חבר חדש

stkachov

New member
חבר חדש

שלום אנשים. רק עכשיו גיליתי את הפורום הזה. אני כל כך מצטער שלא הגעתי לכאן קודם לכן. זה מקום מדהים. יש כאן כל כך הרבה אנשים שאתה פשוט מזדהה איתם ב 100 אחוז מההרגשות, ההרהורים, החוויות ושאר הדברים המשותפים לכולנו כמגמגמים. דיפדפתי מעט בעמודי הפורום. יש לי כל כך הרבה דברים להגיד, לייעץ, לשאול. דומני שאני אבלה בפורום הזה עוד הרבה זמן. דבר ראשון והכי חשוב מבחינתי. רציתי לפנות אל בוגרי CTI . אני עצמי עברתי שם טיפול לפני כשנה וחצי. הייתי במחזור אוגוסט 2002. היינו כ 15 אנשים(כולם בנים). לכן אם יש כאן אנשים שהיו באותו מחזור אני ממש אשמח לשמוע מהם. במחזור שלי היו: מג'די, שי, אביעד, שלמה ועוד הרבה שפשוט שכחתי כבר את שמותיהם. לכן אם מישהו שהיה באותו מחזור כותב כאן במקרה בפורום והוא מעוניין ליצור איתי קשר אני מאוד אשמח. לי אגב קוראים ויטלי ותוכלו לכתוב לי ל [email protected] הסיפור האישי שלי הוא כזה: אני מגמגם מילדות. גמגום די קשה(הבנתי שיש פה בפורום אנשים שחולקים על עצם המינוח). עם הגיל הגימגום רק נעשה יותר חזק. הייתי אצל הרבה קלינאי תקשורת, אך דבר לא עזר. לפני שנה וחוצי הגעתי למכון של ברברה(וג'ורג') דם. את שיטת הטיפול ותוצאותיה אתם כבר בטח מכירים משירשורים קודמים. אם כן התחלתי בטיפול. הייתי המגמגם הכי "כבד" מתוך קבוצה של 15 אנשים בערך. הגעתי לטיפול עם הרבה תקווה ורצון ללמוד. הטיפול החל, ותוך ימים ספורים הצלחתי לתפוס את השיטה. התוצאות היו מדהימות! השיפור היה עצום! כמעט ודיברתי שוטף! כל אותם תנועות הגוף הנלוות שהיו לי נעלמו כליל. כמובן המשכתי בעבודה הקשה ובתרגולים. ראיתי את האור בקצה המנהרה. הטיפול נגמר(השלב הראשון של ה 3 שבועות) ואני הייתי מבין אלו אשר דיברו כמעט שוטף. הייתי מאוד מרוצה מעצמי. הרגשתי שאני פותח דף חדש. דלתות רבות הולכות להיפתח עבורי. הייתי בשיא האופוריה! ואמנם, כגודל הציפייה כך היה גודל האכזבה. לאחר הטיפול הגעתי למפגש המעקב הראשון בלבד. ידעתי שעל מנת להמשיך לדבר שוטף עלי לתרגל בבית. ואמנם הרגשת האופוריה גרמה לי לזלזל בזה. תרגלתי רק שבוע אחד לאחר סיום הטיפול, ולאחר מכן עזבתי את זה. התחלתי לעבוד במפעל. חשבתי שאני לא צריך את זה יותר, ואין לי זמן "מיותר" לזה. טעיתי. הגמגום חזר. ולא רק חזר, אלא חזר בריבוע. הוא נעשה אף קשה יותר ממה שהיה לי קודם. אם כן זהו המצב היום. דבר לא השתנה במשך אותה שנה וחצי. סיימתי לעבוד(לאחר שחסכתי מספיק כסף ללימודים) והתחלתי ללמוד לתואר ראשון בהנדסת חומרים בטכניון. אני יודע שאם אני אקח את עצמי בידיים, אחזור לתרגל, אשב עוד פעם מול החוברת של הקורס...אני יכול לעשות פלאים עם הדיבור שלי. העניין הוא שזה קשה, קשה מאוד. ללא תמיכה מבחוץ, ללא הנחיה של איש מקצוע מאוד קשה לי להחליט שאני חוזר לטיפול. וואי...כתבתי המון. אני מצטער אם הלאתי אותכם בסיפורי. בוגרי CTI (לאו דווקא המחזור שלי)שנמצאים במצבי מוזמנים לכתוב אלי ואולי נוכל לארגן מפגשים, כך שנוכל לתמוך האחד בשני, ואולי לתרגל יחדיו את עקרונות השיטה. זהו, עד כאן להיום. מצפה לתגובות, עצות ורעיונות. שלכם ויטלי

shuky63

New member
ויטלי,אינני יודע אם חוסר התרגול הוא

הגורם לירידה שלך אבל אם כך אתה מרגיש אתה חייב את זה לעצמך.תתקשר לברברה ותקבע איתה 2-3 פגישות טיפוליות.אני בטוח שאם הצלחת פעם אחד תצליח פעם שניה.בהצלחה

b e ll

New member
ברוך בואך! אתה בין חברים.

