חברים?

stranger

New member
חברים?

שלום, כבר בערך שבועיים אני סתם קוראת את ההודעות כאן, ולבסוף החלטתי שזה מקום טוב לעלות גם את הנושאים המציקים לי. אז ככה, אני מפורסמת בזה שיש לי דעות מאד נחרצות על הרבה נושאים, בעיקר על השלום. בזמן האחרון נראה שחברי וחברותי לכיתה מקבלים את דעותיי ברגשות מעורבים: חלקם תומכים בי בכל דיון, אחרים תוקפים אותי ומרכלים עליי מאוחרי גבי (שזה לא ממש מזיז לי), אחרים לא מבינים מה איכפת לי בכלל. גיליתי שהחברות הכי טובות שלי תומכות בטיהור אתני של ישראל, מצהירות ללא בושה שהן אתנוצנטריות ושונאות את כ-ל הערבים בעולם. למרות שאני מחשיבה את עצמי לאדם סובלני, אני לא יכולה לעמוד בפיתוי ולפעמים קשה לי מאד לא להחטיף להן סטירה. גם חברותי שמחזיקות בדעות דומות לשלי יורדות עליי בגלל שהתנזרתי מקללות, ג`אנקפוד ואני מנהלת אורח חיים שונה מהן ומרוב האנשים בגילנו. וכיאלו שאין לי מספיק בעיות בחיים פיתחתי נטייה לפרפקציוניזם, ואני לא מרוצה מציונים שמתחת ל 97 , מה שכמובן גורם לאנשים שהכי קרובים אליי לזלזל בי ובהשקעה המוגזמת שלי בכל משימה הכי קטנה שהמורה מבקשת. טוב שפכתי את הלב, (אני מקווה שלא שיעממתי אותכם) stranger

5000

New member
זה לא מפתיע

גם בכיתה שלי יש הרבה שרוצים להרוג את הערבים ולעשות להם שואה, אני מבין מאיפה זה בא להם כשרואים בטלוויזיה לינ`ץ בחיילים , וכל יום עוד נהרגים ,משדרי התעמולה של הטלוויזיה הפליסטינאית שמטיפה להרוג את היהודי ולהשמיד אותנו. אני לא מסכים איתם בכלל , אבל רוב האנשים כן חושבים כמוהם לצערי אפשר לראות את זה בכנסת שלמחנה השלום יש מעט מנדתים יחסית לימין המתנחלים דתיים וכו...

goldy

New member
אז ככה:

כל הכבוד שיש לך דעה משל עצמך ולא איכפת לך בכלל שמרכלים עלייך. העובדה שלחלק יש דעות כאלה ולאחרים דעות כאלה מראה על התפתחות הדעה, כלומר מעכשיו לכל אחד יש את הדעות שלו שעוצבו בעיקר ע``י החברים מבחוץ ואמצעי התקשורת. תאלצי להתמודד עם זה כמו שחברים טובים מתמודדים עם העובדה שחלק מעריצים קבוצת כדורגל כזו וחלק כזו. נסי לצאת מהפרפקציוניזם, זה גם לא טוב, עלול לפתח אובססיה ושמעתי שזה גם עלול לפתח אנורקסיה או מה שזה לא יהיה. אף אחד לא יתלה אותך אם תעודת הבגרות שלך לא תהיה כולה 100. זה בסדר לקבל 90, רצוי לא להתרגל לכך. עשי רק את מה שהמורה מבקשת ואל תוסיפי איפה שלא צריך. זהו, מקווה שעזרתי לך.

למעלה