חבר אחר - שאלה

ophra

New member
כמה זמן זה "התחלה"....../images/Emo35.gif

גם אני במצב דומה....
מאושרת בשבילה באמת "מגיע לה" קצת טוב... יודעת שבהתחלה יש סחרור והתלהבות... ולא רוצה להפנות גב בגלל זה... אבל....
חברות, כמו כל קשר בחיים זה צמח שצריך להשקות ולזבל ולטפח אחרת - הוא נובל... ואי אפשר לבד ות´אמת....? גם אין לי חשק לעשות את זה לבד....
עפ
(כמה זמן לוקח לצמח לנבול לגמרי?)

רוצה להאמין....

שיש פרחים שפשוט נכנסים לתרדמת חורף ארווווווווכה וכשמגיע האביב...מרימים כתף, זוקפים ראש ומחייכים מחדש...

ophra

New member
מזליקה מתוקה ../images/Emo24.gif

שימי לב מה את מספרת על החברות הזו שלכם: "רוב הזמן הייתי אני לו לאוזן קשבת בחור סבבא נחמד מתוק והרגשתי נוח להיות חברה/ידידה שלו בכיף, במקרים בודדים גם אני שיתפתי אותו אבל ברוב המקרים כל כך רציתי להצחיק אותו שצחקתי בעצמי והסתרתי את צרותיי" אז היתה לכם חברות קצת לא-סימטרית...
בעיקר את נותנת והוא מקבל את מקשיבה והוא שופך הוא משתף ואת מצחיקה זה לא שאין חברויות כאלה... אבל זה סוג מסוים של חברות. ועכשיו.... המצב השתנה גם אצלו וגם אצלך את פתאום רוצה לשנות את "מאזן החברות" ביניכם את רוצה גם לקבל ולא רק לתת.... וזה הכי בסדר בעולם מזליקה זו זכותך המלאה אבל זה שינוי ב"חוקי המשחק" שקבעתם ביניכם... ועד שלא תגידי לו שאת רוצה לשחק בחוקים חדשים איך הוא ידע....????
אז תגידי לו
ואם באמת תבואי ותגידי לו את זה, מה יכול לקרות? אני יכולה לחשוב על שתי תגובות אפשריות (בגדול...) א. הוא יבין, יסכים ל"חוקי המשחק" החדשים, והחברות תשוב לשכון ביניכם.... תוך תהליך למידה משותף של המשחק המחודש...
ב. לא יתאימו לו "חוקי המשחק" החדשים.... והקשר יתמוסס....
אז נכון. אפשרות ב´ מבאסת קצת אבל גם המצב עכשיו מבאס קצת, נכון? ככה לפחות תדעי איפה את עומדת.... ובנוסף - גם אם זה לא יצליח... לפחות ניסית ולמדת!!! למדת מה המחיר הפוטנציאלי של חברות כזו לא-סימטרית ואולי בפעמים הבאות תכנסי לחברות (או כל קשר) שיש בו יותר איזון.... עפ
(לטפל ולהקשיב או לשים ראש ולשתף? זאת השאלה...
)

עפרה וכולם

תראו נכון הייתי יותר האוזן הקשבת אבל מודה שגם הוא היה בשבילי בדברים אולי אחרים אבל הוא באמת ידיד איכותי וזה בסדר כל אחד תורם בחברות את מה שהוא ומה שהוא יכל. לגביי הערכה שלי אליו אני ממש מעריצה מעריכה ואוהבת אותו כאדם, יש דברים שאנו לא חושבים זהה וגם זה בסדר מעשירים אחד את השני בדעותינו וכשלא מתאים לא מקבלים אבל ממשיכים הלאה, הוא חבר ששווה כמו שאומרים אבל רק בקטע הזה הרגשתי שזה לא נכון ולא מתאים אחרי חברות מקסימה, עדין לא חושבת שהוא לא ראוי לי כחבר ואני גם חושבת שאם אצטרך אותו הוא יהיה. תודה לכם/ן מזל

maof

New member
מזל ..........

