חברים

דף חדש4

New member
חברים

איך אתם עם חברים? אתם צריכים חברים? יש לכם חברים? האם אלו חברי ילדות בעיקר או חברים שמתחלפים? עם גרושיי- היו כמה זוגות שנהגנו להפגש איתם כזוג- שהתאיידו להם אבל לא היה לי קשר אנטימי עם הנשים אז זה לא ממש הפריע לי. אבל עם נשואיי השניים- התאיידו להם שני חברים טובים שרכשתי אחרי הגרושין. גבר שפגשתי באתר הכרויות והפכנו לידידים מאד טובים. לפחות כך היה נדמה לי עד שקם יום אחד, כשכבר נכנסתי לקשר שהוביל לנשואיי, והודיע לי - שיש לו דברים יותר טובים לעשות עם זמנו הלחוץ מאשר להפגש איתי...
זה כאב וזה היה הפסד רציני. וחברה אחרת- שרצה הגורל ובעלה עובד עם בעלי החדש (בלי שהיא שדכה לי אותו אגב במשך כל השנים שידעה שאני מחפשת בן זוג...) וזה אומר שאני מוגבלת במה שאני יכולה לספר לה- כי אניי לשמור על הפרטיות של בעלי אז זה די רוקן את החברות מתוכן ברגע שאני מוגבלת במה שאני יכולה לחלוק... וחברה אחרת- שהיתה רווקה תמיד ושלא פירגנה לי את נשואיי השניים ונוצר איזה רחוק ביננו כשנעשה ברור ההבדל בין הבחירה שלי (להיות בזוגיות ולהתפשר לשם זה) לבחירה שלה (לחיות אורח חיים נהנתני וקצת אנוכי), בחירות שמחזקות בנו תכונות שונות ותחומי עניין שונים (היא- הקריירה במרכז, אני - רוב השיחה על המשפחה והילדים).... אז... עצוב כשנשארים בלי חברים...
בעברית- למצוא חברים, באנגלית- לעשות חברים to make friends . אין ספק שעלי להשקיע בחברים חדשים. זה נעשה ברור בנסיעה האחרונה של בעלי לחו"ל כשהבנתי שזה חלק גדול מאורח החיים שלו ולמרות הנטייה שלו לנכס אותי אליו ולא לאפשר הרבה חופש לעשות דברים בלעדיו- אני בהחלט אעמוד על החופש הזה למצוא לי חברים חדשים.

תכף אכנס למסר שלך ואכתוב לך איך

למצא חברים חדשים, תכף רק תגידי לי שאת מעונינת.

יש דרך מאוד פשוטה ומיד כבר ביום שישי הקרוב תהייה לך חברה חדשה, הכל במידה ואת
והזוגי שלך יצורים חברתיים, אז תכתבי אם את מעוניינת.

הנה פוסט מאוד יפה שמצאתי בפייסבוק ורציתי לשתף

חברים, אתמול הייתי בסניף של ארומה בוויצמן, סניף שנמצא מתחת לבית אבות ובסמיכות לבית החולים איכילוב. לפני בתור עמוד תאודור, איש שנראה בשנות התשעים של חייו, נת...מך בהליכון ונראה מתקשה לעמוד, הוא הזמין קפה וכריך וביקש שיגישו לו את ההזמנה לשולחן. מי שרשמה את הזמנתו אמרה "מצטערת אבל אין לי מי שיוציא לך את הדברים". שמעתי את השיחה דרך האוזניות ואני חייב לומר שלקח לי כמה רגעים לעכל את חילופי הדברים. בינתיים תאודור החל במסע לעבר דלפק ההגשה. מסע קצר שנראה ארוך למדי עבורו. ניגשתי אליו ושאלתי האם ביקש שיגישו לו את הדברים, שאמר שכן ביקשתי ממנו שיגיד לי היכן הוא יושב ושאביא לו את הדברים. תאודור נענה בשמחה. מה אני רוצה לומר? לא יודע, אולי להזכיר לכולנו לראות אנשים מבוגרים, אולי שאם אתם רואים אדם מבוגר שמבקש עזרה ומישהו לא רואה אותו, פשוט להושיט את עזרתנו (לא חייבים לתקן את האחר), ואולי להזכיר כמה זה קשה להיות בעמדה שאתה מבקש עזרה ולא רואים אותך. חשוב לי לציין שאינני מאשים את רשת ארומה וגם לא את הקופאית, חוסר רגישות הוא משהו שכולנו חוטאים בו בשעה שאנחנו שקועים בעולמנו או עסוקים בנהלים.

