חבר

רואה 6 6

New member
חבר

אם יש למישהו כאן חמודון בגיל 5 בערך,(אפשר גם מעל) שרוצה חבר ברדיוס מזכרון ועד חדרה (אנחנו מפרדס חנה)
יתקבל בזרועות פתוחות.
בני בגיל הנ"ל,תפקוד גבוה,אוהב בני אדם באופן נוגע ללב וזוכר כל אחד בחיבה אך כמו הרבה מילדינו סובל מבדידות ותשוקה בלתי ממוצת לחבר.
(אמא,מתי תיהיה לי פגישה? אמא,מתי תיהיה לי פגישה?)
(בעסקה בונוס להורים,חברים מבוגרים יותר נורא חמודים
).
אם זה מתאים למישהו אפשר לחזור במסר.

מצטרפת לחיפוש

אנחנו מתל אביב. בני בן 4.5, תפקוד גבוה, אוהב חברה וקשר, שמח ושובב. תחומי העניין ה"מובהקים" שלו הם חשבון ומסלולים

נשמח להכיר ילדים והורים מ"קבוצת השווים"מאזורנו

תמרי1008

New member
הבן שלי לא בספקטרום,

אבל הוא סוג של "ילד אמצע" עם קשיים רגשיים וחברתיים. בן 4 וקצת. חובב חשבון מובהק (במקום דובי הוא ישן עם מחשבון
ומרדים את עצמו בלילה בדקלום תרגילים...).
אנחנו ממרכז ת"א.
אם מתאים, נשמח אם תצרו קשר.

dina199

New member
אתם בטוחים שהוא לא בספקטרום ?

כי דיקלום תרגילים מתאים ל'טקס' ו'חזרתיות' לפי DSM 5 .

תמרי1008

New member
יש לו מאפיינים לא מעטים

תבניתיות וחזרתיות מאפיינות אותו בהרבה תחומים ובהחלט מפריעות, במידה מסויימת, לתפקוד היומיומי והחברתי.

העניין הוא שהתחום הבולט ביותר אצלו הוא הרגשי. התחושה שלי היא שהצורך בתבניתיות מגיע ממקור משולב - רגשי (צורך רב בשליטה וקושי עם שינויים ומעברים), וסגנון תפיסה/חשיבה מאד לוגי-תבניתי. קשה לי לכנות את זה "קושי" כי במידה מסויימת זה משרת אותו: הוא ילד מבריק, שקולט ומנסח קשרים לוגיים ברמה גבוהה.

מהצד השני, הוא מאד מאד תקשורתי, רגיש לניואנסים של תקשורת ולתקשורת לא-מילולית, אמפתי... מעולם לא היו קשיים בתחומים של קשר עין, מחוות, הבעה או הבנה של רגשות.

הוא מאד מאד עקשן. מתקשה להתגמש ולהתאים את עצמו. יש לו המון מאפיינים ש"על הנייר" נשמעים כמו ילד בספקטרום. אבל שוב... לא מרגיש לי שזה מגיע ממקום תקשורתי. אולי אני טועה. קשה מאד להגדיר אותו.

(יש לציין שהייתי שמחה לקבל אבחנה עבורו, ולו רק כדי להבין יותר מאין מגיעים הקשיים. יש לציין עוד שאני לא ממש סומכת על אנשי מקצוע באבחון ילדי אמצע
)

dina199

New member
עשיתם לו איבחון ?

קשר עין ואמפתיה לא שוללים להיות בספקטרום. ודווקא כשהילד מבריק , הוא מסוגל לנתח מצבים בצורה לוגית ולהביע אתת הדברים 'הנכונים' ואז לאדם (במיוחד למבוגר) מבחוץ לא נראה שיש קושי תקשורתי.
איך הוא מסתדר עם ילדים בני גילו ?

תמרי1008

New member
אני פונה לאבחון בימים אלו

בעקבות קשיי הסתגלות בגן.

אבל אני בספק רב אם יתנו איזושהי אבחנה מעבר לקושי רגשי-חברתי.

עם בני גילו - זה מאד תלוי. בעבר ממש התרחק ונרתע מילדים. (לפני גיל שנתיים היה מכריז, לפני ההליכה לגינה: "אין ילדים בגינה. ילדים הלכו הביתה!" ואם הייתי אומרת שיש ילדים בגינה, סירב ללכת
). בשנה וחצי האחרונות יש שיפור גדול, הוא מאד חברותי ואוהב ילדים, ונהנה ממשחק משותף. בגן הוא לא מתבודד. מצד שני, יש לו בגן רק חבר אחד, שגם הוא עצמו מין ילד אמצע שכזה... הוא משחק גם עם ילדים אחרים, אבל בעיקר בקבוצה. הוא מאד רגיש, נפגע בקלות ומתקשה "לצאת מזה". מאד עקשן ומתקשה להתגמש ולוותר על העמדה שלו, בין אם בוויכוח או בתורות במשחק. אבל זה לא מתוך חוסר הבנה של כללים חברתיים. הוא מבין וקורא סיטואציות היטב והתגובות הרגשיות שלו תמיד מתאימות, אם כי מוקצנות.

