חבר אחר - שאלה

חבר אחר - שאלה

יש לי חבר טוב (כשאני אומרת חבר אני מתכונת לחבר ולא לבן זוג) האמת שהיינו חברים טובים עד לתקופה האחרונה שהוא מצא לו אהבה ושכח אותי, זה לא מצחיק כי כשהיה לי חבר מצאתי את כל הזמן להיות גם חברה שלו גם להקשיב לו ואפילו בשעות מאוד לא שיגרתיות בטלפון אצלי בבית והכל מהלב, רוב הזמן הייתי אני לו לאוזן קשבת בחור סבבא נחמד מתוק והרגשתי נוח להיות חברה/ידידה שלו בכיף, במקרים בודדים גם אני שיתפתי אותו אבל ברוב המקרים כל כך רציתי להצחיק אותו שצחקתי בעצמי והסתרתי את צרותיי. ואז באה לו אהבה מקסימה וטוב לו ואחלה, אבל האם זה פייר לשכוח חברים? פעם כשהייתי יותר אחרת הייתי נכנסת לקשר במיוחד קשר כזה עם מלא אהבה קנאית שסוגר אותך מכל הכיוונים והייתי מתנתקת מהמון חברים וחברות למען בן הזוג שהיה, במשך השנים והיחסים למדתי שתמיד יש לנו חברים טובים מידי שעליהם לא מוותרים גם לא בשביל בן זוג, חברים זה טוב כשצריך וטוב גם לזוגיות ובכלל, אז למה להרוס דבר טוב ברגע שחושבים שיש טוב אחר? אני לא יודעת עד כמה טוב לאותו חבר היום למרות שכך הוא טוען, אולי אכן טוב לו ואולי לא, הרי אם היה הכל מופלא למה יש לו להסתתר ולברוח? לא יודעת לא כל כך מובנת לי ההתרחקות הזאת, ניסיתי ליצור קשר האמת שלאחרונה אני היוזמת יותר חוץ מפעם אחת שהם נפרדו והוא כמובן נזכר שאני קיימת, הוא כן חשוב לי ואני חושבת שהוא אחלה בחור וניסיתי לרמוז ואפילו אמרתי לו את מה שאני מרגישה בצחוק, לדעתי לא היה צריך לאמר יותר משאמרתי. גם זה סוג של בגידה לא?

angel151

New member
מזליקה...מתוקה

מזלך שכאן בפורום מעל דפי הפורום לא בוגדים לפחות..החחחחח טוב בקשר אליך.. לא הייתי מגדירה זאת כבגידה .. מה לעשות כל אחד והעדפות שלא.. כנראה שעכשיו יש לא משהוא יותר מעניין ומעסיק ,אין זה אומר שהוא לא יתקשר אליך יותר ועזב אותך כידידה טובה. אבל! שימי לב מתי שהוא יתקשר אז גם תראי לא שאין לך זמן עכשיו בשבילו וכאשר תצוץ השאלה למה? אז תגידי את אשר על ליבך. ועל פי תשובתו תדעי לכאן ולכאן. אבל בנתיים אל תמהרי להסיק מסקנות שאולי הן אינן נכונות כלל. בנתיים אני חברה שלך ואוזן קשבת עם תרצי כמובן.

מזליקה

תבדקי מה כתבת בעצמך? גם את בעברך ניתקת קשרים עם חברים בגלל אהבה ודוקא בגלל זה אולי את צרכה להבין אותו. יש אנשים שברגע שיש להם אהבה מנתקים קשרים עם כל העולם ואולי הוא אחד מהם? אולי את מה שאת היית עבורו היום מספקת בת זוגו? ואולי בת זוגו עצמה מקנאה ולא מפרגנת לקשרי חברות עם נשים אחרות והוא מכבד את רצונה? להגיד לך שכך אני רואה את הדברים? לא מעולם ולעולם לא אנתק חברות בגלל בן זוג, נכון יהיה לי פחות פנאי להקדיש לחברות הזו ,אבל לא יותר מכך. חבר שינתק ממני בגלל אהבה? לא חושבת שזו בגידה , אולי אכזבה , אולי אבין שהחברות לא היתה חברות אמיתית מצידו אבל לא בגידה. | ניצת מתכוננת ליום שני בו תהיה מלווה לחבר לצינתור בפרגון מלא מבן זוגה |

ניתקתי נכון

כשהתחתנתי וזה היה שונה המון ברירות לא היו אבל למזלי חברי הטוב היה חברו של הגרוש שהוא בעצם הכיר בנינו.. אבל כשאני מנתקת למען אהבה אני מתנקת באלגנטיות ורק חברים שפחות חשובים אני לא נוהגת לירוק לבאר ממנה שתיתי ולזלזל באנשים שהיו חשובים לי ותרמו לי בחיי. אבל הבנתי את כונתך יקירתי ואני חושבת שצריך לדעת להיות חברים ולא כולם יודעים ולא חלילה מרוע

angel151

New member
מזל את יודעת בדיוק הרי מתי

הוא נחשב לחבר אמיתי ומתי לא.. זאת הבנתי באת צרה אפילו אח לא היה לי בעת צרה אלה מי .. כן כן חברים שלי לעבודה .. כן כן לשמחתי ולצערי חברות אמיתיות גיליתי מי הן בדרך הזו .. איך אומרים אנחנו צריכים לבחור את החברים שלנו ויש כאלה שמראים את עצמם רק כאשר הם זקוקים לנו ואחר כך.. פשוט שוכחים מהקיום שלנו כאשר כבר לא צריך יותר. ויש את הנצלנים למנהם שמראים התענינות מיצר הסקרנות ולאחר מספרים סיפורים לכל העולם.. ויש את הצבועים שיכולים להראות שכל כך אוהבים אותך כאשר בלבם שנאה כלפך ומצדם שתלכי לגהנום.. כן חברה יקרה יש וצריך לברור היטב כי בין העשבים והקוצים יש פרחים קטנים שכל כך זקוקים לחברים ורוצים אך נפגעים שוב ושוב מאותם קוצים . לצערי מנסיון חיים חברה יקרה

