חגורות ב bjj

brazil00

New member
חגורות ב bjj

יש לי שאלה איך הולך רמת ההתקדמות של החגורות ב bjj מהנמוכה ביותר לגבוהה?

zoti

New member
לבן, כחול, סגול, חום ושחור.

זהו הסדר שנקבע ע"י הגרייסים. כל דבר מעבר לזה הוא תוספת.

brazil00

New member
חגורות ב bjj

מהו פרק הזמן שיש לעבור מחגורה לחגורה איך יודעים שהתלמיד מוכן לעבור מחגורה לבנה לכחולה וכך הלאה?

chooselife

New member
הממממ

תראנה לחגורה שחורה אין עדיין ישראלי שהגיע (לפחות לא אחד שחי כיום בארץ). פרק הזמן ין לבנה לבנה לכחולה יכול לקחת (למשל אצלנו במועדון) גם 4 ויותר שנים - למרות שאני לא יודע איך זה אצל החברה של גרייסי. אמנם יש מעט חגורות אבל פרק הזמן בין אחת לאחת , שוב לפחות אצלנו, הוא מאוד ארוך.זו גם הסיבה שרוב המדריכים בארץ, למעט אני חושב חיים גוזלי ודויד בינמין(שהם חומות) הם חגורות סגולות (שזו עדיין חגורה מאוד מאוד גבוהה, ולמעשה אפשר לומר שמקבילה לשחורה דאן 2 באומניות אחרות) בכל מיקרה, החגורות לא ממש משנות- ראיתי כבר לבנה מפרק כחולה למשל- האדם בחליפה הוא זה שעושה את העניין
בוא תצטרף אם בא לך, ותראה אם מתאים לך להיות חלק מהמשפוחה:) מאיזה אזור בארץ אתה?

HAKOKI

New member
4 שנים בין לבנה לכחולה? הגזמת קצת..

דווקא בגרייסי ג'יוג'יטסו אין זמן פורמלי מסויים אשר נוגע לחגורות ההתקדמות היא אישית ונממדת על הביצועים ולא לפי פורמליות של זמן.. אתה יכול להתאמן שנה למשל ולהשיג ידע מדהים בג'יוג'יטסו אז מה ימנע ממך לקבל את ה"כחולה" שלך... שמע בכל מקרה זה תלוי בשביל מה אתה בא אם אתה רוצה חגורה אני יקנה לך אחת יפה יפה.. אם אתה רוצה ידע תבוא תתאמן תלמד תשקיע ותהנה החגורות כבר יבואו לבד..

chooselife

New member
חקוקי זה ככה אצלנו- לא אצל גרייסי.

יש פעמים שאתה גם מחכה יותר.

ננדין

New member
אני שמעתי שרנזו אוהב לתת חגורות

כחולות למי שמתאמן אצלו במכון כמה חודשים והוא ברמה סבירה... הבנתי שהוא מרגיש לא נעים או משהו כזה. את שאר החגורות הוא לא נותן כל כך מהר...

chooselife

New member
שמעתי את זה גם אבל בינינו-

אין לדעת:) קשה לי להאמין שהוא יתן חגורה ככה למישהו שאחרי זה יפגין רמה נמוכה או סבירה.

משה קיץ

New member
לא מדויק chooselife וקצת על חגורות

סדר החגורות בbjj,כמו ש zoti ציין. חגורה כחולה היה דרגה ראשונה אחרי לבנה,וניתן לקבל כחולה כבר אחרי שנה. חגורה כחולה עושה עדיין הרבה טעויות והבסיס שלה עוד טעון שיפור רציני. בין חגורה לחגורה ישנם 4 פסים.כל פס הינו דרגה בפני עצמה. המעבר בין פס לפס יכול לקחת שנה ואף שנתיים,למעשה יש זמן מינימלי בין הדרגות אך אם הרמה של המתאמן לא טובה ,הוא לא יתקדם כל כך מהר גם אם עבר את אותו פרק זמן מינימלי. כחולה 2 פסים זו כבר מתחילה להיות דרגה יותר מתקדמת (יחסית)שאומרת שלאדם יש כבר בסיס ראשוני לא רע והוא מתחיל להבין ענין. חגורה סגולה זו דרגה מתקדמת ומוערכת כבעלת ידע והבנה בשיטה.חגורה סגולה יודעת כמעט את כל מה שהיא צריכה לדעת כדי להפוך לשחורה,אך עדיין אין לה רמת ביצוע כמו שחורה רצינית,ז''א שחורה מבצעת את הטכניקות בצורה חלקה וזורמת יותר. חומה זו דרגת עילית בbjj. שחורה נחשב מומחה. סגולה בbjj בהכללה והשוואה גסה מקבילה לחגורות שחורות עם דאנים ראשונים בהרבה שיטות לחימה אחרות שאנו מכירים. גם בין המועדונים של הגרייסים ישנה התייחסות שונה לענין,למרות שהמבנה די זהה. אבל אתה יכול לקבל חגורה מסויימת אצל גרייסי מסוים ואצל גרייסי אחר היית מקבל דרגה אחרת. בארץ המאמנים המובילים הם סגולות. חיים גוזלי היחידי שקיבל עד עכשיו חומה. כל שאר הדברים שרואים ,כמו שzoti אמר ,זו המצאה פרטית של מועדון כזה או אחר. משה

