אוקיי אז ככה:
אתה אצל ג'לצ'ינה אם אני זוכר נכון,אז אתה קורדאו,ואצלינו החגורות הן בסדר הזה: ירוק זו הראשונה,ובשבילה צריך לדעת את הבעיטות הבסיסיות(ארמאדה,מיאה לואה ג'י קומפסו,מיאה לואה ג'י פרנצ'י,ופאפראפוז אני גם חושב...) אחריה,ירוק צהוב,בשביל לעלות לירוק צהוב אתה צריך לשלוט בבסיס,אבל בעיקרון אני חושב שזה תלוי במידת ההשקעה וכמה אתה בא ליאמונים אחריה,צהוב,פה אתה כבר צריך לפתח סגנון משלך,לדעת פחות או יותר את כל המקצבים על כל הכלים ולשלוט בבסיס,וגם קצת מעבר לו... ההבדל בין צהוב לצהוב כחול(צהוב כחול=מוניטור) הוא אלה שעוברים את המבחנים של עידן(ראש הקבוצה) שבוחן כל שנה את הצהובים מכל קבוצה,הם נבחנים על מוזיקה,וגם על אנגולה לדעתי. כחול(אינסטרוטור)-כדי להגיע לדרגה הזו,אתה צריך לאמן,ושהקבוצה שלך תהיה על רמה,פז"מ של בערך שנתיים אם אני לא טועה,אולי יותר. כחול ירוק צהוב(פרופסור)-אותו דבר כמו האינסטרוטור לגבי הקבוצה,והפז"מ הוא שלוש שנים לדעתי. כחול ירוק צהוב לבן(קונטרה מסטרה)-דרגה אחת לפני מסטרה,הקבוצה צריכה להיות טובה מאוד,והפז"מ לא ידוע לי,אני מעריך ארבע עד חמש שנים. מסטרה דרגה ראשונה,שנייה ושלישית הם רק עניין של פז"מ,והם הולכים ככה: לבן ירוק לבן צהוב לבן כחול ולבסוף הדרגה הנחשקת ביותר בקפואירה,גרנג'י מסטרה,מסטרה גדול,לבן. מקווה שעזרתי,אשמח לתיקונים אם טעיתי. : )