חברת חשמל

פלסטיק

New member
אני שמח אם תתני מדעותייך

חס ושלום כועס, להיפך הפעת דעה היא המפתח לכל דיון. רק פשוט אם תודיעי מתי זוהי דעתך ומתי זהו ציטוט אדע מתי בכלל יש טעם להגיב ומתי לא. מתוך הנחה שהפעם הבעת את דעתך והצלחת לפנות מעט זמן אני מבקש לשאול כמה שאלות: 1. 20% ו 80% הם לא ממש מספרים ברורים. כמה (בערך) אנשים צריכים להתמך על ידי המדינה לצורך לימודים? האם את כוללת בתוך זה את נשיהם וטפם? האם התמיכה היא לכל החיים או שיש בסוג כלשהו של רוטציה? 2. כנגד מספרים אלה כמה נראה לך מתאים שהמדינה תממן אנשים מתחום המדע והרפואה הנדסה ושאר מקצועות כאלה? האם יכולו עליהם אותם כללים כמו לומדי התורה (מימון נשים וילדים למשל, רוטציה, שחרור משירות צבאי או אחר)? 3. כמה (בנפרד מאנשי המקצועות שציינתי בסעיף 2) אנשי אומנות ותרבות (ספופרים מחזאים זמרים במאים ציירים וכל השאר) צריכים להיות ממומנים באותה צורה? 4. ספורטאים לייצוג רשמי של ישראל במסגרות עולמיות? לכל ארבעת הסעיפים, אני לא מבקש שתתיחסי למצב כיום (נניח שכולם בקיאים בו) אלא פשוט איך את בעיני רוחך רואה את המצב האידיאלי לפי השקפת עולמך. בקשר לגיוס מכל המגזרים אני חושב שהערתך היתה מיותרת, כולם חושבים שצריך לגייס מכל המגזרים בהתאם לאותם כללים. אם כבר נכנסים לזה, מה דעתך לגבי גיוס נשים? לגבי מעגל העבודה: האם את חושבת שמובטל חרדי נעלה על מובטל דתי ולכן הוא צריך לקבל קצבה אחרת? אם לא אז מה הבעיה שאותה מערכת תטפל בכולם? ובקשר לשאר ההערות, אני מציע ידי לשלום ומעדיף לא להגיב.

מגי35

New member
מתוך תשובתך הארוכה, הבנתי שבאמת

ובאופן סופי- אינך מבין את הבעיה. אינך מבין את הבעיה. כמו אחרים, אתה ניתלה על אילנות סרק זורק ימינה ושמאלה מונחים והגדרות וחושב שעשית חובתך. אני מבהירה פעם אחרונה (וזה לא אומר שאתה לא רואה אותי יותר בפורום...): 1. 20% חרדים נשארים ללמוד. ואם מדברים על 20 או 30 אלף חרדים משוחררים הרי מדובר ב-4000 עד 6000 בעלי פטור וזאת כדי שילמדו מבוקר ועד ערב.כמשמעות ההגדרה: תורתם היא אומנותם. 2. אנשי הרוח שהיזכרת, ציירים, סופרים וכו- חיים לפרנסתם. עבודתם היא אומנותם. או ההיפך יותר נכון. מי שיזדקק לתמיכה- יקבל. כמו הסטודנטים. 3. כן. אני בדיעה שהמדינה תממן אנשים בצחומים שהיא זקוקה להם עד סיום לימודיהם. בהחלט. 4. ספורטאים ליצוג ישראל? תעשה לי טובה. אילו לא אגורה שחוקה. רק למצטיינים שרוב הסיכויים שיביאו תוצאות טובות(ואני מוותרת על המדליות). 5. נשים לצבא? לא ולא. לשירות לאומי? כן וכן. בנות בשירות לאומי התועלת שהן מביאות הרבה הרבה הרבה יותר מחיילות. אבל, שנות השירות הלאומי חייב להיות שנתיים מינימום. אני עשיתי שירות לאומי בבית שמש ולימדתי ילדים בבעיות ריכוז והקשבה מהבוקר ועד 9 בלילה יום יום. ושנתיים... 6. בעיני לא צריכים להיות מובטלים בכח. כמו במגזר החרדי. אני בעד שילכו לעבוד. לך תגיד להם... 7. עד כאן להיום בנושאים אלו.

AAA1981

New member
מגי מאד נ. . .

