חברתי

• פותח הנושא noosh
  • פורסם בתאריך

ToryMaster

New member
אמרתי משהו על הוגוורטס?

אה, god fear child
[או איך שלא קראו לחרא הזה].

gdisrael

New member
לא, אבל מה שכן משנה לנו זה

החלק האיום בחתימה שלך
יש דברים שאפילו בצחוק לא אומרים !

לדעתי השורה הראשונה עם השריפה במוקד

החלק האהוב עליי: הארי פוטר - התנ"ך שלי, מכושפות ובאפי - התושב"ע If nothing we do matters - then all that matters is what we do

Fairywitch

New member
כי מכשפות נשרפו פעם על המוקד-

וגם סתם נשים עצמאיות, ובטח ובטח בנות 30 רווקות שיש להן שכל (חנה להיות צנועה בפעם אחרת) ואומץ להביע דיעה. הציטוט האחרון זה מאנג'ל ובאפי

ToryMaster

New member
זה משנה *לך*

היא רשאית לכתוב בחתימה שלה מה שהיא רוצה ונכון לה, אתה מוזמן לדלג על זה.

gdisrael

New member
תגובה :

"זה משנה לך" ידעתי שהניסוח היה בעייתי, וידעתי שגם ישימו לב לכך. אבל למעשה, זה תקין לכתוב "זה משנה לנו", לאור העובדה שהיא שאלה "משנה לכם " ואפילו אם היה אדם אחד שזה אכן היה משנה לו, התשובה לשאלה שלה הייתה כן, ועל כן, אני יכול לכתוב "זה משנה לנו", לאור העובדה שאני כלול ב"לכם". "היא רשאית לכתוב בחתימה שלה מה שהיא רוצה ונכון לה" אף אחד לא טען אחרת. את נהנהית לכתוב מימרות חסרות קשר קוהרנטי להודעות אליהן את מגיבה ? אם כן, אדרבא, העיקר שתהיה מסופקת. "אתה מוזמן לדלג על זה." דואגים לי, i see, תודה, אבל לצערי זה לכד את עייני, "בעל כרחי".

gdisrael

New member
לא ראוי להתגאות באהבת הרע,

להשתמש במונחים כאלו בשביל להצהיר על אהבתך לספרי הארי פוטר ולהפוך זאת לדבר ניכר - זהו דבר חולני, מצטער. כל שכן, שאת כותבת את זה בפורום ישראלי, יהודי, עם חברי-פורום רבים בעלי רגשות דתיים. לא לדבר, שמבחינה לאומנית זה מעשה שלא ייעשה, כל שכן מבחינה הומנית, ודי לחכימא ברמיזא, ואם הרמז לא היה מספיק חד ובוטה, אני יכול להסביר לך בפרטי, אם תרצי.

gdisrael

New member
ואגב, אני לא בא "לעלות אותך על

המוקד", אפרופו מוקדים, אני מניח שעשית זאת בתמימות, אני פשוט רוצה להאיר את עייניך על הדברים שיוצאים מקולמוסך. אל תקחי זאת לפסים אישיים, פשוט לא, זה לא נכתב בשביל לפגוע, נהפוך הוא, למנוע את פגיעת הזולת, במיוחד בדברים מסוג אלו, ולכתוב "אתה מוזמן לדלג על זה", אנוכיות זו לא מילה, בלשון המעטה. זה לא שהתבדחת על מאן דהו שיכול באי-אלו מקרים להביא להתקוממות התערמות הזולת, או לפחות במקרה של שיגעון (לדוגמא, הייתה כותבת שאת אוהבת קוקוס, ואנשים היו צועקים לך שאת רוצחת צמחים, וזה לא נאה לכתוב זאת בחתימה), אנו מדברים על פן שאצל חלקנו הוא הפן העיקרי והחשוב ביותר בחיינו, והשאיפה שיהפוך להיות כל חיינו, וכפי שאמרתי, בארץ ישראלית כל שכן בארץ יהודית. נכון שמהצד שלך זה נראה לך כמו גוזמא מהצד שלי, אך נסי לצאת ממוגבלות התפיסה האישית שיש לכל אחד מאיתנו, ולהגיע למקום שממנו מדבר מי שעומד מולך, עד כמה שהמקום נראה לך חסר היגיון (ובנידון דידן, הוא ממש, אבל ממש, לא חסר היגיון).

ToryMaster

New member
מספיק

זה נגרר לכיוונים מכוערים והקשרים של כפייה דתית, מספיק כבר.

gdisrael

New member
לא, עכשיו זה התחיל להגרר

לכיוונים מכוערים, יותר נכון, כיוונים דמגוגים, כאשר דיברת אודות "הקשרים של כפייה דתית". קודם כל כפייה לא יכולה להיות כאן, לאור העובדה שאני לא יכול לכפות דבר. מעבר לכך, צאי כבר מהצרות, אני לא פה להתווכח לשם להתווכח, אין לי סיבה לעשות זאת. אני מנסה להסביר רעיון. ואני אפילו אתן לך דוגמא מהמציאות שתמחיש זאת. נכון שאת שונאת שאנשים משתמשים בכינוי "נאצי" על אנשים שהם שונאים ? או לדוגמא, אם מישהו יגיד "אויש, הביצפר הזה הוא כמו גטו" המשפט הזה יצרום לך ? (אם עייניך בראשך ושכל בקודקודך), או לדוגמא, לבית הספר שלי קוראים הורוביץ, פעם בזמנו, מישהו עיוות את שמו ל"אוושויץ'". נכון זה מקומם ? למה זה מקומם, זו הרי "סך הכל בדיחה", מה, מדינה חופשית, כפייה חלילה ? לא, יש דברים שפשוט לא מתבדחים עליהם, וזה אחד מהדברים הללו. מכיוון שהשואה הוא עניין רגיש לחלק מן בני האדם, ובפרט ליהודים, ובפרט כל מה שכרוך בנושא שנקרא "שואה", פשוט לא מתבדחים על כך. וכן, הדת. זו לא כפייה דתית, זו הומניות, ומבחינתך, אפילו לאומניות בסיסית הייתה דורשת את המימליות הזו, מצטער, לא תשכנעי אותי עם דמגוגיות, בטח לא דמגוגיות סוג "כפייה דתית !"

ToryMaster

New member
זה נעצר כאן |אזהרה|

דיונים מהסוג הזה מעולם לא היו ולעולם לא יהיו מותרים כאן, הודעות נוספות, של כל אדם, ימחקו פשוט. אתם מוזמנים לקרוא את התקנון שוב.

למעלה