חבר שלי אמר

חבר שלי אמר

חבר שלי אמר שהוא עובד כל סט 6 חזרות, כי 6 חזרות מוסיף סיבים חדשים לשריר ולא מנפח את הקיימים, מה גם שהסיבים הללו נשארים 50 שנה, בניגוד לניפוח שהולך לאיבוד אחרי שבוע ב12 חזרות. האם יש בסיס לאמונה שלי, שזה מצוץ מהאצבע?

alexkagn

New member
מצוץ מהאצבע ללא ספק

לפי רוב המחקרים שנעשו על האדם נמצא כי מספר סיבי השריר נשאר קבוע לכל אורך חייו, אבל אפשר לעבות אותם ע"י אימונים + תזונה מתאימה+שינה כמובן... 6 חזרות עדיין נחשב לאימון היפרטרופיה ("ניפוח"), ופחות אימון כוח טהור (4 חזרות ומטה). בברכה, אלכס

Nut420

New member
מה נותן אימון "כוח" ?

האם ניתן להיות יחסית לא מנופח ועם זאת מאד חזק ? ועוד שאלה, מה נותן מה שנקרא אימון סיבולת (15 חזרות ומעלה) ?

alexkagn

New member
היחס בין ניפוח לכוח

תראה, יש אנשים שהם לא מנופחים במיוחד אבל מאד מאד חזקים, מכיוון שאימון כוח מחזק את השרירים ע"י כך שהוא מגייס יותר שרירים בשיתוף עם עצבים כדי לגרום לגוף להיות מסוגל להרים משקל רב יותר. לדוגמה: ביקרתי במכון להרמת משקולות בחיפה, מכון "שמשון", שם היו נערים בני 15-16 בערך - בערך בגובה שלי (182-183),הרבה יותר רזים ממני, אבל היו יותר חזקים ממני- הם לא התקשו במיוחד להרים משקל של כ-120 ק"ג בלחיצת חזה. יצאתי משם המום. מי שמנופח הוא גם חזק... בברכה, אלכס

alexkagn

New member
טעיתי בהודעה שלי

כשכתבתי "מגייס יותר שרירים בשיתוף עם עצבים" הכוונה היא ל" מגייס יותר שרירים " מאיפה צצ לי העצבים..? הרי זה די ברור ששרירים מגוייסים ע"י עצבים. בברכה, אלכס

אלי ו.

New member
אלקס צודק, אין היפרפלסיה אצל אנשים

אצל בני אדם יש רק אפשרות להיפרטרופיה - עיבוי סיבים, לא להיפרפלסיה פיצול סיבים.

עא

New member
ניפוח

לדעתי כל חזרות בטווח של שש עד 12 מנפח. מ12 ומעלה עדיף 15 מחזק בתנאי שאחרי כל אימון נחים 72 שעות.

למעלה