חבר מביא חבר...

Nelli

New member
חבר מביא חבר...../images/Emo150.gif

ראשית כל, לכל הקוראים, אל תחששו...אף אחת לא מתחרה על הכינוי שלי...אני עדיין אותה NELL, רק בשינוי אדרת קל... טוב...הנה לכם קושיה חדשה... לצרך העניין אתם בחורה (ושמה...ענת)ויש לכם חבר (בואו נאמר ששמו: דן). אתם יחד כבר פרק זמן לא מבוטל והכל לכאורה מצויין. לדן יש חבר ילדות, איתו הוא חולק הכל, משתף אותו בכל מעשיו ומעורב אותו בכל פרט האינטימי ביותר בחייו. מיותר לציין שהשניים סומכים אחד על השני בעיניים עצומות. לאחרונה, אותו החבר הטוב (לשם המקרה: אבי), מנצל כל הזדמנות בו הוא נמצא אחד על אחד עם ענת, בכדי לנסות להתחיל איתה בצורה בוטה ואף ניסה לכפות עליה מגע פיזי (נישק אותה ללא רצונה). כמובן שענת לא עוברת על מעשיו בשתיקה, ומשתפת בכך את דן. הוא לוקח את הדברים במלוא הרצינות, ומנסה לדבר עם אבי. אבי, מצידו, מכחיש את כל הפרשה בתוקף, ובא בטענות, הכיצד דן מאמין לענת, ולא לחבר הכי טוב שלו? דן בדילמה...הוא חוזר לענת ודורש הסברים. היא מתקוממת. שלושתם עורכים שיחה משותפת, בה אבי מתנער מכל אשמה וטוען שענת מנסה לגרום לדן לקנא...ענת יוצאת המומה וכואבת. על אותו הרקע ממשיכים בין ה-2 ריבים, ואף פרידה של שבוע...היא לא רוצה לוותר עליו, אבל מה עושים? איך גורמים לאמת לצאת?

טל קר

New member
להתעמת איתו, להקליט אותו בטיפ

מנהלים ועם ההוכחה ללכת למשטרה להגיש נגדו תלונה על תקיפה/הטרדה (ניסה לכפות עליה מגע פיזי???). לי אישית רק מתוקף ההאשמה שבחורה מספרת שבחור אחר מנסה לכפות עליה מגע רק כדי שהחבר שלה יקנא, רואים שהחבר הטוב סובל מחשיבה מעוותת לגמרי. מה ההמשך? שהיא מאשימה אותו באונס כדי שהחבר שלה יקנא? ממתי האשמה של מגע פיזי כפוי נועד לגרום למישהו לקנא??? מה שכן, בצדק היא המומה וכואבת. אם החבר שלה מאמין לה רק עם הקלטה ולא לפני כן, כלומר מעדיף להאמין לחבר, כדאי מאוד בכל זאת לוותר עליו.

טל קר

New member
למה הגזמתי? לכפות על מישהו/י

נשיקה בניגוד לרצונו/ה המפורש זוהי תקיפה.

ליאן.

New member
לנסות לנשק זה מותר.. לכפות בניגוד

לרצונה זה אסור. את הבנת כנראה שהוא נישק אותה למרות בניגוד לרצונה. אני הבנתי שהוא ניסה לנשק אותה והיא לא רצתה. אלו שני דברים שונים. אני הבנתי שהיא לא נושקה כי לא רצתה..

zooti

New member
מקור הטעות:

NELL אמרה שהבחור ניסה לכפות מגע גופני, ובסוגריים הוסיפה שהוא נישק אותה בניגוד לרצונה (לא ניסה - נישק). אני הבנתי את מה שטל הבינה - הבחור כפה את עצמו. ולבחורה אני מציעה לצאת מהקשר, אלא אם כן היא יכולה להביא הוכחות מוצקות, וגם אז היא צריכה לשקול טוב טוב את היחסים בינהם. אפשר להבין את הקונפליקט של הבחור, כי הקשר עם הבחור השני גם מבוסס על אמון. כך או כך הבחור יפסיד קשר של אמון עם מישהו. אבל - להבין לא עוזר לבחורה - כך או כך הבחור לא מאמין לה.

זהו..