נהנתי מתשובתך הטובה והכונה! אני דווקא חדש בפורום. אני אדם שנקרא חרדי(חרדי זה מי שחרד לדבר אלוקים ולא דווקא לבוש כחרדי) אז אני משתדל להיות חרד. שירתתי בצה"ל בשירות קרבי . ועד היום אני עובד בשירות המדינה שזה משטרת ישראל עבודה קשה תמורת משכורת זעומה. אבל. . . לגבי החרדים מי שיושב ולומד באמת תורה צריך להמשיך ללמוד כי התורה זה חלק משירות המדינה והעם!(למי שמאמין כמובן מי שלא מאמין אז הדברים לא מכוונים אליו)ובחור חרדי שלא לומד חייב אבל חייב להתגייס!!! וסתם כך נראה לי שצריך למצוא מסגרת אימונים לחרדים של הכשרה בנושא נשק טרור פיגועי פח"ע והכל עם ריענון בכל כמה חודשים. במקרה ויהיה מלחמה(יהיה רק השאלה מתי)אז הם ישתתפו לפחות בהגנה על העורף בנוסף ללימוד התורה שזה הגנה גם! היום דווקא בדקתי נתונים: בחור חרדי רווק לא משנה מה גילו מקבל 0 ש"ח במילים אפס ש"ח ממדינת ישראל. בחור חרדי נשוי מקבל 720 ש"ח. הסכומים הם לחודש. קחו בחשבון שאסור להם לעבוד בשום עבודה אך ורק ללמוד תורה במקומות ללא מזגן ללא תנאים. תאמינו לי אין לכם מה לקנאות בהם. זה לא אומר שאני מסכים עם כל דעותיהם. אני למשל לא אכפת לי שיסעו בשבת שיאכלו חזיר שיראו פורנו. כל אחד והכיף בעינייו יעשה. מה שלא יהיה כולנו יהודים כולנו אחים כולנו חיים במדינה אחת . אנחנו צריכים לדאוג שיהיה מה שיותר נעים לחיות פה. אני לא גר במקום חרדי ולא מזדקק לאף אחד משירותיהם אני שירתתי את המדינה ואמשיך לשרת עד. . . בקיצור שיהיה לכולם המשך ערב מקסים ושקט! ביי איציק

AAA1981

New member
שכחתי נתונים ממשרד הביטחון

14000 זה מספר הבחורים שקיבלו דחיית שירות מצה"ל. דחיית שירות איננה פטור משירות. אלא דחייה של השירות כולל הצהרה של הבחור אצל עו"ד ללימוד 8 שעות ביום אך ורק תורה.וחל איסור חמור לעבוד בשום עבודה! האמת עדיף לעשות שירות כמו שלי (שממש היה קשה) ולא להתחלף איתם:)) ביי לכולם איציק

פלסטיק

New member
ובכל זאת יש בעיה בספירה שלך

למרות שאת רואה בי מקרה סופני בואי נראה שניה מספרים. 1. 35,000 חרדים נמצאים בדחית שירות מצה"ל. 2. מה לגבי חרדים באיזור גיל ה 30? 40? 50? אלה שאינם עובדים מעיקרון? 3. מה לגבי משפחותיהם? משפחה חרדית ממוצעת זה 7 נפשות, זאת אומרת לאחר הוספת המספר הנכון ל 35,000 צריך להכפיל הכל פי 7 בערך. 4. אי לכך גם 20% יהיו מאות אלפי אנשים נסמכים על שולחן המגזר העובד. 5. לגבי אמנים, למה שלא יקבלו סיוע כמו חרדים? כנ"ל לגבי סטודנטים. 6. אם את חושבת שספורטאים מצטיינים צריכים להיות משוחררים מצה"ל אני לא מבין מדוע את בהודעות אחרות מתרעמת על כך. 7. לגבי חיילות: אין לך מושג על מה את מדברת. חיילת בממר"מ מביאה לא פחות תועלת מחייל. בגלל השתמטות גברים הן גם מביאות המון תועלת בשיריון (למשל). נשים נהרגו ונפצעו בלחימה במחבלים באינתיפדה האחרונה (גבעת זאב בירושלים ובאיזור בת חפר למשל) כשהן נלחמות באומץ ונחישות לא פחות מהרבה גברים.. בכל אופן השאלה היא לא איפה יביאו תועלת אלא מה מדינת ישראל זקוקה להישרדותה. 8. אם אני לא טועה שירות לאומי היום לנשים הוא שנה ושנה נוספת זו התנדבות נוספת. 9. לא ענית לשאלה למה לדעתך חרדי מובטל נעלה על דתי מובטל, מדוע לא כולם ילכו לאותה לשכת עבודה ויקבלו את אותה תמיכה. 10. סתם לידע אישי. במסגרת 4000-6000 בעלי פטור לשיטתך יהיו גם נשים לומדות? יום טוב

מגי35

New member
פלסטיק. נו, באמת....

1. אתה לא מקרה סופני וחלילה לומר זאת. 2. אל תכפיל ב-7 את מספר הנפשות משום שאתה לא לוקח בחשבון שבין הילדים יש גם בנות רבות. 3. לגבי החיילות: טוב. יש חיילות שהן עזר רב לצבא. בכללית. הבנות של שירות לאומי עזרתם רבה ביותר. וכתבתי על כך שצריך להאריך את שירותן לשנתיים. 4. חרדי אינו מובטל ואינו נעלה על מובטל שאינו חרדי. אני מוכנה לצאת איתך ללשכת העבודה בבני ברק ולא תראה חרדי אחד (טוב, אחד כן...) רשום שם. חרדים לומדים או אמורים ללמוד. ובא לא ניכנס לסוגיה בנושא זה כי כבר לעסנו אותה. אי לכך, מאחר ואין חרדים מובטלים אין לי אפשרות להשוות או לא. 5.נשים לא לומדות. נשים- במיגזר החרדי מקימות בית. יולדות מגדלות ורבות אף הולכות לעבודה בעיקר בחינוך. אני מאוד מאוד מציעה לך ולחבריך להכיר יותר את המיגזר החרדי לפני העליהום עליהם. ואני...איני כלל וכלל חרדית....

