זה בסדר
תראי, אמנם באותון היום, כשכתבתי את הפוסט, זה הגיע ממקום אחד, אבל אחרי שבוע של טחינת הנושא, והרבה עיבוד מידע, אני יכולה לרכז את מה שהיה לי לאמר בנדון בצורה מעט יותר מסודרת.
1. הכי מפריע לי שאין קורלציה בין ימי החופש של ההורים והילדים, והכוונה היא לא במובן של "מי ישמור עליהם", למרות שגם זה מאד עקרוני, אבל זה סעיף אחר, אלא במובן, שאם כבר הילדים בחופש, אז שנוכל אנחנו ההורים, להינות ממנו ביחד איתם. כי אם הם בחופש, ובסוף נמצאים בקייטנה או עם מטפלת זרה ושונה כל פעם, אז לא עשינו בזה כלום בעצם, לא מבחינת התועלת של החופש.
2. כי אין שום מסגרת מסודרת להכיל את הילדיםש הם בחופש, ונוצר מצב, מאד לא שיוויוני שבו לפי העבודה של כל הורה והיכולת, אם הכלכלית, או הלוגיסטית, יש כאוס נורא גדול והפערים הולכים וגדלים. והעוול שנופל על ההורים כל פעם מחדש, הן לוגיסטית והן כלכלית יכל להפטר על ידי שילוב כוחות של המשרדים השונים.
3. כי אני חושבת שחופשים זה מעולה, אבל באופן מסודר ובגבול ההיגיון. החופש הגדול לטעמי ארוך מדי וחסר טעם, מטרה או תכלית, הייתי מעדיפה לראות אותו מחולק ומאורגן יותר טוב. הרי בסוף מרבית הילדים נמצאים בקייטנות ומסגרות שעולות לנו הון תועפות, והם לא באמת בחופש אמיתי (אני מדברת על הקטנים יותר, ועוד יותר על ילדי הגנים), אז למה לא לפרז את החופשות, ולהנהיג בבתי הספר מרכזים של SUMMER SCHOOL, שאינו לימודים כמו במהלך השנה, אבל עדיין מרכז שגרתי מסודר, המופעל בניהול משרד החינוך, וביה"ס, עם כיתות ממוזגות, במקום תנאי שטח כל היום, בחום הנוראי. אין שום סדר והיגיון בחופשות בארץ, הן מתנהלות אך ורק לפי לוח השנה של חגי ישראל, ומכאן נובע הרבה מהבלגן, אז אצלי מתקבל הרושם שיולי-אוגוסט חופש גדול, ספטמבר חודש לימודים צולע, ואז אוקטובר מלא חופשים, במקום חודשיים חופש גדול, נוצר מצב של כמעט 4 חודשים חופש גדול (וזה קורה ספציפית רק אצלנו ככה), אחר כך בדצמבר כבר שוב פעם 8 ימי חופש, ואז מרץ חופשת פורים, עוד כל מיני ימים קטנים פה ושם (עצמאות, לג בעומר, ודומיהם), והופה פסח, 3 שבועות.
יותר מדי, לא מאורגן נכון, עוול גדול להורים, יכל להיות מנוהל הרבה יותר נכון ולטובת כולם, במקום שזה יהיה לטובת המורים, קצת לטובת הילדים, ובכלל לא לטובת ההורים.