כולנו מבינים אותך ויודעים עד כמה זה קשה. אבל כאחת שהתמודדה והצליחה, ותרגלה עצמה לדעת במשך שנים, אני יכולה לומר לך בוודאות שיותר קשה לגמגם מאשר לתרגל. לי היה קל יותר לתרגל ולדבר שוטף מאשר לא לתרגל ולגמגם. כך זה עד היום. בתקופות קשות ולחוצות, מספיק לי תרגולון קטנטן של כמה דקות להחזיר אותי לקצב. אז קדימה - מספיקה גם חצי שעה ביום כדי לשפר את השטף. בנינו? אתה מבזבז יותר מחצי שעה בכל יום על דברים הרבה פחות חשובים מזה. שיהיה בהצלחה.

stkachov

New member
את צודקת

כן, ברור לי שאת צודקת. וגם כל העניין הוא שאני יודע שאני מסוגל לזה...עובדה שעשיתי את זה פעם ודיברתי ממש שוטף. מקווה שהפורום הזה הוא יהיה זה שיתן לי את זריקת העידוד לחזור ולתרגל. תודה לך.

mico24

New member
אני סיימתי את החלק הראשון של הקורס

לפני שבועיים. את האמת, אני ממש מבולבל.. אין לי כוח לכתוב על זה אפילו, מרוב שאני חושב על זה ונלחם עם עצמי. כן, זה מלחמה, והמלחמה הקשה ביותר שיש.. מלחמה לשינוי צורת החשיבה, צורת הדיבור, צורת ההתנהגות. אני כל פעם משפר את השטף, ואז מתדרדר, משפר ומתדרדר. איך משנים את צורת העבודה של המוח? איך נלחמים בפחד ווהאימה הזאת מהמילים, ממצבי הדיבור, שכשתופסת אותך, חונקת וסוגרת לך את הגרון? אני החמישי מהחבורה, שהייתה בקורס. ה-4 היו במפגש באמבי, אני לא יכולתי להגיע. למען האמת, לא יודע, אם רציתי בכלל.. לגבי השטף, שהם הגיעו אליו.. אה.. זה הכל מה זה יחסי. אני יכול להגיד, שרק אחד מהם באמת שיפר את דיבורו באיזה 90%. לא יודע, מבחינתי השטף צריך להמדד בהרגשה הפנימית לאורך זמן, בסיפוק העצמי מאופן דיבורך, בהרגשת החופש.. אצלי הדיבור נטו הוא אולי ב-80% שטף, אבל ההרגשה הרבה הרבה פחות..

b e ll

New member
תמשיך לתרגל עוד ועוד.

התרגול נותן בטחון ביכולות. עם הזמן תרגיש מסוגל להתמודד עם עוד ועוד מצבי דיבור. וההרגשה הפנימית משתפרת גם היא. גיליתי שרק מעצם הידיעה שלא תירגלתי את מה שהייתי צריכה, גימגמתי יותר. השטף בהחלט לא צריך להימדד רק בהרגשה הפנימית - בהחלט לא! השטף הוא מדד אובייקטיבי לחלוטין. ההרגשה הפנימית משתפרת כל הזמן ככל שיש עוד ועוד פידבקים חיוביים והצלחות ממשיות. אל תשבר עכשיו! אתה באמצע הדרך במעלה הגבעה. האמן לי נוף הפסגות והאויר החופשי משכרים לחלוטין, כדאי מאוד להיות שם.

stkachov

New member
זה מאוד קשה להתמיד בזה ולהצליח

לדעתי כשבן אדם מתמודד עם זה לבד מאוד קשה לו להתמיד בתרגול, ולהגיע למצב של משמעת עצמית בנושא זה. לדעתי הפורום הזה נותן איזושהי דחיפה לאנשים. אני חוזר על דעתי שעדיף לתרגל את זה פנים מול פנים מול אדם אשר נמצא במצב דומה לשלך. כי הרי יש לכולנו(לפחות למי שעבר את הקורס של ברברה) את הבסיס ואת השיטה. כולנו יודעים מצויין את התאוריה. הבעיה היא ביישום. ולכן לפי דעתי עדיף לתרגל את זה בזוגות, או אפילו בקבוצות קטנות. אני זוכר שבקורס, לאחר שפחות או יותר הפנמנו את השיטה, היינו יושבים ומדברים בזוגות, בקבוצות ואף נושאים נאומים ומתווכחים בסגנון פופוליטיקה. לדעתי זה מאוד עזר.