האפשרות היחידה היא שענת תקליט את אבי..או תצלם את זה... אבל הקטע הוא-איך ליצור מצב של שניהם יחד ולבד.. כי הרי (לדעתי) הוא יחשוד ולא ייפגש איתה לבד כ"כ מהר.. וואלה, וואחד דילמה! מצד אחד, היא אוהבת אותו ומצד שני-יש את הנפש התאומה שלו=אבי. מצד אחד-אבי חבר הכי טוב (אולי אפילו מילדות וכמו ש"אנחנו" אומרות: חברות נשארות לנצח, בנים מתחלפים) ומצד שני-אם הוא לא בוטח בה..למה להישאר איתו?!

Nelli

New member
גם אני חשבתי על זה...../images/Emo41.gif

על עניין ההקלטה, אפילו שזה פתרון ממש נואש, ויכול להתפרש כמכה מחתח לחגורה בעיני דן. והוא כן בוטח בה, פשוט הוא בדילמה איך לטפל במצב הזה...מצד אחד - יש לו חברה, אותה הוא אוהב, ובוטח בה בעיניים עצומות, ומצד שני - למה שהחבר הכי טוב שלו ישחק משחקים מאחורי גבו וישקר? אז נכון שאבי יוצא מזה די מניאק, וקרוב לוודאי כשהאמת תיצא לאור, זה יסים קץ לחברות ביניהם, אבל כנראה שזהו המחיר. השאלה, מה עושים כדי לגלות את האמת? למה להשאיר איתו? היא אוהבת אותו. חבל לה לפרק את הקשר רק בגלל חבר אחד צבוע...

טל קר

New member
למה פתרון ממש נואש? טבען של

הטרדה מינית ותקיפה מינית שנעשות לא במקום ציבורי עם עשרות עדים, אלא שהרבה מקרים נוצרת סיטואציה של HE SAYS SHE SAYS. לא הבנתי את הקשר למכה מתחת לחגורה. שאלת מה עושים כדי לגלות את האמת כשמדובר בסיטואציות בהם רק שניים נמצאים לבד- עניתי לך. מקליטים. לא חייבים להפגש בשביל זה. אפשר גם להקליט שיחת טלפון איתו. אני אישית לא יודעת איך מקליטים שיחת טלפון כך שגם ישמעו את הצד של הדובר השני, אבל אני מכירה מישהי שעשתה משהו דומה (האמת גם במקרה קצת דומה), ואני מוכנה להתיעץ איתה עבורך איך עושים את זה מבחינה טכנית, אם זה יגיע לכדי כך. אבל הבעיה כאן זה לא החבר הצבוע, אלא הבן זוג שלא בסדר. שלא ממש משתמע שהוא בוטח בה בעינים עצומות. מי שבוטח בחברה שלו שמספרת שהחבר שלו הטריד אותה ותקף אותה הולך איתה למשטרה אם היא בוחרת להתלונן, ובכל מקרה מנתק עם החבר כל קשר. כלומר הבעיה זה לא החבר השמוק, אלא זה שהחבר שלה כנראה לא מספיק מאמין בה. והעדר אמון כל כך בסיסי של האם היא דוברת אמת או לא כשהיא מאשימה מישהו בתקיפה זו בעייה מאוד מאוד יסודית.

נחמדת

New member
מצב מביש...

גועל נפש של חבר! אפשרי בהחלט להקליט שיחת טלפון! מנסיון! (אבל בעניין אחר לחלוטין.) טייפ קטן של סוני עם הקלטות הקטנות עשה בשבילי את העבודה מצויין. פשוט מצמידים את רמקול הטייפ לפומית הדיבור בשפורפרת הטלפון וזהו. לפני עורכים שיחת ניסיון עם חברה...כמובן. אני במצב כזה הייתי יושבת לדבר אם חברי ומסבירה לו בהגיון עם הרבה רגש את גרסת האמת שלי!!! לא היה מקבל הייתי אומרת לו יפה שלום... כואב, אבל אין מה לעשות, לא סומך עלי...אין בסיס לקשר. שתבקש ממנו למנות את המניעים שנראים לו "לשקרים" שלו... ואת המניעים שלה. לדעתו כמובן. זהו

