חגא

TalReshef

New member
חגא

מתוך "והיה החג לחגא" או "החג האדום לא יהיה חגנו" וכו' מעבר לזה שניתן להבין שמדובר ביום אבל והמקור נשמע ארמי: מה הפירוש והמקור של המילה?

ס ק א ל י

New member
topic ../images/Emo32.gif אהמ...

אפשר לומר "ברוך הבא"?

הסיומת "א" מציינת יידוע בארמית ../images/Emo20.gif

למשל: ענייני דיומא = עניינים של היום. בעלמא = בעולם (בית קמוצה). אולי זה קשור איכשהו.

TalReshef

New member
יש להניח

הרקע שלי על המונח הזה הוא מתוך התבטאויות פוליטות משנות ה-50 (החגא האדום וכו'), כלומר שהכוונה אינה ל"החג" אלא ליום אבל, דיראון עולם וכו'

מוגג

New member
ישעיהו יט

טז בַּיּוֹם הַהוּא, יִהְיֶה מִצְרַיִם כַּנָּשִׁים; וְחָרַד וּפָחַד, מִפְּנֵי תְּנוּפַת יַד-יְהוָה צְבָאוֹת, אֲשֶׁר-הוּא, מֵנִיף עָלָיו. יז וְהָיְתָה אַדְמַת יְהוּדָה לְמִצְרַיִם, לְחָגָּא, כֹּל אֲשֶׁר יַזְכִּיר אֹתָהּ אֵלָיו, יִפְחָד--מִפְּנֵי, עֲצַת יְהוָה צְבָאוֹת, אֲשֶׁר-הוּא, יוֹעֵץ עָלָיו. ומפרש"י: (יז) והיתה אדמת יהודה למצרים לחגא - כשישמעו הנותרים במצרים משבי סנחרב את מפלתו שיפול בארץ יהודה בלא שום מלחמות זרוע בשר ידעו כי יש שכינה בישראל ומושיעם חזק וייראו ויפחדו מפני אדמת יהודה: חגא - לשון שבר ואימה ופחד לשון יחוגו וינועו כשכור (תהלי' קז) וכן חגוי הסלע (שיר /שיר השירים/ ב): וכן גם הרד"ק. ומצודת ציון טוען: (יז) לחגא - ענין בקוע ושבר כמו יונתי בחגוי הסלע (שיר השירים= ב).

hadasbaril

New member
נצל"ש,יש מבחני כניסה?

אני הדס אני מאוהבת בשפה העברית. ואני מוכנה לספק הוכחות: כמעט נסקלתי בשל הצורך, הגנטי, הבלתי פוסק שלי לתקן טעויות דקדוקיות אצל חברי הטובים ביותר. אצל מורי לשעבר זאת היתה הנאה צרופה. גנטי כי סבתא היתה מורה ללשון, ספרות ותנך ואמא גם עוסקת בחינוך ובכלל אצלנו במשפחה מדברים ב"עברית תיקנית".

TalReshef

New member
בתור חבר חדש בפורום

אני יכוך להבטיחך נאמנה שסף הדרישות לכניסה לפורום נמוך במידה חשודה והנתונים שנתת יאפשרו לך להיבחן לסיירת. לגבי הנטיה לתקן טעויות של אחרים, ובכן... איך להגיד את זה...? את תרגישי מהר מאוד בבית.

hadasbaril

New member
אני אפרש אתכם כ-"ברוכה הבאה"

אז,תודה על המחמאות. ואני לא הולכת לסיירת(משקפים) אלא למכינה קדם צבאית-מדרשה למנהיגות חברתית. כרגע אני אתייצב לתפידי הצה"לי כמשק"ית עליה.

hadasbaril

New member
בצלחה לך,כבר קיבלת תשובה?

אני יודעת שהתקבלתי אבל זה נדחה בגלל המכינה.

adipo

New member
אני כרגע

רשומה לתפקיד אחר, אבל יש לי שנה שלמה לנסות לשנות את המצב.

למעלה