RobinhooDw

New member
stkachov

אני רואה שאתה מאשים את עצמך, בכך שזלזלת ו"הפסקת לתרגל" אין לך מה להאשים את עצמך מהסיבה הפשוטה שאין בן אדם אחד מכל יוצאי הטיפול שלא חזר לגמגם אחרי חודש+- אני והרבה מאוד מחברי הפורום עברו את אותה התהליך בדיוק... אם הייתה לי עצה בשבילך היא להפסיק לתרגל את השיטה שלה! היא לא תעזור לך, היא רק תגרום לך ליותר כאב ויותר אכזבה. מעצבן אותי שברברה משקרת לכולם רק כדי לקבל את הכסף שלה, הרי ידוע לכולנו בדיוק את התוצאות של הטיפולים שלה אז למה היא לא אומרת כלום? העיקר לוקחת את הכסף...

mico24

New member
זה לא נכון !

אפילו אם יש בן אדם אחד, שזה עזר לו, והוא הצליח לשמור על זה לאורך זמן, היא כבר צדיקה. ויש הרבה יותר מאחד..

shoshyyy

New member
אם אתה מעוניין ...

ידיד שלי עובר קורס עכשיו בברברה דם והוא וחברים שלו מהקורס מעוניינים להקים קבוצה לעצמם בשביל לתרגל את השיטה ו הכי חשוב לא לתרגל אותה לבד. אם אתה מעוניין תשלח לי אי מייל ואני אשאל אותו אם אפשר להביא את המספר שלו.

b e ll

New member
ויטלי, עזוב תירוצים. אם היית מתגלת

בגופך (חס וחלילה טפו טפו טפו) מחלה שהיתה דורשת ממך התעסקות יומיומית של כחצי שעה ביום, גם היית טוען שאתה לא מטפל בעצמך כי אין לך קבוצה שתעזור לך להתמיד? אתה אדון לעצמך! אתה מחליט מהם סדרי העדיפויות שלך. המשכת לתרגל שבוע (!) אחד בלבד לאחר סיום הקורס אצל ברברה השטף עלה פלאים - כבר הרחת אויר צלול - והפסקת! זה לא קשה בכלל להסתגר יומיום כחצי שעה ביום ולתרגל - זה רק מאוד משעמם. משעמם ומועיל מאוד מאוד. וגם בקשר לשיעמום אפשר לגוון, יום אחד אתה מתרגל שיחות בטלפון לכל מיני מוסדות או חנויות, ביום השני אתה מסתובב בחוץ בחנויות ומדבר לפי מה שלמדת, ויום שלישי אתה הולך לעירייה ומציק לפקידות או במקרה שלך תכנס לאולמן 400 ותעמוד בחלונות שם ותשאל את הפקידות שאלות. לך למכלול ותשאל מליון שאלות לגבי מחשבונים ועטי עיפרון, והכל תוך שימת דגש על צורת הדיבור הנכונה שלמדת. וביום הרביעי תסתגר בבית לחצי שעה תרגול יבש. חסרים גיוונים? הטיפול הזה לא מציל חיים ומונע מוות - זה נכון. אבל בכל שאר האספקטים שלו הוא מעניק שיפור עצום באיכות חיים, ורק אתה יכול להחליט לעצמך אם אתה אוהב את עצמך מספיק כדי להתמיד בכך מספר חודשים או אפילו שנה כדי להצליח לשרש את ההרגלים הרעים ולקבע את הטובים. זה כל הסוד. חצי שעה נדרשת רק בתקופה הראשונית, אח"כ יורדים בזמנים. לבסוף רק חמש דקות ספורות עם סטופר ביד יעניקו לך את שלוות הנפש והיכולת לשלוט בדיבור. זה תלוי רק בך! קבוצה יכולה להיות תוספת מבורכת ורצויה מאוד אבל לא תחליף להתמדה שלך. ויכול להיות שאתה לא מגמגם מספיק קשה כדי שתגיד לעצמך "כך אי אפשר להמשיך!" פגשתי מגמגמים שאמרו במוצהר שהגימגום שלהם לא מפריע להם עד כדי כך שהם יטריחו עצמם כל יום חצי שעה. זה לגיטימי בעיניי לחלוטין.

stkachov

New member
טוב אז התחלתי לתרגל

אתמול פתחתי את חוברת התרגול פעם ראשונה אחרי ההפסקה של השנה וחצי. הרגשתי מוזר. בהתחלה הגרון ממש כאב, כי מוזר לדבר רק באמצעות מיתרי הקול. אבל לאט לאט המשכתי וראיתי שאני מסתדר עם זה. תרגלתי משהו כמו שעה בערך. לאחר מכן אפילו צברתי ביטחון והתקשרתי לפיצה, לברר כמה עולה כל תוספת ועוד פרטים טיפשיים
כמובן גימגמתי, אבל הרבה פחות ממה שתמיד. אני מבין שהדרך היא עוד ארוכה, ועכשיו צריך לתרגל יום יום. נקווה לטוב, מבטיח לעדכן.

yogya

New member
ואם........

ואם אין כלכך "...פידבקים חיוביים והצלחות ממשיות." לפעמים ראש הגבעה לא נראה בר השגה :(

למעלה