חגיגות שמחת תורה

123ענבר123

New member
חגיגות שמחת תורה

זה נחמד - אבל למה להשתמש בערב החג במערכות הגברה, שלא היו מביישות אולם אירועים!!!!!
יוזמה - לתשומת לבכם.
מצווה מחד - תוך יצירת הפרעה מתמשכת לסביבה - בעייתי משהו...

mapoo

New member
אההההממממ איזו הרמה מתוקה להנחתה

כמעט לא יאומן.
אבל אני כלכך אוהבת אותך [באמת! כידוע לך] - שאתאפק מאוד, ולא אזכיר את מה שנאמר על הקרקס [אירוע שהפיק הרבה יותר רעש ונמשך שלושה ערבים] ביחס לרעש.
ואני כלכך לא אוהבת את יזמ"ה, שלא אמליץ לך לעבור לבוכמן.

123ענבר123

New member
יפה שלי - יש הבדל בין

רכישת דירה ליד בית כנסת (לא אמור להפעיל מערכות הגברה כלל ובטח שלא בערב חג אחרי שקיעת החמה) לבין רכישת דירה ליד פארק גדול המיועד מראש לשמש אכסניה לאירועים ציבוריים.

כשאני רכשתי את דירתי הקטנה ידעתי שימוקם מולי בית כנסת ולא אולם אירועים הפועל בשבתות וחגים עם מוסיקה קולנית. אילו רציתי לגור ליד מרכז תוסס הייתי רוכשת דירתי בלב עמק החולה פינת פארק הדגים - ולא מתלוננת על קיומם של אירועים אלו

mapoo

New member
א. זה אינו בית כנסת

זה מרכז אירועים של הארגון הרפורמי בעיר.
ב. איש לא הודיע לרוכשים במרכז עמק החולה, שיהיו שם כלכך הרבה אירועים. [אפילו בתל אביב משנים את מיקומם של אירועים מפעם לפעם, על אחת כמה וכמה שצריך לעשות זאת בעיר כה קטנה.

mapoo

New member
ג. כיוון שאנחנו כן מסכימות בעניין שלך

ולא מסכימות בעניין הפסטיבלים - נפסיק את הוויכוח וניסע לנו לטייל ביום א'.

123ענבר123

New member
כשרכשנו - בית כנסת

והם לא קיבלו אישור ל"אולם אירועים" - יש הבדל בין התכנסות ושירה בציבור לבין הפעלת מערכות הגברה. מיצינו

mapoo

New member
אז אם דובר הארגון אומר שזה בית כנסת

בואי נבנה לו ליד הבית מסגד. ייתכן שיבין שאין חשיכה אלא במקום בו מואזין צורח לו לאוזן בשלוש לפנות בוקר.

זה בפירוש בית כנסת וכך זה מופיע באתר העיריה

כמובן שיש במקום עוד פעילויות כגון גני ילדים, פעילות התנדבותית עניפה ועוד אבל עדיין זה בית כנסת והאירוע אתמול היה בעל אופי דתי מובהק.

זה שיש עדיין כמה אנשים בעלי דעות חשוכות , לא אומר שצריך לחבור אליהם.

מה שכן - צריך אולי לגלות רגישות בקשר למערכות הגברה ולכוון ווליום בהתאם.

בקשר לאירועים באמפי של עמק החולה והאזור - הנושא נידון בהרחבה בשרשור של הקרקס. אני טענתי שהאירועים שם מתקיימים לפחות 10 שנים, תיקנו אותי שכבר 17. מי שזה מפריע לו - היה אמור להסיק מסקנות מזמן.

123ענבר123

New member
אין לי בעיה עם אירועים בעלי

אופי דתי - יש לי בעיה עם חוסר התחשבות בסביבה.

חגיגות ה לא אמורות להתקיים באיזור מגורים עם מוזיקה במערכות הגברה - אין גם כל בעיה עם עליה לתורה, ברית מילה וכיוצ"ב - כל עוד הם יתקיימו במתכונת של בית כנסת ולא של אולם שמחות/מועדון לילה

אין לי איתך חילוקי דעות מהותיים

ההבדל היחיד בקטע של שמחת תורה בין בית כנסת ליברלי לבין בית כנסת אורתודוכסי הוא שאת החגיגה עם מוסיקה \ קלייזמרים \ מערכות הגברה בקהילה אורתודוכסית עושים בצאת החג ואילו בבית כנסת ליברלי - אין מניעה לעשות זאת בערב החג.

יש חוק לגבי שעות בהן אסור להקים רעש וגם מגבלת דציבלים לגבי שער השעות. אני תקווה שבקרוב מאוד תפותח אפליקציה שכל סמארטפון יוכל למדוד את רמת הדציבלים ואז הטיפול בנושא יהיה פשוט ביותר.

123ענבר123

New member
אם לא ניתן לנהל בבית שיחה

בין שני אנשים. בחדר היותר פנימי בבית - בשל המוסיקה הבוקעת מבית הכנסת - יש בעיה של דציבלים!!!
החוק למניעת רעש יש לו שעות - אבל גם יש תקנה האומרת שאין לקיים אירועים עם מערכות הגברה למעט "מדונה" בפארקים - מבחינה זו אין הבדל בין קיום אירוע פרטי בפארק או בבית הכנסת. הבעיה שלי היא לא עם האירוע עצמו אלא עם דרך קיום האירוע. ואגב - רחמי על הילדים ששהו בבית הכנסת בזמן הפעלת המוסיקה. אם לי כאבו האזנים בביתי - מה הם הרגישוץ...

אני לא גרה לידך, אבל אני גרה רחוב מעל בית

כנסת והרעש שהגיע משם נכנס דרך החלונות הסגורים, עד לחדר השינה שלי, שנמצא בצד השני של הדירה...

אם אני סבלתי, לא רוצה לחשוב מה השכנים הקרובים יותר ו/או האנשים בבית הכנסת עצמו הרגישו.

למעלה