כשנפגשים עם ילדים, באחד-על-אחד או בקבוצה, לפעמים נוצר משחק משותף ולפעמים הוא פורש למשחק עצמאי או מקביל. יש לו גם אהבה גדולה למשחקים מסוגים מסויימים ונטייה מסויימת לחזרתיות, למרות שהוא אוהב גם משחקי דמיון. יש לציין שהוא לעולם לא מתנתק ונשאר תמיד מחובר ובעניינים.

כשמסתכלים עליו בקבוצה, רוב הזמן לא מבחינים בשוני, אדם שמשקיף מהצד יתרשם לדעתי מילד קצת תינוקי, מפונק ועקשן.

ולמרות שכל מה שכתבתי היה מדליק אצלי נורה אדומה, אני לא חושבת שהוא בספקטרום. או, ליתר דיוק, לא חושבת שהוא יזכה לקבל אבחנה כזו. אני חושבת שהוא משייט לו אי שם באמצע.

dina199

New member
אני לא אאבחן באינטרנט,

אבל בהחלט אמליץ ללכת לאיבחון מקצועי .
יש לכם מספיק סיבות לנורה אדומה ואת לא יכולה לדעת מראש אם יאובחן בספקטרום או לא.
כי חייבים לבדוק.

תמרי1008

New member
תודה

תאמיני לי - לא תהיה מאושרת ממני אם הוא יקבל אבחנה בספקטרום. בחיי! אין לי שום רתיעה מאבחנה, ואני יודעת שאפשרות לסייעת בגן או לגן חנ"מ תעשה לו רק טוב. (זו הסיבה העיקרית שאני פונה לאבחון כרגע, כדי לנסות להשיג איזושהי המלצה להשמה בחנ"מ. כן, אני יודעת שזה כנראה מאוחר מדיי
).

גילוי נאות: אני עוסקת בתחום ועובדת עם ילדים ברמות תפקוד שונות, וגם עם ילדי אמצע שלא קיבלו אבחנה. מכירה מאבחנים ומטפלים, וגם בעקבות התייעצויות עם פסיכולוגיות שעובדות איתי, לא נראה לי שנצליח לקבל משהו מאבחון. (לא אבחנה ולא תובנות נוספות). הלוואי שאני טועה.

dina199

New member
אם קראת מספיק בפורום

אז ראית שאני בעד להתחיל מאיבחון רפואי . פסיכולגים הרבה פעמם פוטרים הכל ב'קשיים רגשיים' ולמעשה לא פותרים שום דבר. ב'קושי רגשי ' אפשר להסביר הכל.
אז לא משנה כמה את מנוסה, ועם איזה מומחים דיברת , עדיין רק איבחון מקצועי יכול לתת תשובה מדוייקת.
ואת לא צריכה לתת שום תירוץ לצורך באיבחון (טיפולים ,חינוך מיוחד). מספיק שתיארת את כל התכונות של הילד , זה בהחלט מצדיק לפנות לאיבחון.

תמרי1008

New member
אוקיי, אשמח להמלצות לרופא

שמאבחן ביעילות ילדי אמצע. באיזור ת"א.
(למען האמת, התכוונתי להתחיל מאבחון פסיכולוגי, לדעתי רופא "ינפנף" אותנו. אבל אולי אני טועה).

dina199

New member
אף אחד לא ינפנף

את הבן שלי בזמנו איבחנה דר' מיכל רפפורט . אבל אני לא יודעת איך מגיעים אליה היום.

TikvaBonneh

New member
איבחון רפואי ופסיכולוגי

האיבחון הפסיכולוגי צריך להיות לפי כלי האיבחון לאוטיזם המוכרים ע"י ביטוח לאומי ומשרד החינוך, כלומר ADOS/ADI או CARS או GARS. אחרת את סתם זורקת כסף לזבל ולא תקבלי שום זכויות.
אנחנו איבחנו ילד מאוד גבולי ומבלבל במכון בית אחד של עופר גולן, ברמת חן.
הם היו מאוד יסודיים ומקצועיים, והאיבחון מוכר בכל הרשויות.

תמרי1008

New member
דרך ADOS וכו'

אין סיכוי שימצאו משהו אצל הבן שלי...
התקשורת שלו מצויינת. לא שם מתבטאים הקשיים.

TikvaBonneh

New member
גם הבן שלי ב ADOS לא מקבל ניקוד בתוך

הספקטרום, אבל הADI (ראיון עם ההורים) הכניס אותו פנימה. הפסיכולוג אמר שיש הרבה קשיים שלא רואים אותם באחד על אחד עם מבוגר, אבל בראיון עם ההורים הם עולים.

שלומות0

New member
הפסיכולגים שאני מכירה

לא קובעים אבחון על הספקטרום מראיון הורי!

TikvaBonneh

New member
הם ראיינו אותנו ארבע שעות

והם גם דיברו עם המורה שלו מבית הספר.

שלומות0

New member
ואותנו ראיינו

3 כפול ארבע שעות= 12 שעות אז? הם לא מסכימים על פי ראיון לתת אבחון אוטיזם,
וגם דיבור עם מורה בבית ספר ממש לא שווה ערך להשקיף על ילד במסגרת,,

למעלה