חבר שבת הצבועים

wheelman

New member
חבר שבת הצבועים

כאשר ראיתי את התוכנית האחרונה אתמול, הייתי בשוק. איך קורה מצב שבוא בטוח נועם לוקח את המשחק למצב שפתאום אנשים מדברים בגנותו בצורה תוקפנית כאילו והוא עשה משהו למישהו שם. הרי אם יש מישהו שהיה הכי אמיתי לאורך כל המשחק ולא לכלך הרי זה נועם. כאשר מושיק הצבוע וכל השפוטים שלו, אחד אחד אומרים שהם יבחרו באדם שהיה הכי אמיתי עם עצמו, באדם ששיחק הכי נקי, לא היה לי ספק שהם בוחרים נועם. וזה לא בגלל מה שאני חושב, אני פשוט אומר את מה שהם אמרו לאורך כל המשחק. כל אחד מהם כשנפגש עם נועם באי המתים, התלהב כאילו פגש בין משפחה (או לפחות עשה מצגת כזו) וכל אחד מהם כשהפסיד לנועם, טען: שלפחות הוא הפסיד לאדם ההכי ראוי בשמשחק. אז לאן נעלם הראוי אתמול? פתאם נעמה יותר ראויה ממנו? זה ממש לא מובן. כולם אהבו לכוון את החצים לכיוון דן. דן היה כך ודן היה כך, כולם פתאום שכחות את התחמנות של נעמה, הלכלוכים שלה, משחקי האגו שלה והרשימה עוד ארוכה. לעזאזל, נגיד והזכרון שלהם באמת קצר, הרי שאם אתם טענים שדן הוא נחש ויד ימינו הייתה נעמה, אז מה זה עושה אותה בדיוק, צדיקה? אם לא דיי בכך, שהרי לאורך כל המשחק נעמה טענה שהיא המסטרמינד מאחורי האסטרטגיה הזו, שהיא המובילה האמיתי ודן הוא רק הפודל שלה, למעשה היא בעצמה אמרה שאי המוח מאחורי כל הלכלוך במילים אחרות, אז מושיק בוחר אותה כהאדם ההכי קרוב לערכים שלו? כנראה שזה אומר הרבה על הערכים שלו, שהוא לא יודע להפסיד בכבוד. שהמשקע היחידי שיה לו עם נועם, זה כשכל אחד מהם ניסה להדיח את השני ושניהם שכבו על הגב במשך מס' שעות עם בול עץ על הרגליים. למעשה הטינה שלו כל כך גדולה שפתאום נעמה הפכה להיות צדיקה. בואו נעבור לצדיק ההכי גדול , לילד של אמא, לבכיין ההכי גדול בתוכנות שלא מפסיק לחיות בסרט ולחשוב שהוא אל-קפון. אז אל-קפון פתאום יש לו משהו נגד נועם, אותו אל-קפון שהפסיד לו באי המתים וטען "שלפחות הוא הפסיד לנועם, האדם ההכי ראוי על האי, השורד האמיתי". מה קרה אתמול, שפתאום הוא החליט להעליב את נועם ולקרוא לו חסר אינטילגנציה או טיפש אם תרצו. בואו נראה כמה קפון הוא צדיק או ראוי. היום ראיתי ראיון שהוא מספר איך הוא תכמן את נועם (כן בגמר, חודשים אחרי שהמשחק נגמבר וכביכול גם האסטרטגיה), איך הוא בא אליו בבוקר הגמר וסיפר לו שהוא הזוכה ושהוא יעשה הכל על מנת שהוא יזכה ושזה מובטח לו. איך הוא רימה אותו במצח נחושה ואיך הוא דאג שנעמה תבחר, אבל לא מהסיבה שהוא חושב שהיא "ראויה" אלה אך ורק על מנת למנוע את הזכיה מנועם ודן, מדוע? וזה בנאדם "ראוי", במה הוא יותר טוב מדן? דן עשה מה שעשה תוך כידי משחק ואני לא מאין שיש מישהו שיכול לשחק את המשחק הזה מבלי "להתלכלך" ואני לא מאמין שהשאר כאלה צדיקים, רק ממה שאני ראיתי בתוכנית אני יכול להביא לכלוך על כל אחד מהם. הקינאה חגגה שם. קפון נשאר לגור עם אמו (ככל הנראה) וחורה לו שהחתיך בחבורה והשרירן יזכה כאשר הוא (קפון) "האינטליגנט האמיתי והיה צריך לזכות" (אז קפון, זה לא 1 נגד 100, זה הישרדות. ברוך הבא לעולמנו). וליה נשארה ממורמרת על כולם ומושיק חי בסרט כאילו הוא הצדיק היחידי בסדום ושוב נתן לנו את הרצאת הערכים, כאשר תוכנית אחרי זה, רואים אותו הולך מכות כמו ילד קטן, צועק ראבק כל שניה ואפילו קופץ על הנהג תוך כידי נהיגה (זה משהו שהייתי רוצה שהילדים שלי ילמדו - זה בטוח). מה אתם חושבים אם הגמר היה כחלק רציף של צילומי ההשרדות, על האי ולא פה בארץ? כאשר אף אחד מחבר המושבעים לא היא חשוף להשפעות חיצוניות? הרי זה ברור , נועם היה לוקח בהליכה. כי היו את כל המשקעים והכל היה טרי. אבל היום, חודשים אחרי, מה שקבע בעצם זה לא האסטרטגיה שהייתה על האי, אלה האסטרטגיה שהייתה פה, בארץ אחרי המשחק עצמו. מי נפגש עם מי, מי התחבב עם מי ולמי שכחו ולמי לא!!! נעמה, נתפסה בתל אביב עם יעל, יושבות ביחד על הספסל ומדברות וצוחקות. חברות טובות נהיו פתאום וזה כנראה מסביר את ההלבטות של יעל ואת השאלה ששאלה את נועם: "האם הוא ישאר חבר שלה אם לא תצביע נגדו".. ברגע ששמעתי את זה, אמרתי אם יעל שואלת את זה, אם בארזים נפלה שלכת ...... בנוסף, יודעים שנעמה בקשר עם מרינה ושהיו ביחד בחגיגות המימונה. מה עוד היה ומי היה עם מי, אני לא ממש מעורה וזה לא מעניין אותי. מה שאני כן אומר, שהקשרים והמערכות היחסים לאחר המשחק, בחודשים שהצופים צופים בסידרה, שינו סידרי עולם. אם זה הוגן ונכון, נראה לי שלא. כי מה שהיה צריך להשפיע על חבר המושבעים זה מה שהיה במשחק עצמו.

כמו שעידן אמר

"חלומה הרטוב של כל נערה בישראל" זה יוצר אנטיגוניזם. בגלל זה כל הבנים העדיפו את נעמה

ולגבי ההצעה על ההצבעה על האי

רעיון גרוע לא יעבוד בארץ. ישר ידליפו מי הזוכה

למעלה