חבר`ה - שווה קריאה.

מיקי*

New member
חבר`ה - שווה קריאה.

לאור האווירה השוררת בימים אלה במדינתנו, ראיתי לנכון להביא אליכם, איזה שהוא קטע שנראה לי מדהים על האחדות הצריכה לשרור ביננו. מקווה שתהנו: האיש ההוא - שאני שונא - העומד בהפגנות עם שלט ``מוות לערבים``; הוא בעצם אותו האיש - שאני אוהב - המגיש מימיה לשבוי מפני שגם הוא בן אדם. והאיש ההוא - שאני שונא - שצובע את שמו על פסל בוינה; הוא בעצם אותו האיש - שאני אוהב - שמלוה לי כסף באתונה רק בגלל שגם אני ישראלי. והאיש ההוא - שאני שונא - שבשם ערכים דתיים, שאפילו הוא לא מבין, תובע זכות הסטורית על הפרת והחידקל; הוא העצם האיש - שאני אוהב - שעומד לידי ביום הכיפורים ומראה לי בסבלנות אין קץ את הקטעים הנכונים. והאיש ההוא - שאני שונא - שחושב ששלום עכשיו הם בוגדים; הוא בעצם אותו האיש - שאני אוהב - שנותן לי את הסגריה האחרונה שלו בעמדת השמירה, בתוך הקור של לילה לבנוני נוסף. והאיש ההוא - שאני שונא - שדוחף אותי בתור לאוטובוס וזיעתו נדבקת אלי; הוא בעצם אותו האיש - שאני אוהב - שמבזבז יום שלם בשביל להחזיר הביתה את הילד של השכנים שאיבד את דרכו. והאיש ההוא - שאני שונא - שקורא לי ``אחי`` למרות שהוא לא; הוא בעצם אותו האיש - שאני אוהב - שאם ארצה או לא הוא אחי. כי זה מה שיש ואתה חלק ממשהו. ומעבר לכל ההבדלים והצעקות והעניינים - המשהו הזה לא כל כך נורא ואם תרצה או לא תרצה המשהו הזה הוא גם אתה. ולמי ששואל את עצמו: מי כתב את הקטע הנפלא הזה (לדעתי) - צפויה לו הפתעה קטנה . . . מחבר הקטע הוא לא אחר מאשר יאיר לפיד. והקטע פורסם בעיתון מעריב. מפתיע ומדהים, הא.

חיוך

New member
הקטעים שכולנו מכירים מבני עקיבא הם משהו מדהים... לא?!

התמ-ים

New member
זה לאו דוקא מבני עקיבא ...

מי צריך את בנ``ע כשיש לנו בפורום את ST?

ST

New member
תודה, תמים!

עשית לי את היום... כבר חשבתי ששכחתם אותי... ;-p ואגב, למה כשאני הבאתי את הקטע, אף אחד לא הגיב?

ST

New member
סליחה, אף אחד חוץ מנפש... sorry, שכחתי...

מיקי*

New member
מתנצל לא ידעתי שהקטע כבר הובא.

אבל תודו שהוא עדיין מדהים ורלוונטי.

הודיה

New member
: )לא בדיוק

איך את\ה בכלל יכול\ה להשוות את הפורום לבני עקיבא??

התמ-ים

New member
לא משווה את הפורום לבנ``ע ...

אם תקראי את ההודעה הקודמת שלי, מאיפה זה מוכר לי - תביני למה התכוונתי ...

turbo

New member
מיקי...חשבנו שאתה בחור מקורי , וגילינו שאתה....

קראתי, הפנמתי, ואני מתחיל לאמץ בחום. ``ואהבת לרעך כמוך`` רק מסיבה אחת ! שהוא כמוך !!!!!!! (ולא בגלל סיגריות וכו`)

אהליבמה

New member
ביקורת פצפונת.. (סליחה.... )