אני לא יודע הרבה מהדברים...... אבל דבר אחד אני יכול להפנות את השאלה אליך..... אם את היית בקשר עם אדם מסוים...... והוא היה משמש לאוזן קשבת לאחרת......איך את היית רואה את זה ??? אני יודע שאנשים (וגם אני) לא אוהבים את המשפט...... "הכושי עשה את שלו....הכושי יכול ללכת" אבל לצערינו הרבה מהאנשים מיתנהגים בצורה כזו...... מעוף

אחלה שאלה

תראה זה מאוד תלוי היה לי חבר בעבר שידעתי שהוא גם אוזן קשבת לאחרות ופירגנתי כי הבנתי שזה עושה לו טוב וככה הוא וזה אחלה. אותו דבר היה הפוך הוא פירגן ועודד אותי להמשיך ולהיות אוזן קשבת לאחרים ולהיות כמו שאני להרגיש נוח גם עם הקשר שלי איתו. זה מאוד תלוי אם אתה מתכוון לידידות נטו לתמיכה והקשבה למה לא? בקשר למשפט הכושי עשה את שלו ... הרגשתי את זה הרבה בחיי וגם מזה למדתי יותר ויותר לתת אבל לא את הנשמה עד הסוף.

maof

New member
הציפיות מחברים.........

טוב שזו היא דעתך ....... גם אני חושב כמוך......אבל שנינו יודעים שיש אחרים שחושבים בצורה שונה......ובצורה מאוד רכושנית דבר נוסף ברצוני לומר........לגבי חברים מה קורה ואני מרגיש שאני עושה את המקסימום בכדי לישמור על חברות .....(ואני מאמין שהחברות באמת אמיתית) אבל יום אחד אני מקבל טלפון מאוד מכאיב.... שאומר לי שאני לא אמיתי !!! שלמעשה כולם אותו הדבר !!! מאוד כאב לי לישמוע את המילים בגלל שאני יודע שהדברים לא נכונים........ אני מצידי רוצה לעשות יותר .....אבל יש לי גם מיגבלות מסוימות ויש גם את סדר העדיפויות .....יש לי גם היתמודדות שאני עובר אני שואל את עצמי למה אנשים לא רואים דברים בצורה נכונה למה הם לא מבינים שאני לא יכול להיות זמין 24 שעות????? מעוף

תראה לי לא קרה

עד היום שחשבו שאני לא מספיקה להם/ן חוץ מאחת שאולי לא הבינה אותי כל כך אבל זה לא היה קשור לזמן שהקדשתי או לא הקדשתי לה (אבל זה ממש לא שייך לנושא) אני מקדישה מעל ומעבר למען חברות טובה שהיא לחבר או חברה טובים שלא לדבר על בן זוג, אולי אפילו יותר מידי וזאת הבעיה, איך אומרים: כמה שתרגיל לטוב אחר כך לא תוכל להיות "רע", אנשים לפעמים כל כך מתרגלים שאתה איתם ושלהם שפעם אחת מספיק שלא תהיה והם קצרי זכרון ישכחו כמה היית תמיד. גם לי לא מובן אבל כנראה שיש גם אנשים כאלה חברים שהרגלנו אותם להיות למענם וככה זה נשאר, אולי הבעיה היא באמת שלנו ולכן הפגיעה היא בסוף אלינו ועלינו, לכן אולי לפעמים צריך גם בחברות שהיא לא זוגיות לתת גבולות מסויימים ולא חייב במילים, וכך יש הרגלים שהיו מתחילת הקשר שהם כבר עם תמרורי דרך לאורך כל החברות.

maof

New member
ועל זה הייתי אומר.............

תעשה/י דבר טוב ישכחו מהר......... תעשה/י דבר רע לא ישכחו לעולם מעוף

אגב רכושנות

אני מודה שיש לי מעט משם וקנאית מאוד באהבה לבן זוג אבל כשהבנתי כמה מפריע לי שרכושנים אליי וזה מה שגורם לי להיות כלפי אותו אדם, פשוט הפסקתי להסתובב בחרת כאלה.

למעלה