את יודעת מלאכית

אחד הדברים שאני הכי גאה בהם זה החברים שלי משני המינים עברתי הרבה בחיים גם טוב , גם רע (ומהרע היה הרבה ) אבל הם היו שם בשבלי תמיד מי שידעתי שהם חברים מעולם לא אכזבו ולי אישית יש נטיה מוזרה או חברים , או שלא אין באמצע זה לא קשור לכמות המפגשים / שיחות אלה לאיכות הקשר ליכולת להיות שם כשצריך

*יערית

New member
ניצת.....

דברים שכ"כ אהבתי לקרוא.... משקף את הרגשתי לגבי חבריי....

angel151

New member
ניצתי על כך בדיוק דיברתי

שחבר טוב הוא להיות שם בדיוק כשצריך ולא להפנות גב. יש לי חברה גרושה שעד לא מזמן היתה לבד עד אז באמת התקרבנו הינו חברות טובות מכל המשתמע בכך. עד שהכירה מישהוא שהיום גם עובד בעבודה שלי יחד איתה רק שאותה חברה שהיתה חברה היום אין לה זמן עבורי , עד כדי כך שאפילו להרים טלפון לפעמים אין זמן.. כך שחוץ מה מה קורה מה עינינים אין יותר שיחות מעבר. היא אמנם הזמינה אותי לביתה ....אבל נוצרה בי הרגשה שזה סתמי.. ואולי זה בעצם בי??? אולי לא נעים לי כי יש לה חבר כבר חצי שנה והם גם גרים יחד ( הוא חתיך וגבר מאוד מושך) חכם והלוואי והיה לי גם אחד כזה.. חחחחחחח נו סתם.... הלוואי והם יתחתנו .. זה עוד יקרה ידוע לי בקרוב מאוד.. אני פשוט לא יודעת מה לעשות בעיניין.. לא נעים לי פשוט להגיע אליה ככה לבד .. היא שאלה אותי אין לך איזה ידיד או חבר בימים אלו??.... מה דעתך על כך...?

angel151

New member
טוב אז אני חושבת שכן אגיע לביקור

אליה ואני יביא איזה מתנה אישית ממני ונראה מה יהיה הלאה... מה כבר יכול להיות.. בסך הכל אהבתי אותה ..

נורית30

New member
אני חושבת

שהרבה יותר קל לשמור על קשר עם חברים כשרע לנו ואנו זקוקים לתמיכה. כשטוב לנו, אנחנו צריכים להתאמץ יותר כדי לשמור על הקשר, זה בא פחות בטבעיות, ולו בגלל שאין לנו את החוסר הזה באוזן קשבת. מזל, אל תישפטי אותו לחומרה. נכון שזה לא פייר מצידו, אבל.. בכל מקרה, אם את יוצרת איתו קשר הוא מתחמק ממך? אולי פשוט את צריכה לטרוח בשמירה על הקשר כדי שהלהבה לא תכבה, ומתי שהוא היחסים ביניכם ישובו לפסים שהכרת לפני כן, אל תוותרי, חבל.

מעניין מה שאת אומרת נורית

אצלי זה דוקא ההפך כשטוב לי נורא קל לי לשמור על קשר כשרע אני נכנסת ל
לא רוצה להעיק (הבעיה שהם , החברים, מכירים כל כך טוב שהם כבר יודעים לזהות לפי ההברה הראשונה שיוצאת לי מהפה וישר שואלים "מה קרה"?)

וואו יש בזה המון

כשרע לי אני בכלל לא מסוגלת לאמר כל כך עמוק מבפנים מה באמת רע לי ואז אני מסתגרת מפני כולם ובמקרים מסויימים גם לא אענה לטלפון כי אינני יכולה לדבר. ונכון יותר כיף וקל לשמור על קשר כשטוב, אני בהחלט אוהבת את הגישה הזאת מה להתקשר רק שרע אז זה באמת לגשת לפסיכולוג ולמה במקום להעניש חבר?! צריך להיות חבר בטוב וברע אבל כל אחד ואיך שהוא באופיו

לא תמיד זה פשוט כל כך

קראתי את דבריה של ניצת, ומתחברת אליהם מאוד, אם כי זה לא פשוט בכלל להיות במקום הזה. אצלי יש חברה כל כך טובה ויודעת שטובה אבל מאז שיש לה חבר כבר חצי שנה שהיא כבר לא שם אבל באופן קיצוני בהתחלה כעסתי שיתפתי אותה עדיין לא נקיה מהכעס הוא בא מהצער על החברות שנגדעה מפרגנת לה כל כך על המקום הנפלא בו היא נמצאת אבל מאז שזה קרה.. ביקשתי בקשה גדולה מחברה אחרת ש....אם זה יקרהלי שבגלל גבר בחיי אתנתק מחברים וחברות ותיקים שתתקשר את זה איתי שתיתן לי סימן כי...בסופו של דבר החברים הם השורשים, הם הבסיס והם לתמיד....

למעלה