק לעומת הכל כך לא מוחשי - שנה-. אחר כך נעבור ליום הולדת שמח וכך הלאה (יש לידות, ימי הולדת של אמא-אבא, נסיעה של אמא-אבא לחול ואז מברכים 'נסיעה טובה' שובו בשלום', או 'בהצלחה ' במבחן ועוד ועוד. יש גם שירים - בעיקר מהקלטת של אריאלה סביר - ישן אבל טוב מאד לקטנים ומאד ממוקד. ביי, אני כולי עסוקה בפתיחת הגן: קניית משחקים, ריהוט, ציוד ווווווווהמון עבודה.

למעלה