חבר מודאג

חבר מודאג

יש לי שאלה ואני זקוק לעזרתכם/ עצתכם. ידידה שלי התחתנה לפני כשנתיים לאחר 3 שנים של חברות עם בן זוגה. לפני כשנה התחילו אצלהם בעיות בזוגיות. הקטע הוא שהיא בחודשיים שלושה האחרונים עוזבת אותו חוזרת אליו. הוא לא מרביץ לה פיזית, אך מתעלל בה נפשית - חשוב לי לציין ששניהם אוהבים אחד את השני והיו רוצים לשפר את המצב והולכים לטיפול זוגי. עדיין, במקרה האחרון היא ניסתה להתאבד ע"י בליעת כדורים, והקיאה אותם מיד אח"כ, ואז התקשרה אלי ונסעתי להביא אותה אלי הביתה באמצע הלילה. היא הבטיחה שהיא לא תחזור אליו, הם בטיפול והמטפלת שלהם אמרה לה לקחת שבוע רחוק ממנו. אחרי שהיא הבטיחה שתעשה כן, היא הלכה וחזרה אליו. הוא כל הזמן מבטיח לה שהוא ישתנה, והיא כל הזמן אוכלת את הלוקש הזה. אני משתגע מהקטע ואובד עצות, אני כועס עליה כל כך מכיוון שהיא כל הזמן מבטיחה שתעזוב אותו אבל חוזרת אליו מיד כאילו לא קרה כלום. מה לכל הרוחות אני יכול לעשות? אשמח לכל עצה מניסיונכם. רוח.

seeyou

New member
מה לכל הרוחות אני יכול לעשות?../images/Emo12.gif

היא רק "ידידה שלי "? "נסעתי להביא אותה אלי הביתה באמצע הלילה."? " אני משתגע מהקטע ואובד עצות, אני כועס עליה כל כך מכיוון שהיא כל הזמן מבטיחה שתעזוב אותו אבל חוזרת אליו מיד "? אני חושב שאתה ממש אוהב אותה ולא מוכן להבין מה זה עושה לנשים ההרגשה לגבר מסויים או לחילופין המצב הנפשי שלה בכלל-בליעת כדורים רק אדם לא שפוי חושב לסים קץ לחיים בגלל יחסים לא טובים בזוגיות. מה אפשר לעשות? בשלב ראשון היא חייבת טיפול רפואי דבר שני -תוריד פרופיל של ידיד-אתה יכול להזיק לה יותר מאשר לעזור מה שאתה רואה-מרגיש זה לא משתווה לשלה! יוסי

meshi4

New member
אינך יכול לעשות כלום.

את מה שהיה לך לומר כידיד אמרת לה.עכשיו זאת האחריות שלה לחייה.אחרת זה נראה כהתערבות.היא חוזרת לבעלה .ואתה מהצד נראה כ"מסכסך".

s h o o s h a

New member
אם אין היא לה, מי לה

אין באפשרותך לעשות דבר מעבר לידידה שרוצה/לא רוצה לעשות למען עצמה. היית שם עבורה בעיתות מצוקה. תמכת בה והבהרת לה שתהיה מוכן לסייע בכל דרך אפשרית. היא יודעת שידך מושטת ובכל זאת, היא בוחרת לנהוג כפי שהיא נוהגת. עצתי לך, הישאר שם כדמות בצללים, שרואה ומפקחת. אל תשיא עצות שעלולות בדיעבד להתפרש כאילו אתה מבקש רעתה. היא חייבת להגיע למסקנות עם ובעצמה ולפעול על פיהן. וכאמור, אתה - כחברה הטוב, היה שם עבורה בכל צעד שהיא תחליט לנקוט. לא קל ולא פשוט לצפות מהצד, שנאמר "מה שרואים מכאן לא רואים משם", לראות ולהבין שהדברים 'רעים' ואין בידך ,להושיע'. ובכל זאת, עליך לכבד את רצונה (וזה רצונה, גם אם אינה אומרת זו מפורשות הרי שהיא נוהגת באופן שמסביר זאת). בוקר טוב

תודה לכל העונים

אני ובת זוגתי דיברנו הרבה על הנושא. האם יש למישהו מושג לגבי דפוס התנהגות של נשים מוכות? שלמרות שהן חוטפות מכות עדיין הן חוזרות אל הבעל בכל פעם שהוא מתנצל... האם יכול להיות שזה מה שקורה כאן? מה אפשר לעשות עם זה? לעמוד מהצד זה לא קל בכלל!! אך כנראה זה הכי טוב שאפשר לעשות כרגע
תודה רוח

adam33

New member
לוקש

ואוליי היא אוהבת אותו? ואוליי היא מזוכיסטית שבעצם מרוב אהבה לא רואה את מה שאתה מנסה למכור לה? ואוליי בעצם היא מאשימה את עצמה על כל הצרות שלה במקום לראות את כל מיכלול השיקולים הראויים? היתי מציע לך פשוט לתת לה כלים סמויים שהיא תוכל להבין לבד עד כמה היא בעצם לא מאושרת למשל... ללכת להצגה שמדברת על מה שהיא חווה ביום יום ..עם בעלה או סרט.. או אוליי תזמין אותה אלכם עם בעלה? יתכן ובכלל הבעיה אינה כפי שאתה מציג ויתכן שכן מה שבטוח שהיא פשוט לא קשובה לך..

למעלה