חבר בדיכאןן?

liorush1992

New member
חבר בדיכאןן?

היי רציתי להתייעץ על משהו שמציק לי כבר הרבה זמן יש לי חבר כבר שנה שמתוכה 4 חודשים שלא היינו ביחד אני הייתי כל הזמן בדרום אמריקה והוא טייל לבד חודשיים בהודו. מאז שהוא חזר הוא קצת שונה אבל לא לטובה כמו שחשבתי שיחזור.. הוא מאוד עצבני ממש על הכל לא משנה מה אעשה ואגיד והוא לא כזה משקיע בקשר. מאז שהוא חזר הוא טוען שהוא לא מרגיש כלום לא אליי אלא בכללי שום דבר לא מרגש אותו והיום זה כבר היה השיא שהוא אמר שהוא לא מרגיש מאוהב כמו שהיה בהתחלה ושזה משפיע על הקשר. אני לא יודעת מה לעשות ואיך להוציא אותו מזה לדעתי הרבה מזה זה עניין הסמים. אני בחיים לא השתמשתי ואני לא יודעת מה התחושות המלוות וזה גם לא מעניין אותי אבל לפי מה שאני יודעת הוא עישו הרבה שם וגם שהוא חזר הוא כל הזמן היה מדבר על זה.. זה קשור? איך מוציאים אותו מהדיכאון הזה?

תברחי כמה שיותר מהר

את חברה שלו, בת 22, זה לא תפקידך "להוציא אותו מזה", קודם כל כיוון שאם אין לו מוטיבאציה משלו "לצאת מזה" אז את לא תצליחי ושנית כיוון שבגיל ובמצב שלך אין שום סיבה שבעולם שתתעסקי עם צרות שכאלה, גם לא במחיר האהבה.

נראה ש.. שתי אופציות:
האחת, שפשוט הוא החליט שהקשר ביניכם לא מתאים לו יותר והוא מחפש תירוץ איך לצאת מהקשר הזה (מעניין שיצאתם לטיולים בנפרד...).
השנייה, משהו השתנה אצלו, הוא שינה אווירה, חווה דברים ואולי הוא באמת בדיכאון כפי שאת חושבת. במקרה כזה, אם הוא בעצמו לא מוכן לטפל בעצמו ולשנות את המציאות שלו, בטח שאת לא תעשי את זה. זהו אינו תפקידך. את יכולה לדרבן אותו ולנסות להניע אותו לקבל טיפול אבל לא יותר מכך. יש לו גם משפחה וחברים, היכן הם?

LeeLah

New member
לא נראה לי שהוא בדיכאון, למרות שאם זה מהסמים

אם עישן משהו ופתאום חזר משם עם אישיות אחרת ואת רואה שהוא בדיכאון - לא רק אדיש לגביך אלא לא מתפקד בשאר תחומי החיים, לא פוגש חברים, לא מתקלח, לא אוכל או משהו כזה - אז הוא צריך עזרה מקצועית בשביל זה ואת לא יכולה להוציא אותו מזה לבד (אולי לעשות לו התערבות עם המשפחה והחברים? אולי תסתכלי בפורומים אם יש אנשי מקצוע שיכולים לעזור).

אם ה"דיכאון" זה רק חוסר חשק לגבי הקשר שלכם, אז לא נעים לומר אבל כנראה שירד לו, המרחק והטיול והחוויות גרמו לו להתרחק גם מבחינה רגשית. יתכן שזה גם מבלבל אותו, יתכן שהוא רק מחפש את המילים להעביר לך את המסר ולכן קודם אומר שלא בא לו על כלום, ואח"כ מגיע לאמת שהיא שלא בא לו על הקשר.

סטנגה Joe

New member
אולי זה הזמן

לעבור הלאה .... ?
אולי את מנסה להחיות אהבה שמתה בגלל הניתוק והחוויות?

מריוס זכריה

Member
מנהל
בוודאי שקשור, את לא יכולה להוציא אותו מזה

הוא יצטרך להוציא את עצמו, ואולי זה יקח הרבה זמן, ואולי הוא גם לא יצא מזה. יש הרבה מאוד "נפגעי הודו" (בעיקר הסמים), שחלקם לא יחזור להיות מה שהיה. (ושלא יעלבו אלו שהיו שם ולא קרה להם כלום - יש כמובן הרבה כאלה גם).

מה שאת צריכה לעשות זה להתייחס אליו על בסיס "זה מה יש".
זה עובד לכם טוב ונעים? יופי.
לא עובד? אין ברירה, צריך יהיה להיפרד.
אל תבני על שינוי, לא ספונטני ולא שאת תעשי, כי זה לא בידיך ולא בידי אף אחד אחר.

אייבורי

New member
זה לא הסמים ולא נעלים

(כמה שאכטות של ירוק לא הופכות בן אדם לעצבני)

לדעתי, את פשוט מעצבנת.

הבן אדם השתגע בגלל שהיא מעצבנת.......

איזה אייבורי....

Sugar Magnolia

New member
לחבר שלך נמאס ממך.

אולי גם מהעולם, לכי תדעי. אבל זו לא בעיה שלך.

בכל מקרה, לא מדובר בדיכאוןץ מדובר בבנאדם שלא יודע איך יוצאים יפה מקשר, אז הוא מנסה להבריח אותך, שתלכי לבד.

תעשי לו את הג'סטה, תגידי לו יפה שלום ותעברי לבחור הבא.

inbalri

New member
מזכיר לי

הרבה חברים שחזרו מטיול גדול וכשחזרו לארץ קיבלו שוק.
כי פיתאום אתה לא בתיכון ולא בצבא ואתה כבר אחרי הטיול הגדול שלך
והגיע הזמן לקבל החלטות לא קלות ולהחליט מה לעשות עם החיים
וזה קשה מאוד!
אני לא חושבת שיש לך איך להוציא אותו מזה... נראה לי שזה משהו שצריך לעשות בעצמו. יכול להיות שהוא במצוקה נפשית, אולי את יכולה לדבר איתו על זה ולעזור להכווין אותו לכיוון שמעניין אותו (תואר, לימודי תעודה וכדומה)
אם הוא ממשיך להתנהג ככה וממשיך לא לעשות עם עצמו כלום אולי כדאי לך לשקול לחתוך את הקשר. יכול שהמצב אפילו יותר חמור ממה שאת חושבת ואכן הוא "נפגע הודו" כפי שכתבו פה...
אבל יש גם סיכוי גדול שייקח את עצמו בידיים ויתאפס על עצמו.

seeyou

New member
איך מוציאים אותו מהדיכאון הזה?פשוט-עוזבים

אם הוא טייל לבד חודשיים בהודו
ואם הוא מאוד עצבני על הכל לא משנה
ואם הוא לא כזה משקיע בקשר
ובנוסף טוען שהוא לא מרגיש מאוהב בך כמו שהיה בהתחלה

ברור לי שהסמים הם הגורם המרכזי למצבו ורק אהבתך כלפיו לא תעזור-רק טיפול מקצועי

יוסי

למעלה