מיקי היקר, עוד לא יצא לי לדבר איתך ו/או להגיב על מה שאתה כותב כאן, כי הייתי בהפסקה קצרה(שסביר להניח כי היא תימשך עוד קצת), [ וסליחה שהפעם הראשונה שאני מגיבה על דבריך היא כזו... אבל רציתי להגיד משהו שנורא צבט לי כשקראתי את מה שכתבת תזכורת: ``ולמי ששואל את עצמו: מי כתב את הקטע הנפלא הזה (לדעתי) - צפויה לו הפתעה קטנה . . . מחבר הקטע הוא לא אחר מאשר יאיר לפיד. והקטע פורסם בעיתון מעריב. מפתיע ומדהים, הא. `` אז נכון. הקטע באמת נפלא, ואני מממממש מודה לך שהבאת אותו לתודעתי שוב, כי יש דברים שלא נהרסים ולא משנה כמה פעמים קוראים אותם-הם תמיד מרגשים. ומעלים רגשות הזדהות. אבל.... מה זה הקטע הזה של ``הפתעה`` ו``תדהמה``? אני אנחש ואומר (תתקן אותי אם אני טועה), שאתה לא קורא הרבה מאמרים של יאיר לפיד, ולא שומע אותו הרבה. אם היית קורא ומקשיב, אני מתארת לי שהיית מגיע לאותה המסקנה כמוני- הוא פשוט חילוני, שמעוניין ללמוד על היהדות שלו, אבל (ועל זה מותר לך להטיל ספק אם זה בצדק או שלא ) החליט לעשות את זה בדרך שלו, ולא בחר גם לחיות חיים של דת, אלא ``רק`` ללמוד אותם (ואני כותבת ``רק`` במרכאות, כי היום זה באמת המון ללמוד ולהסכים בכלל ליגוע בדת, ולא רק אצל החילונים, אלא גם בקרב האוכלוסיה שבה אני נמצאת... ). מהצד שבו הוא נמצא, קצת קשה להאשים אותו כי מה שמציגים מהדת באוכלוסיה הזו, זה לא כל כך הדברים היפים שלה .. הצורה שבה החברה החרדית, הבולטת בחיים הציבוריים בארץ, מצטיירת כלפי חוץ (בצדק או לא, זכותכם לקבוע לבד, אבל זו המציאות) היא לא ממש אופטימית ולא ממש גורמת לקידוש שם ה`. כך שעצם זה שהוא התגבר על זה, והצליח לראות את היהדות כדבר שאינו בהכרח תלוי רק בחרדים או בדתיים יותר קיצוניים, היא מאד משמעותית בעיניי. הוא הצליח להשתחרר מדפוסי חשיבה מאד חזקים, ואת זה חייבים להעריך.. אז שוב, אם היית מכיר את הגישה שלו, היית מבין שזה בכלל לא מפתיע, אלא רק כביכול מפתיע... הוא רוחש לדת ולמאמינים בה (או בלשונך הולכים בדרכיה) הרבה יותר כבוד מאשר הרבה דתיים רוחשים לחילוני הממוצע, ובניגוד להרבה מהחילונים הוא אחד שכן מוכן להקשיב (אולי גם בניגוד להרבה מהדתיים), וכן אפשר לנהל איתו שיחה כנה ואמיתית. ככה ש.. שוב, סליחה שאני מעירה, אבל הפריע לי.. שמחה ומתה עליך שהבאת את הקטע הזה, אהלי נ``ב שלא ישתמע מכאן שאני מעריצה שלו או לחילופין סנגורית, וגם לא תכננתי שזה יצא כל כך ארוך... סתם אוהבת לקרוא מאמרים שלו, כי יש בהם המון הגיון, גם אם אני לא מסכימה איתם.. תמיד נחמד להבין מה חושב הצד השני. (השעה.. מה אני עושה כאן בכלל??? עפתי.. :)

מיקי*

New member
צודקת במאה אחוז

אני מסכים עם כל מילה שכתבת. מה שכתבתי שמפתיע ומדהים, זה דוקא מבחינת רוב החברה הדתיים והחרדים שלא מכירים אותו בדיוק יחשבו את זה. אבל אני יודע שזה לא ככה. ומצטער אם דבריי לא הובנו (וזאת כי לא הבהרתי את עצמי מספיק טוב). תודה לך על תגובתך הצודקת מאד. אגב לפני משהו כמו חודש הוא שוב פעם פירסם מאמר ברוח זו על המתנחלים והייתי שמח אם מישהו יוכל להביאו לפורום כי אני לא מוצא אותו (רק שמעתי עליו).

אהליבמה

New member
וואלה????

(נשיקות....) ואני אשתדל לחפש-בד``כ אמא שלי שומרת עיתונים, ואם לא היא אז דודה, ואם לא היא אז סבתא.. (עובר אצלנו במשפחה, רק אני נשארתי מחוץ לבלאגן). רק שני דברים.. קודם כל, מה היה התאריך? שאני אדע איפה לחפש. דבר שני, אם אני לא אמצא, אתה תמיד יכול ללכת לאתר של מעריב ולחפש בארכיונים, סביר להניח שימצאו לך או שבחיפוש קצר תמצא לבד. אהלי בהצלחה

למעלה