Nelli

New member
אולי את צודקת...../images/Emo41.gif

אבל נסי להעמיד את עצמך במצב הזה...אני לא מתביישת לומר שמאוד הגיוני שהייתי מאמינה לדברי החברה הכי טובה שלי יותר מאשר לגירסת החבר שלי. בסולם העדיפויות שלי, החברה הטובה ביותר קודמת לכל בחור שיהיה פעם בחיי. מסכימה איתי? כך שזה לא כ"כ פשוט כמו שזה משנה. זה שהחברבמקרה הזה אידיוט מושלם, זה כבר עניין אחר... גם אני הייתי מנסה להסביר ולזכות את עצמי, אבל מעבר לזה...אגב - רעיון הקלטת שיחות טלפון, במקרה הזה, אינו רלוונטי, מאחר והוא לא מתקשר אליה. רק כשהם נצמאים יחד, שלושתם, הוא פשוט כשהוא מופיע אצלה בבית ללא התראה מוקדמת... כך שהדברים לא ממש פשוטים...

נחמדת

New member
את יודעת מה עושים בענינים מסובכים

מפשטים אותם. מפרקים את העניים לשלבים קטנים וכך יותר קל להתמודד. עצתי היא כזו: התקשרי לחבר הגועלי בטלפון אליו הביתה (מבזק לבזק), כשאת לבד וללא הפרעות. סיבת הההתקשרות: את רוצה ללבן את העניינים בינו לבינך כיוון שאת אוהבת את החבר שלך, ואת רוצה שגם בניך לבן ה"גועל" היחסים יחזרו להיות תקינים. במהלך השיחה: (כאשר הכל מוקלט כמובן...) דברי מהלב, ותשאלי, ככה רק בינך ובינו ואף אחד לא שומע... , מה הייתה הסיבה להתנהגותו. אל תאשימי. אל תצעקי. רק תשאלי...ומשם תפתחי שיחה...תאמרי לו שנפגעת ממנו, אבל גם תאמרי לו שאת מוכנה לשים הכל מאחורייך. וכל זאת כדי לפתוח אותו שידבר איתך ללא מגננות וללא התקפות. תני לו הרגשת ביטחון. ואז עם ההקלטה...תכניסי לו!!!

נחמדת

New member
לגבי הנושא השני שהצגת...

לגבי לפחות...אין ספק שהחברה הכי טובה שלי (מאז גיל 8 ) קודמת לכל בחור בענייני אמינות! ואני לא מתביישת לומר זאת. אני סומכת עליה בעניים עצומות, ואם היא תאמר לי שחבר שלי התחיל איתה אני אאמין לה! (כמובן שאעשה את השיחות הנחוצות עם הגורמים הרלוונטיים...
) אבל זו רק היא! ושום חברה אחרת. הבנתי שגם הבחורים הם חברים כאילה, הכי טובים. לכן אני מסכימה איתך שזה בעייתי. אבל שוב, צריך לתקוף את הבעיה לאט ובחוכמה וצעד צעד. אבל שורה תחתונה אם לא יצא טוב מכל זה, היא תצטרך להפרד ממנו. אם כל הכאב! ואני יודעת שזה כואב, תאמיני לי. גם אם היא תשאר איתו זה יתר לגטמציה לגועל לנסות שוב לכפות עצמו...וזה לא יגמר בטוב. זוהי דעתי

ליאן.

New member
הפריעו לי מספר דברים בסיטואציה הזו.

דבר ראשון, למה דן מספר הכל לחבר ילדות ? דברים אינטימיים שבינו לבין החברה ? ולא רק בעיות וייעוץ אלא הכלללל ? זה ממש לא לעניין, לדעתי, ואפילו דיי מסריח.. לגבי החבר שלו, אבי, הוא בכלל לא חבר.. אולי הוא מקנא בדן ואולי הוא חסר חיים או סתם מניאק חסר מצפון. גועל נפש. לגבי ענת.. היא חייבת לברוח משניהם. את טוענת שהיא לא רוצה לוותר עליו, אבל לדעתי אין לה ברירה, כי אם היא תשאר בקשר עם דן בהנחה שהבעיה הזו תפתר, סביר להניח שבהמשך יצוצו צרות חדשות כי מדובר בילד שלא התבגר ולא בוטח בה במאה אחוז. וכשאין אמון אין בסיס לקשר ובמקרה הזה, לא בטוח שיש טעם לנסות לשקם משהו כל עוד דן נשאר בקשר חברות עם אבי. עליה לעזוב מייד ולומר לו שהיא מעדיפה למצוא חבר אמיתי, כזה שיעמוד לצידה כשצריך ולא כזה שמתיימר.

למעלה