chooselife

New member
משה

כמו שציינתי- אצל גרייסי מקבלים כחולה בפרק זמן כמו שציינת- במקומות אחרים של גיוגיטסו ברזילאי- כולל אצל בהרינג למשל- נהוג לחכות יותר זמן מזה.שוב, אני לא מתיימר לדעת מה הנוסח שבו אתם אצלכם עושים דברים- אני רק מעיד על המקומות שאני מכיר. יום טוב

משה קיץ

New member
מענין אני לתומי חשבתי שאת השיטה

פיתחה משפחת גרייסי. מה זה אצל גרייסי עושים ככה ובמקומות אחרים עושים אחרת. גרייסי ג'יוג'יטסו הינו המונח המקורי לג'יוג'יטסו ברזילאי והגרייסים הם האבות המייסדים של השיטה והם קבעו בין היתר את נושא הדרגות. כל מה שלא תואם מסגרת זו,הינו בגדר המצאה פרטית.

chooselife

New member
משה...

מאז משפחת גרייסי, עם כל הכבוד- ישנם עוד אנשים שעוסקים בתחום, עוד אנשים שפיתחו את התחום ולא כולם מחלקים חגורות כחולות אחרי שנה.יש אנשים שאני אישית מחשיב שמורים לא פחות מוכשרים ובוודאי שכלוחמים לא פחות טובים מהגרייסים בתחום(חלקם לא רק שתרמו המון לשיטה אלא פיתחו אותה לכיוונים חדשים לגמריי- סתם להזכיר את כל סיגנון ה אולד סקול מול ניו סקול )- כמובן שהם פיתחו את השיטה- אבל זה לא משנה את הנקודה שלי . אצלך מקבלים כחולה אחרי שנה, אצל אחרים יותר. במקומות מסוימים למשל תתאמן 20 שנה תהיה גרוע ולא תקבל חגורה. אצל מורים מסוימים תכניע איזה לבנה ותקבל כחולה. אני באמת מצטער אבל אם אתה טוען שיש איזו שיטתיות מסוג זה או אחר- אני באמת לא מסכים כאן. כמו שאני חושב שמאז גרייסי הBJJ גדל והפך למשהו יותר גדול רק ממשפחה אחת. ושוב- אני לא אומר שכך הם פני הדברים אצל גרייסי- אני רק אומר שיש חוץ מהם עוד גיוגיטסו ברזילאי בעולם, ובברזיל בפרט.

amitssss

New member
4 פסים בין חגורה לחגורה?../images/Emo2.gif

אפשר לדעת מי המציא את זה? אח שלי התאמן מספיק בחול ולא ראה כזה דבר הסדר הוא כן נכון (לבנה כחולה סגולה חומה ושחורה) חוץ מאצל ילדים אבל ממתי יש פסים בכול חגורה?

משה קיץ

New member
הממ מי המציא את זה? בוא נראה

איזשהוא בחור בשם הליו גרייסי,שהוא במקרה אבי השיטה. עוד לא נתקלתי באקדמיה (גם לא של הגרייסים) שלא עובדת עם פסים. אצל הגרייסים על אחת כמה וכמה. מראשית הימים שיטת דירוג זו הייתה נהוגה בגרייסי/ברזילאי ג'יוג'יטסו.

chooselife

New member
למיטב ידיעתי

גם האקדמיות לא של גרייסי, ואפילו אלו שלא קשורות אליו בכלל עובדות כולן עם פסים.

ננדין

New member
מהאתר של ריקסון גרייסי

"Each belt has 4 degrees, with the exception of the Black Belt, which has 10 degrees..." אם הוא עושה את זה אז אני בטוח שזה לא סתם המצאה...

zoti

New member
כמו שאמרו, אין פרק זמן מוגדר.

אבל רוב האנשים שאני מכיר ומתאמנים באופן סדיר יתקדמו בחגורות בסולם הבא: לבנה לכחולה - שנה כחולה לסגולה - שנתיים סגולה לחומה - שנתיים חומה לשחורה - שנתיים זה אומר שמי שמתמיד יגיע לשחורה תוך בערך 7 שנים. ישנם כמובן יוצאי דופן. מתאמן איתי בחור שהגיע לחגורה חומה תוך פחות מ3 שנים. הוא מה שאנחנו קוראים לו NATURAL. נראה כאילו הוא נולד לג'יו-ג'יטסו.

למעלה