חבר"ה תקראו מה שלחו ותגיבו בבקשה

חבר"ה תקראו מה שלחו ותגיבו בבקשה../images/Emo140.gif

שלום,זיוון נח התקבלה תגובה לרשומה מילון עברי-ארמי-כורדי(מרדכי יונה). בבלוג שלך כותרת התגובה: אטיצןלןגיות ארמיות עבריות שם המגיב: שעת התגובה: 26/05/2011 20:49:43 תוכן התגובה: א.ג.נ קשה לי להתחיל ולהגיד בכמה מילים קצרות במה מדובר.קצר ולענין. אני עובד ברומניה,ולהנאתי,אני מרצה בחוגים אחרי אוניברסיטאים על תרבותה העתיקה של ישראל,על התנך,ועל הקשרים הלא ידועים בין הארמית,הכנענית,העברית הקדומה והנוכחית,,,,לשפות אירופה....שכולם חושבים כבלתי קשורות בכלל. 2.אפילו קביעה מדעית זו המופיעה בספרות איננה מדויקת כיון שמלונים צרפתים לא מצטטים אנגלים,ספרדים לא מזכירים אנגלים צרפתים,כנל איטלקים....וברומניה בכלל אלו לא קיימים....וישראל...היא פלשתינה...גם בלשון ...חכמי הקהילה היהודית אנשים שעבורם חקר לשונות היא תורה עדיין...מברית המועצות ז"ל. ,אני מכיר אותם...עבורם..עברית שפה קשה...וערבית שפת ההגיון,המטמטיקה.אני לא יכול לשלוח לכם את כל הצטוטים דפי הספר איפא זה מופיע ...זה יקח לי שנים...אני לא מסתדר עם מחשב. 3.למרות כל הדברים הללו נתתי שעורים קרוב ל200 תלמידים עם מלחמות יום יום עם אותם אנשים שטרחו ל עדכן מדי יום את ראשי הקהילה על מה אני מרצה.אנשים ספרו לי אחר כך.עם כל הרכילות של העיירה גם היום פונים אלי.כל שעור עלה לי כ100 איורו כל חודש בארץ שבה אף אחד לא זז אם לא מקבל תמורה...בעקר אותם פטריוטים מלומדים...יהודים...שדואגים שהנוצריים לא יעלבו ובכל הזדמנות מציינים כמה הערבית מתוחכמת.והגדולה בשפות ...השמיות.שכחו לציין שערבית,היא...לא ברשימתו של נוח,וגם מלומדי אירופה בימי הבינים מציינים חשיבותה של העברית,אפשר לראות זאת בחלק גדול של הספרות הבלשנית אבל של שנות 1800-1900,וכתוב בשפות ימי הביניים...לא קלה עבור מלומדי אירופה של היום....בעיה!!! 4.מה אני מבקש:5 דקות מזמנכם ולקרוא את ה שורות שכתבתי..במה מדובר: א.אני מצאתי רשימה ארוכה של מילים עבריות שהן גם אירופיות בשיבושים די קלים,שאפשר ללמוד עם קצת תרגול ושמקרבים,ושמים את העברית במשפחת שפות המדיטרנה,הים התיכון,פעם ים פלשת. HABITER, frnc. = HABITARE, prov. = ABITARE, itl. = ABIT, old frc. 1.לגור ננית = הבית = بيث 2. א.ג.נ. מאד קשה לי לעבוד עם המחשב.אף אחד בבוכרשט ישראלי או יהודי מקומי לא רצה לעזור לי אלא תמורת הרבה כסף. כולם נהנים מסובסידיה ציבורית,ישראלית, רוצים רק בדור קליל,כולם מעודדים זאת....שגרירות ישראל,...ג.ס.ס המרכז הקהילתי היהודי בוכרשט של הגיוינט אמריקה,הקהילה המקומית . דוברי עברית לא יודעים רומנית,לא מתים על שפה זו,היהודים המקומים לא יודעים עברית...עבורם זו שפה קשה,מלאה אותיות קונסוננטיות....שברומנית זהו סמל לשפה לא מפותחת.כתןב בכל המלונים הרומנים....שחלק גדול נכתבו ע"י יהודים שהיו פעם חברים עם ראשי הקהילה של היום!!! לי יש באמת ובתמים כ10000 מילים שהן בכרטיסיות מסודרות...ועוד כ15000 סתם פתקאות שעוד לא סדרתי עם ציטוטי מלונים ידועים.כל זה היה עוזר מאוד,מאוד להבנה קלה של העברית.שלא תחשבו שלא התענינתי בן אנשי מקצוע באירופה.אני צריך עזרה ישראלית,או שאתם תעשו יותר מאמצים להפצת תרבות התנך,העברית,ושבירת הקשר הנוראי שאומר .....ל.ישראל אין קשר,שונה משאר המדידטרנה. אני רוצה לקוות שאולי תענו לי,תעשו קצת יותר ממה שאתם עושים עכשיו...ואפילו בארץ לא מפותחת כרומניה ידברו תמיד בחיוב....כפי שמדברים תמיד פה חיובית על ערבים.התרבות היפה של האסלם ושהטרור סתם תאונה מצערת של מעטים.בישראל תמיד...כולם אשמים. אני עומד לרשותכם בכל ענין הקשור בקדום הענין הישראלי ברומניה ,ושולח לכם כמה דוגמאות של כרטיס מילה שבו רואים בברור כמה קל וברור הקשר עם העברית. ציונים נוספים: 1.