לא, עכשיו זה התחיל להגרר
לכיוונים מכוערים, יותר נכון, כיוונים דמגוגים, כאשר דיברת אודות "הקשרים של כפייה דתית". קודם כל כפייה לא יכולה להיות כאן, לאור העובדה שאני לא יכול לכפות דבר. מעבר לכך, צאי כבר מהצרות, אני לא פה להתווכח לשם להתווכח, אין לי סיבה לעשות זאת. אני מנסה להסביר רעיון. ואני אפילו אתן לך דוגמא מהמציאות שתמחיש זאת. נכון שאת שונאת שאנשים משתמשים בכינוי "נאצי" על אנשים שהם שונאים ? או לדוגמא, אם מישהו יגיד "אויש, הביצפר הזה הוא כמו גטו" המשפט הזה יצרום לך ? (אם עייניך בראשך ושכל בקודקודך), או לדוגמא, לבית הספר שלי קוראים הורוביץ, פעם בזמנו, מישהו עיוות את שמו ל"אוושויץ'". נכון זה מקומם ? למה זה מקומם, זו הרי "סך הכל בדיחה", מה, מדינה חופשית, כפייה חלילה ? לא, יש דברים שפשוט לא מתבדחים עליהם, וזה אחד מהדברים הללו. מכיוון שהשואה הוא עניין רגיש לחלק מן בני האדם, ובפרט ליהודים, ובפרט כל מה שכרוך בנושא שנקרא "שואה", פשוט לא מתבדחים על כך. וכן, הדת. זו לא כפייה דתית, זו הומניות, ומבחינתך, אפילו לאומניות בסיסית הייתה דורשת את המימליות הזו, מצטער, לא תשכנעי אותי עם דמגוגיות, בטח לא דמגוגיות סוג "כפייה דתית !"