חברי הפורום שלום

חברי הפורום שלום

ראשית אני מברך אתכם על פתיחת הפורום החדש בנושא אומנויות הלחימה (לפחות חדש מבחינתי ) . הנושאים שעולים כאן מעניינים אם כי הניתוחים לא תמיד נכונים , לפחות בחלקם . בד"כ אינני נוטה לרשום תגובות אבל , צורם לי לראות חניכים המפרסמים כאן בפורום תגובות והערות לגבי המאמנים האישיים שלהם , הנושאים ביקורות שליליות ( " המאמן שלי לא מרשה לי וחבל " , " המאמן שלי עושה טעות ולא עושה ... " ) הדבר לא מכובד ולא יאה . אני חושב שמן הנימוס יהיה אם כל אחד יכתוב את הנושאים הרלוונטיים לו הוא . ביקורת ושאלות שיהיו רלוונטיים למאמן האישי יש להפנות אליו בלבד . יתרה מכך באם יש לך ביקורת כלפי המאמן האישי שלך יהיה נחמד באם תפתרו אותה איתו ורק איתו ( או איתה ), לגבי אופן האימון , התוכן ההסברים וכו´... לכל מאמן אופן וצורת הדרכה משלו ולכל אחד ואחת מאיתנו שמורה הזכות למצוא או להחליף מאמן כל אחד וסיבותיו שלו , במידה והאימון לא מוצא חן בעניו. זכרו כי הכבוד באימון , למועדון , למאמן , ולחברים קודם לכל . מקווה שהביקורת שלי תשמע כביקורת בונה וחיובית ולא כביקורת שלילית . בכל אופן נחמד לראות סוף סוף אתר שמתאים לכולנו . ממני

האם אסור לבקר את המורה?

(אני לא שואל כדי להעליב, ולא מתעלם מתשובתך הקודמת, לדבר עם המורה - אני רק מבקש פירוט, אם אפשר עם דוגמאות, להשכלתי) בעיקר לתלמידים חדשים, אבל לפעמים גם לותיקים, יש שאלות, השגות, הערות - וגם פשוט ביקורת - על מה שהמורה עושה, או איך שהוא מלמד או מתנהג. מה, לדעתך, צריך לעשות תלמיד שמרגיש בעיה עם המורה שלו? לדוגמא, מורה שאומר לתלמיד לא להתאמן עם חבר משיטה אחרת?

amir_aikido

New member
אחת ממטרות הפורום היא להתייעץ

ומותר להתייעץ גם בקשר לבעיות והתלבטויות הקשורות למורה. רצוי כמובן לדעת לעשות זאת בטעם טוב ולא באופן שפוגע במורה או בשמו הטוב וכולנו משתדלים לזכור שאנו שומעים רק צד אחד של האמת. הפורום לא בא במקום שיחה עם המורה אבל הוא בהחלט יכול לעזור לאדם שמגלה לפתע שעליו להתמודד עם אתיקת מועדון שהיא זרה לו, ולא מבין למה המורה מתייחס אליו באופן מסויים, או אומר לו לעשות דבר שנראה לו לא נכון. לא לשכוח, בסוף את ההחלטה מקבל כל אדם לעצמו. אמיר

כמדריך אני מעדיף שאם יש ביקורת

או השגות או שאלות או כל דבר אחר, היא תוחצן ותוצג באופן כזה שניתן יהיה לסייע ולהתייחס. עצם התיאור של הדברים מאפשר לנו לעיתים לחשוב עליהם טוב יותר, או לקבל מהזולת שיקוף בהיר יותר שלהם. למרות שאני "המורה", אין לי מונופול על האמת. למרות שאני מקצועי ושיש לכל דבר שאני עושה סיבה ומטרה, אני יכול לטעות - ואני בטוח שאני טועה לעתים קרובות. יתר על כן, אין כל דרך (מוכרת לי) למנוע מביקורת או דיעה אישית לעלות ואני מעדיף שהיא תמשיך לעלות עד לשכבה העליונה, של הביטוי החיצוני שלה - ולא תופנם או תודחק או משהו כזה. מובן שבדרגה מסויימת, שבה כבר אין שאלות ("להניח לשאלות לנשור... כי אין שאלות"), אז אין בה כבר שאלות, אבל לא ניתן לאלץ דרגה זו להגיע - ואני אישית עדיין לא נמצא בה לגמרי. עד שמגיעים למצב הזה בטבעיות, אני ממליץ לתלמידים שלי ולעצמי לשאול כמה שיותר, כמה שיותר, כמה שיותר, כמה שיותר, כמה שיותר!!! לשאול, לשאול, לשאול, לשאול, לשאול!!! בדף הדרכה לתלמידים מתחילים שאני מפיץ תמיד בשיעורים הראשונים (כלומר, כל תלמיד חדש מקבל אותו), אני מדגיש את הנושא הזה ומציין שאחד ממאפייניו של תלמיד טוב הינו שהוא "נודניק", שואל שאלות בלי הפסקה ו"מקשה" ללא הרף. אני מעדיף שהתלמיד ישאל אותי 10 שאלות מיותרות ו"מטופשות" (אין באמת דבר כזה, אבל מנקודת המבט המוגבלת שלי יכולה להיות) ושאלה אחת חשובה שהתשובה עליה תתרום לו, מאשר שלא ישאל את אותן 10 שאלות "מיותרות" (כאילו!) ויאבד את השאלה האחת שיכלה לתרום לו. מלבד זאת, גם שאלות "מיותרות" גורמות לתלמיד להרוויח, כי הוא רואה את התגובה שלי לאותן שאלות ולומד המון גם מזה! (התגובה שלי היא להנחית עליו נבוט... סתאאאאאאם!!!) התלמיד הוא מאסטר שעדיין לא גילה את עצמו. אני רוצה שיתפתח וירגיש חופשי וחכם, לא קטן ומושתן. אני רוצה שיבקר אותי בלי הגבלה, כי אם אני חושש מכך, זה לתת כוח לביקורת הבלתי-ממומשת שלו. ביקורת עלובה היא דבר עלוב (ואני לא פוחד מפני זה) וביקורת טובה היא דבר טוב, אז מאיזו ביקורת בדיוק כדאי להימנע?! מקווה שהנקודה הובנה. שלכם באהבה, בן

ולמקרה שזה לא הובן -

אני בעד ביקורת חופשית לחלוטין, משולחת-רסן לגמרי, מעל דפי הפורום!!! נכון, יש מדריכים שלא ירצו בכך, אז בקטע האנושי בינם לבין תלמידיהם, אני מניח שהתלמידים ימנעו... מובן, זה עניין של יחסי אנוש. אתה לא תעשה משהו שיפגע באדם אחר, אם אתה מודע לכך (ואינך רוצה ברעתו, כמובן). אבל בכל הקשור אליי - ואני מדבר כרגע כמורה - אני אעודד את התלמידים שלי "להוציא" הכל, לכל מקום, מצידי! שיהיה בפורום, שיהיה בשוק הכרמל, שיהיה בין חברים, שיהיה בערוץ 2 - לא מעניין אותי! תוציאו, תוציאו, תוציאו! שלכם באהבה, ב

למעלה