לא מדוייק
מפריע לי שבעוד שלי יש 14 ימי חופשה בשנה בממוצע, לילדים שלי יש כ90 ימי חופשה בשנה.
מפריע לי שבהתחשב שבסופו של דבר מרבית האוכלוסיה נאלצת לפנות לקייטנות יקרות מאד, במיוחד בחופשים הארוכים (סוכות, פסח והחופש הגדול), זה מראה שלמרבית האוכלוסיה אין פתרון אמיתי לבעיה הזו, אז למה במקום שנוציא הון על הדברים האלה, המדינה אינה דואגת לסידור קבוע שיכיל את הבעיה של ההוירם?
לפי התארויה שלך, את רוצה שמתוך 12 חודשים בשנה, הילדים ילמדו רק 8 חודשים (חודשיים בקיץ, חודש בחורף, כמעט חודש בפסח ועוד כל הקטנים) כלומר שליש מהשנה ההורה צריך למצוא פתרון חלופי? מוזר לי.
אני לא מצרה על החופשות של המורים, אני מצרה על ההתנהלות השגויה של משרד החינוך. אם המורים צריכים זמן לטובת מבחנים/הכנות וכדומה, שיקצו לכם יותר זמן בתשלום, שיקצו יותר מורים (ברור לי שהכל בעייתי אחרת זה היה נעשה, אבל אני מאמינה שכהורים אנחנו חייבים לדרוש את זה כי זה יותר קריטי לטעמי מאש הרבה דברים אחרים שהמדינה מקצה להם משאבים), ואפילו הייתי מעדיפה לשלם משהו סלי טובת זה, במקם למצוא עצמי משלמת הות עתק למסגרות פרטיות.
העבודה שלי בסכנה אם אני אקח את כל החופשים (מזכירה לה שהגעתי לחישוב של 90 ימי חופש שנה כשלי יש 14 לפי חוק), רק כדי שיהה לך זמן לבדוק מחנים. את באמת חושבת שלא יכלו למצא פתרון יותר טוב? האם לא יכלו להעסיק סטודנטים להוראה לבדיקת מבחנים בבי ספר? האם לא יכלו להקצות לך שעות "מאחורי הקלעם" ולהביא עוד מורים מקצועיים? למה אני צריכה לשלם אקסטרה על "משחקים של פעם", במקום שיתמשו בכסף הזה להביא מורה למקצוע יותר חשוב, כדי שהורה של המקצוע החשוב הזה תוכל לבדוק מבחנים, ולא תצטרך חופשת חנוכה עבור זה.
עכיו, אם לטענתך את "עובדת כל החופש", מה עושים ילדיך? מי מטפל בהם ושומר עליהם? לא היית רוצה שיוגדר לך זמן עבוד לא בכיתה, כך שהילדים שלך לא יצטרכו לעבור למסגרת שונה כשישחופש לכל ביה"ס על מנת שאמא תוכל לבדוק מבחנים ולהכין תעודות?