מזליקה מתוקה ../images/Emo24.gif
שימי לב מה את מספרת על החברות הזו שלכם: "רוב הזמן הייתי אני לו לאוזן קשבת בחור סבבא נחמד מתוק והרגשתי נוח להיות חברה/ידידה שלו בכיף, במקרים בודדים גם אני שיתפתי אותו אבל ברוב המקרים כל כך רציתי להצחיק אותו שצחקתי בעצמי והסתרתי את צרותיי" אז היתה לכם חברות קצת לא-סימטרית...
בעיקר את נותנת והוא מקבל את מקשיבה והוא שופך הוא משתף ואת מצחיקה זה לא שאין חברויות כאלה... אבל זה סוג מסוים של חברות. ועכשיו.... המצב השתנה גם אצלו וגם אצלך את פתאום רוצה לשנות את "מאזן החברות" ביניכם את רוצה גם לקבל ולא רק לתת.... וזה הכי בסדר בעולם מזליקה זו זכותך המלאה אבל זה שינוי ב"חוקי המשחק" שקבעתם ביניכם... ועד שלא תגידי לו שאת רוצה לשחק בחוקים חדשים איך הוא ידע....????
אז תגידי לו
ואם באמת תבואי ותגידי לו את זה, מה יכול לקרות? אני יכולה לחשוב על שתי תגובות אפשריות (בגדול...) א. הוא יבין, יסכים ל"חוקי המשחק" החדשים, והחברות תשוב לשכון ביניכם.... תוך תהליך למידה משותף של המשחק המחודש...
ב. לא יתאימו לו "חוקי המשחק" החדשים.... והקשר יתמוסס....
אז נכון. אפשרות ב´ מבאסת קצת אבל גם המצב עכשיו מבאס קצת, נכון? ככה לפחות תדעי איפה את עומדת.... ובנוסף - גם אם זה לא יצליח... לפחות ניסית ולמדת!!! למדת מה המחיר הפוטנציאלי של חברות כזו לא-סימטרית ואולי בפעמים הבאות תכנסי לחברות (או כל קשר) שיש בו יותר איזון.... עפ
(לטפל ולהקשיב או לשים ראש ולשתף? זאת השאלה...
)