המרוקאים בשנןת ה50 דברו ערבית מוגרבית.בספרו של ק.דניאל.תרבות פניקיה ברומנית דפ.153-4 כתוב שבצפון אפריקה,מגרב התושבים קראו לעצמם....כנענים עד שנות 700 . .גם סנט.אוגוסטין אידאולוג הכנסיה מציין זאת.כנ"ל בחלק נכר של המדיטרנה עד שנןת 200 דברו פניקית ....כנענית. 2.לפי מלומד רומני נוצרי שכתב מלון אטימולוגי רומני...שונא יהודים,ישראל מאה19 בוגדאן חשדהו....ממוצא יהודי פולני....שאומר שהפניקים היו ברומניה אז דקיה בימי קדם 3.לפי תורת הגזע הלאומני הנוצרי הרומני מקור העם הרומני מרומא הלטינית.שכחו לציין ששני לגיונים רומים שהיו בדקיה היו מארם דמשק,מפניקיה=לבנון הקדומה.....שבהם דברו פעם שפות עבריות,או קרובות שאני קצת מבין. 4.יהודי ערק דברו כורדית,ערבית קצת שונה,ארמית ,אמרו כמה חברים.מכל השפות שלהם כ50% היה....עברית. 5.לדינו ואידיש...כ30% עברית.מסקנה פשוטה:משהו אמר לעולים מופחדים אלו מארצות כה שונות ששפתם ...קרובה ...לעברית,שהשהיה,החיים בארץ חדשה תיהיה קלה,נעימה ואולי בסביבה מוכרת??למה ברוקרטים יטרחו??? 6.היום משהו יודע,ידעו גם מקודם שעברית אם השפות,אולי לא כל כך מדוייק אבל קרוב .אני מעיז להראות לכם אנשי שלטון מנוסים שאפשר לעשות יותר להפיץ את תורתנו,שפת שיר השירים.האם לא תענו לי???לא תעזרו לי,לא תפיצו תורות ישראל לעולם??עוד מאות,אולי אלפי ידידים הם יותר חזקים מחייל שגם הוא נחוץ,אבל לא מספיק.אני שוב מודה על תשומת לבכם ושהשכינה תדריך דרככם. בכבוד רב טוני דאכרה ברץ. בוכרשט רומניה 05.05.11 I. anta : you [Sem ’-n-t, Mal inti, Akk atta, Heb ata, Syr anth, Amh ante, Tig enta, Uga at, Phoen ’t] Ind inta borrowed from Ar.Arb Etym.Dict.Letter.A= Arb.Dct.p601=ENTA.Egypt.masc.&... enty feminin same letter (I hope so)=אתה,אתן אנת =תא ארמ.אינטרנט =אתה.עברית.בעיות עבריות:אתה ארמ=בא,את ארמ=אתה=את מלון ארמ.64 ,שבוש את,אתה,בא לפי מלמד.באמת בעיה המעבר בן השפות II.TU.europe.YOU=Du .german=TI. Rus=DI.idish.=ATU. Idish= אתה A TA=Yours.roumanin .lang.2.έσυ.grc... nrd dct.=ESU….like idish.Asu.=You. III.AT.ugarit. ‘T Phoenician inexactly…Cnaani כנעני =AT like hbr.אין לי אלפבת כנעני קדום...שדומה לאירופה.רואים מיד כיצד אפשר לשבש להפוך אותיות מארמית לעברית,ומהם תא הופך לאת ..רומנית,צרפתית,אידיש ומה לא. IV.1.A TA.roumanian lang.שלך.A.TOI.frnc=לך,עבורך.T... frnc.=TUA(read)..anagrama ATU idish.אתה .TUA.itln.שלך.DEINE.germ.2.DAI... strange!!!3.SEN.turc.dict.p.15... ,ν = N are very alike so trc anag=grc,S=T,ETN=ENT…אנת ארמ עם מבטא אידיש, אנס, אתה.ANS,UNS,idish,germ.= אנחנו I.2.בית עברי ארמי כנעני ערבי...שונה מאירופה??!! 1.HABITER.Lar.Etym.Littre 1873 Paris.p.1973.HABITAR/province.... צרפת=HABITARE.spl.lat.=ABITARE... Live in,a House.=LOGER.frnc.= לדןר,לגור ב..ביתץ ג. ד מתחלפים.בעיות.: 3.ABITER.Lar.Anc.pg 3.XII.=HABITARE.Lat . LOGER frnc.לדור,לגור . 4.ABIT.frnc.1156=ABITOISON=HAB... frnc.englבית .הבית . ABIT=ABAIT.hbr.=BIT.aram.=בית.... לילה בבית.בית,בות,בת נו מה אתם אומרים!!!!

hemiitz

New member
היי זיוון הוא יכול לתקשר בפייס

יש שם לא מעט אנשים שישתפו איתו פעולה ,כדי להפיץ את מה שהוא חושב,אבל הבעיה היא אצלו,הוא לא כול כך יודע מחשב כפי שכתב ,הוא היה מוצא את עצמו בפייס שם זה יותר חזק ועוצמתי מהרשת של תפוז עם כול הכבוד לתפוז,,,,

לא הבנתי מה הוא רוצה ובמה נעזור לו

כול המכתב שלו סלט מטבוחה מה זה קשור אלינו לכורדים ומה הקשר שבעירק דיברו כורדית כורדית מדברים בכורדיסטאן - שיצאו מהאשליה שכורדיסטאן זאת עירק כורדיסטאן היא חבל בפני עצה רק שהיא כבושה וסגורה מכול הכיוונים - רק השמיים פתוחים להם - למזלם שגם זה לא הכי עוזר להם

למעלה