חברתי

ToryMaster

New member
ההקשר מאוד יעזור

בכלל, בבואך לבקש ממישהו שיתרגם לך, תני את כל המשפט. הנה מה שבבילון אומר: lurve - lerve, lurv, lurrve, lurve, luurve. [Representing an emphatic, humorous, or arch pronunciation of LOVE n. Sometimes specifically parodying the slow, smooth, crooning pronunciation of love in romantic popular songs.] Romantic infatuation; sex; love. Freq. when regarded as being treated (esp. in films, pop music, fiction, etc.) in a hackneyed or clichéd manner.

LiRs Lullaby

New member
../images/Emo7.gif

אבל זה לא מה שאמרתי, רק יותר ארוך, מילוני ומדוייק?

thanks everybady u're the best ../images/Emo13.gif

רציתי לכתוב את המשפט הזה בעברית, אבל בעברית זה יוצא זוועת חירייה. D:

Daina Tenter

New member
מה זה 'חברתי'?

ונצל"ש זה ניצול הודעה, נכון?< ו.. אם יש לי שאלה כגון: "אם בכל שנה מאז בקשתו של וולמורט ללמד נדחתה על ידי דמבלדור הוחלף המורה להמכ"א, אז שנתו הראשונה של הארי בהוגוורטס הייתה גם שנתו הראשונה של פרופסור קווירל בהוגוורטס, נכון? ובכן, האגריד אמר שהוא פוחד מהמקצוע אותו הוא מלמד, פוחד מהתלמידים וכו'... איך האגריד יכול לדעת, אם קווירל אפילו לא התחיל ללמד?.." אז אפשר לפתוח הודעה חדשה?

The T Shirt

New member
הסבר ותשובה

'חברתי' או שרשור האוף טופיק של הפורום. כל הודעה שלא קשורה לנושא של הפורום (הארי פוטר) הולכת לשרשור החברי, ביחד עם הודעות אישיות (כמו 'היום היה לי מבחן באנגלית', 'דג הזהב שלי מת' או 'אני מחפש מישהו שישמור על התוכי שלי בזמן שאני בארה"ב') נצל"ש הוא קיצור ל'ניצול שרשור' והכוונה היא להודעה שמתקשרת בצורה מסוימת לשרשור קיים ומשתמשת בו על מנת לשאול שאלה אחרת. שרשור 'שאלות קטנות ונצל"שים' הוא המקום לכל השאלות הקטנות, כמו השאלה שלך למשל. באשר לשאלה שלך, גם אני שאלתי את עצמי איך זה ייתכן, אבל אני מניח שזה פשוט טעות קטנה של רולינג. אחרי הכל יש פער של לא מעט שנים בין כתיבת תחילת הראשון לכתיבת הספר השישי.

Daina Tenter

New member
תודה רבה על ההסבר=]

וכן, התשובה שלך נשמעת הגיונית, אבל בכל מקרה, לפי כמה ראיונות שראיתי, רולינג ידעה מה היא תכתוב בספר השישי כבר בזמן שאת כתבה את הספר הראשון. אה, ואם חושבים על זה, בדרך כלל דמבלדור היה מודיע על מורה חדש, לא? טוב, הוא לא הודיע על קווירל. וגם, פרסי ידע מי הוא. בקיצור, בלבול גמור.

noosh

New member
זה מוסבר בהודעה עצמה -

השרשור החברתי מיועד להודעות חברתיות שלא קשורות לנושא הפורום (או במילים אחרות - שרשור
). שרשור השאלות הקטנות והנצל"שים מיודע להודעות שכן קשורות לנושא הפורום, אבל לא יתפתחו לדיון מכיוון שהן קטנות / קצרות / לא מכילות מספיק חומר לדיון. עוד הסברים אפשר לקרוא בתקנון: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/article.asp?forum=160&a=54918&c=976&sc=0&ssc=0 ובאשר לשאלה שלך - לדעתי היא מתאימה לשאלות הקטנות והנצל"שים, אבל לא היינו משרשרות אם היא הייתה נפתחת כהודעה חדשה.

Daina Tenter

New member
אוקי, תודה=]

ואת יכולה לתת לי דוגמא למשהו שכן מתאים להודעה חדשה?

noosh

New member
נראה לי שפחות או יותר כל הודעה פה ../images/Emo12.gif

(למרות שההודעה על שחקני הקווידיץ' גם מתאימה לנצל"שים, אבל היא התפתחה לדיון שלא קשור לנושא ההודעה עצמו, אז לא נורא
)

Gummy Bears

New member
../images/Emo98.gif

"טוגלן", לפי מילון מושגי הפורום השלם (כרך 4), עמוד 160 (
), שורה, אה, שמונה: הטייה של שם העצם "טאגס" (או "טאגליינס"), שפירושו השורה החיננית שעוברת שם למעלה ומכילה המון מאמרים, הודעות חשובות ודברים חינניים שהמנהלות מצאו לנכון לשמור ובכך לנצור בפורומינו הקט לעד. פירוש הפועל "לטגלן" הוא להוסיף הודעה או מאמר לטאגליינס, ומכאן נובע שהפועל הסביל "טוגלן" פירושו הודעה שהתווספה לטאגליינס.

שמתי לב שאני מופיע שם../images/Emo4.gif

השירשור שלי בנושא "מה לענות למי ששואל מתי יוצא הספר השביעי," נכנס לטאגליינס. נחמד לראות שלפעמים שטויות שלי נלקחים ברצינות.

Konq

New member
שאלה כללית לגבי חברי הפורום...

מי הכי גדול בפורום? לפי מה שהבנתי הרוב פה מתחת ל15... אני 17... (יא')

לירז 21, אבל חנה 29.

ויש את יעל [לפני מלא מלא זמן!] שהיא בת 49! אבל עברה כבר שנה מאז שחברי הפורום התחלפו [ורק אני נשארתי פה מהותיקים!
] אז בטח יעל כבר בת 50... הכינוי שלה י ע ל י ק, בשמחה תוכלו לבוק בארכיון.

למעלה