מגי35

New member
מליון. 1.000.000 בספרות.

וחלק מהם כבר מבקשים אוטונומיה שיסדר להם הנשיא פוטין. לגבי המספר. קח עיתון מעריב של אתמול ושלשום וקרא בעיון. אגב, אתמול הייתי בערב ברחוב וולפסון בתל-הביב, לפגישה עיסקית עם סוכן סיני. עמדנו ברחוב וניהיה לי חושך בעיניים. כושים מסומליה. אוגנדה. סינים. תיאלנדים. רומנים. לא רואים לא מאמינים. טוב, מדובר במדינה שהוקמה עבור פליטים יהודים. הלא כן??

אנדרי ז

New member
בשנה האחרונה? בטוח?

בבקשה נתוני העלייה של משרד הקליטה לשנים 1989-2002. בכל התקופה הזאת עלו לארץ 1.1 מיליון עולים בסך הכל, מתוכם כ-63 אלף בשנים 2001-2002. האם יש חלק כלשהו של טענתך שתרצי לחזור בך ממנו?...

gershon17

New member
טוב, בשנה וחצי האחרונות

סליחה, זה פשוט שלא יכולתי להתאפק.

מגי, אל תטרחי....

כמה שתרצי, לא תצליחי להוכיח שעלו מיליון גוים לארץ בשנה האחרונה. ולו רק בגלל העובדה שבסה"כ עלו 1.1 מיליון איש משנת 1990 ועד היום (בערך), ומתוכם הגוים מהווים אחוז כלשהו בלבד. אלא אם, כמובן, את חושבת את כולנו לגוים, ובמקרה כזה את מוזמנת לקפוץ לביתי בהזדמנות ולבדוק במכנסיי אם אני גוי או לא (וסליחה על הבוטות). בעניין "הברית הסלאבית" (וזה מה שאת מחפשת במעריב של שלשום) - זו קבוצה איזוטרית של גוים (והפעם - גוים), המהווים מיעוט מתוך כל הלא-יהודים שהגיעו לארץ, ומיעוט קטן עוד יותר מבין העולים מברה"מ לשעבר, שלא הצליחו להשתלב בארץ מסיבות כאלה ואחרות (וכפייה דתית, לטענתם, היא אחת מהסיבות), ולכן הם מבקשים להקים אוטונומיה תרבותית רוסית בארץ. לדעתי, אסור לתת לדבר כזה לקרות, משום שהצעד הבא אחרי אוטונומיה תרבותית רוסית יהיו פוגרומים תחת הקריאות "הרוג את היהודים, הצל את רוסיה!". לכן, לדעתי צריך לשפוט את החברים האלה ולהעיף אותם בחזרה לרוסיה. לא בשביל זה ברחנו משם...

תל-הביב? זה הומור בית-השחי של יצפאן

שאני שומע בקולך? או שזו עוד התחכמות מפרי ביאושיו של המחבת שהמציא את הטמבלוויזיה? ><>

כחלחל

New member
מגי שונאת גזענים ו...

כושים סינים ושאר צבעוניים "וניהיה לי חושך בעיניים. כושים מסומליה. אוגנדה. סינים. תיאלנדים. רומנים. ""|

מגי35

New member
הצחקת אותי, כחלחל,

בודאי שניהיה לי חושך בעיניים. חשבתי לתומי שאני גרה במדינה של יהודים. זה שראיתי כל כך הרבה זרים וכתבתי על כך, אינה עושה אותי גזענית. לא בכיוון בכלל.חבל"ז...

yo c

New member
../images/Emo45.gif כל הכבוד לANNE4

עוד איזה 50,000- 100,000 חברים כמוך בשינוי,וכל המדינה תיראה אחרת. גאה בך,

לרובו שלום רב

קודם כל ברוך הבא לפורום שינוי, חוק חשמל הוא אכן חוק מוצדק שבא לעשות צדק במצב האבסורדי המתמשך שבו נמצאת חברת החמשל. שנית, אני שמח על תמיכתך בשינוי, אם אתה חושב שמדינת ישראל צריכה להיות מדינה ציוניות יהודית ודמקורטית שאזרחיה נהנים משוויון חובות ולא רק זכויות, אם אתה סבור שדת אינה צריכה להפוך לסחורה פוליטית, אם אתה משוכנע שחוק טל מפלה בין דמם של חיילים חילונים ודתיים לבין תלמידי ישיבות, מקומך אכן בשינוי
אני מזמין אותך להתפקד ולהיות חבר מן המניין בתנועה. (אם אני לא טועה יש אפילו חטיבה דתית בשינוי)

למעלה