מה דעתכם?

דף חדש4

New member
אני חושבת - כן ירבו!

השינוי מתחיל בנו. מזכיר לי ספור על הדלאי למה. אחרי הרצאה שלו- השתרך תור ארוך של אנשים שרצו ללחוץ את ידו. אשה אחת הוציאה מהתיק שלה ציורים שרצתה להראות לו והם נפלו והתפזרו על הרצפה. מי שצפתה בזה מאמצע התור התרשמה מכך שהדלאי למה, בלי לומר מילה, התכופף והתחיל לעזור לה לאסוף את התמונות. כל כך צנוע. כל כך יפה. הספור הזה יש לו השלכות- כמו אבן שזורקים למים- השלכות על זו שעזר לה לאסוף, השלכות על זו שצפתה בזה, השלכות על מי שקרא את הדווח שלה על זה... מעשה אחד טוב- פשוט- ויש לו השלכות.

דעתי - מביך מאוד

המעשה הצופי הטוב של היום
היהדות לא סתם מעריכה יותר את המתן בסתר

נשמונת3

New member
הכל מתחיל בחינוך

פעם חינכו כאן לערכים של עזרה הדדית, יושר, כיבוד האחר, צניעות. אני זוכרת שהמורים ממש הטמיעו את זה בתוכנו. היום הכל כסף, תכניות ריאליטי וזוהר מזוייף. לא פלא שלא רואים את הזקנים שכל כך זקוקים לחמלה וליד מלטפת. כולנו הזקנים של מחר ( אם לא נתפגר מאיזה חולירע קודם). כל התורה כולה: ואהבת לרעך כמוך! הסיפור שלך ניצת השקד מעורר מחשבות נוגות מצד אחד, ומצד שני, בכל זאת יש אנשים כמוך שמאזנים את התמונה ונותנים מקור לאופטימיות. מי יתן וירבו כמותך.

שרונהה

New member
יש סוגים שונים של חברים

יש חברים לעבודה, יש חברות ילדות,
האחים שלי למשל, הם החברים הכי טובים שלי,
ויש גם פה, חברים בפורום הוירטואלי הזה,
שבעקבות מפגשים רבים שנערכו,
הכרנו גם במציאות.

Ron W

New member
החברים במפלגת העבודה

עשו סדר.. אבן נגולה מעל ליבי מליל אמש
שלי שתשאר שלו העיקר שאפשר לחזור הביתה.

אז לא הבנתי מה הבעיה?

יש לך בעל והוא גם החבר הכי טוב שלך.ויש לך תמיד אפשרות ללכת לשיחות אצל משהו מקצועי. אני אומרת זאת בעדינות.ו
ואגב יש לי סיפור אמיתי על הנושא הזה.
כמובן יש את האפשרות להכיר בפורום חברות חדשות.ו
בקשר לסיפור שלי...
פנתה אלי משהי לא אפרט פרטים כי זה דיסקרטי.וביקשה לשוחח איתי.הזמנתי אותה לביתי לכוס קפה ואז סיפרה שיש לה בקשה שאהיה אוזן לדברים שיש על ליבה ושאינה יכולה לחלוק אותם עם בעלה או חברה קרובה
תמורת תשלום כספי. הסברתי לה שאני לא בעניין יעוץ כי אני לא מקצועית אבל היא התעקשה..שאהיה לה לאוזן. הסכמתי ובמשך שבועיים יום יום כמעט היא הגיעה אלי ושפכה את הלב.כמובן היא שילמה לי עבור זה. זה אחד הדברים הכי מוזרים שקרו לי בחיים.

דף חדש4

New member
זה באמת נשמע מוזר

לא נראה לי שאפשר להשוות בין חבר לבין פסיכולוג. אומנם בפני פסיכולוג אפשר להשתפך וזה נותן פורקן כלשהו אבל זה לא תחליף לחבר קרוב. היום ארחנו בעלי ואני חברים שלו שלא הכרתי. כולם היו משכילים ממני... מבוגרים ממני....נסעו בעולם יותר ממני.... כולם נהנו.... חוץ ממני...
שמחתי שנהנו. הייתי מארחת טובה ומבדרת והשיחה בין כולם קלחה- אבל היה ברור לי - שאין שפה משותפת בינינו... שוב. אין יותר מדי אנשים שיש לי שפה משותפת איתם. למצוא חברה טובה זה לא פחות קשה מלמצוא בן זוג.... אבל זה יקרה. צריך לרצות.

למעלה