חגים חגים חגים -

e t i z

New member
חגים חגים חגים - ../images/Emo74.gif

הנה זה מתחיל שוב - לאן הולכים בחגים? המשפחה שסביבי די מבוגרת ( לאחי ילדים בוגרים בגיל תיכון והם בכלל עם אמא שלהם השנה) כל בני דודי הלא רבים חוגגים במשפחות המצומצמות ונותרנו אחי אימי אני ומיק - משעמם ! לא חגיגי אבל אפשר להסתדר. היציאה הערב של אמא שלי הייתה אנחנו הוזמנו לאחותה -דודה שלי למה מה עשינו עוד זוג מבוגר שיעשמם אותנו למוות בא לי לא לחגוג כלל אלא משהו אינטימי שלי ושל מיקה אבל גם בגילי המופלג אני לא רוצה לפגוע באימי והיא תפגע ותגייס את כל הפולניה שיש בה (ויש לי מזל שהיא לא באמת פולינה) ובמילים קטנות ועוקצניות תזכור ליאת זה כל השנה אפילו אם אני אצום ביום כיפור היא לא תסלח לי. אני חוזרת לקיבוץ!!!!!!!!!!!!! שם לפחות הזמנתי אותם אליי - חדר אוכלכולם ביחד מיקה מאושרת ולא מרגישים את המפחה המצומצמת

כ"כ מבינה אותך../images/Emo24.gif

ואני עדיין חושבת שאפשר לחגוג ולשמוח בצמצום אנחנו בחגים לבד...שלושתינו ומשתדלות לשמוח ולצחוק ולהנות ממה שיש כי זו המשפחה שלנו נכון שלא לזה פיללתי וייחלתי אבל זו המשפחה שלנו! שיהיה לכן חג שמח

חג שמח גם לך,,,,,,../images/Emo24.gif

שלום לך, שמי אילנה ומאד מזדהה עם מה שאמרת,,,,,גם בחגים עצוב לי והשנה החלטתי ללכת לחברה עם משפחתה שאני מכירה,,,,ולשים הכול בצד שיהיה נחמד וכייףלי ולגדול שלי,,הקטן תינוק מקסים שעדיין לא ממש מבין,,,,, ותחושת החגים הייתה לי למועקה בשנים האחרונות,,לאימי אנני יכולה לנסוע,,,,,,,ומשעמם לבני שם,,,, ולבוא אליי זה כבר לא כייף,,,,,(היא מעשנת המון ומאד פולניה)))) החלטתי לעשות מה שטוב לי ולילדים,,,,, וכאין ברירה,,,,,,עושים לבד,,נכון שנה טובה לך ולילדייך,,,, אילנה

../images/Emo13.gifלום לך,,,,,

היי שמי אילנה,,אם חד הורים לשני בנים,,הקטן תינוק מתוקק והגדול כבן 8+,,אויי,,,כמה אני מזדהה איתך,,אין לך מושג רק שאצלי אין עם מי לחגוג ואצל אימי זה משעמם במיוחד שאני צריכה לנסוע עד רחובות ולהשאר שם,,מה שממש לא מעניין את בני הגדול ובצדק,,,,,,השנה חברה הזמינה אותי למשפחתה שאותם אני מכירה,,ועם קצת לבטים אני חושבת שזה יהיה שינוי מרענן לי ובמיוחד לגדול(הקטן עדיין לא מבין) וקשה לי כל חג עם התחושה של הלבד,,,, החלטתי שאני דואגת לי ולילדים,,,,לא למה שיגידו או תאמר אימי,,,,,והיא מאד פולניה,,אגב,,, רציתי לשאול מאיזה קיבוץ את או הולכת,,,,,אני גרה בעיר ומאד קשה לי כלכלית והרעש הנורא,,,, מאד מחפשת חממה לי ולילדים,,,,,,אני במקצועי גם מזכירה רפואית וגם מטפלת בילדים/ליקויי למידה אשמח לעיצה,,,,או אינפורמציה בנושא,,,,,מחפשת קיבוץ לא מעט,,,,, אילנה

Bavmorda

New member
מוכר....

בתור בת יחידה, כשאבי נפטר לפני שנים ואמי מתגוררת עם מטפלת ואני ברעננה והיא בת"א, סיטואצית החגים מאאאאד מוכרת, ולי באופן אישי קצת לא נעימה. אני לא מוכנה להיות עם בתי ובני לבד, ויוצא שבראש השנה הם אצלי. בפסח הם אצלו ואצלו יש משפחה מספיק גדולה בכדי לחגוג יחדיו כולם. אני לא מוכנה להיות כמו פליטה, ולעבור מבית לבית כל חג, ויש הרי גם את סוכות בדרך וגם את שבועות, חגים משפחתיים שכאלו אבל עדיין לא גדולים בדרגה שלהם כמו ראש השנה או פסח. הייתה לי שיחה עם בן דודשלי שהוא גם חבר טוב, והבעתי בפניו את הקושי שלי. הוא הבין אותי כמו חבר טוב, בלי הרבה מילים, ואמר שאין בעיה והנה בראש השנה אני איתם, וזה אומר אני וילדיי ואימי והמטפלת שלה.
זה אותו בןדוד שהתעקש שאבלה אצלו את ערב חג הפסח... ההודעה הזו לגבי החג, מזכירה לי תחושה שחשתי איפושהו במהלך החודשים האחרונים: כמה הייתי רוצה לאמץ משפחה. הלבד הזה מהצד שלי נטו מתיש וקשה. אין לי אחים ואחיות להתיעץ איתם, מבחינתי גם אין לי הורים. אימי לא במצב שאפשר לשוחח איתה ולחלוק איתה וככה הלבד האישי הזה, כלבד משפחתי, קצת כואב לי. יש לי חברים וחברות ולא חסרים לי אנשים לחלוק איתם דברים ביומיום.... אבל אין כמו משפחה. יש כאלו שהחגים עבורם תקופה עליזה ושמחה, ויש לא מעט שעבורם זו תקופה קשה שמזכירה להם מקום שלא טוב להם להיות בו. לצערי, אני קצת שייכת לקבוצה השניה. למה אפשר לאמץ ילדים ולא הורים או אחים ואחיות ? צריך להוציא חוק גם לזה. BAV.

a44

New member
ל- BAV -"מבוקשים הורים לאימוץ"....

חשבתי לפרסם פעם מודעה שכזו בעיתון... אולי יום אחד אעשה את זה.

גמנחנו נשב עם אמי בשולחן החג...

הגירושין שלי טריים טריים...חודש .היום ! מילא השבתות...אבל החגים . לבד... יום הולדתי חל בראש השנה ... יש לי חברים נפלאים רובם מחוץ לעיר מגורי... יש לי חברה שהציעה לבוא אלינו אן שאנחנו נבוא אליה... אין לי כוח לשאת את עצמי עד הצפון...וללא רכב... לא היה שפע ,אבל. תנאי המחייה השתנו לחלוטין. פה אני חשה אחוות "לוחמות"
יש הקלה ביכולת לשתף ולראות שאני לא לבד...(כמעט
שיהיה יום טוב ושבוע מבורך

למעלה