חברים-

חברים-

שלום רב.. יש לי שאלה/בעיה שלא הצלחתי למצוא לה פתרון. אשמח אם תוכלו לתת לי כיווני מחשבה ואת דעתכם. יש לי כמה חברים/ות ספציפיים בחיים שאני מרגישה שלא טוב לי איתם. יש לציין שהם אנשים מדהימים וחברים טובים ואכפתיים, אבל ההרגשה שלי כלפיהם לא עושה לי טוב. אני כל הזמן מנסה לצמצם ולהפחית את הפעמים בהן אנחנו נפגשים/מבלים/מדברים, והדבר למעשה פוגע בהם. אפשר להגיד שאנחנו סוג של טיפוסים שונים עם שאיפות שונות בחיים, והעניין המרכזי הוא שלא נוח לי במחיצתם ולא עושה לי טוב להיות איתם. אינני רוצה איתם קשר חברי-הדוק, אבל קשה לי לנתק איתם את הקשר לחלוטין. מה אני יכולה לעשות ? מצד אחד אני ממש לא רוצה לפגוע בהם (וזה מה שאני עושה). מצד שני אני פשוט לא רוצה להמשיך ולהיות חברה-טובה שלהם יותר (אולי רק קשר חברי שטחי בלבד)... איך אני יכולה לחולל את השינוי הזה מבלי לפגוע בהם? האם ניתן לעשות בכלל משהו כזה?

חברים (מהדורה מקוצרת)

אני חושב שאנשים רגישים יבינו אחרי התחמקות אלגנטית ובלתי פוגעת ועוד אחת שאין לך עניין במגע אינטנסיבי עימם. נראה לי שחברות שאין בה הדדיות אינה ראויה לשמה. על כן אם הקשר עם אותם חברים אינו נעים לך אין טעם לבקש "שלא לפגוע בהם". או שהם לא ייפגעו באמת, או שייפגעו באופן חד פעמי ובמידה סבירה אך את תפסיקי לחיות בשקר ובאי נוחות. על כפות המאזניים בנסיבות המקרה שתיארת- מוטב שתפסיקי את הקשר עם אותם חברים ספציפיים ותשאי באומץ במחיר. ברור שהפסקת הקשר בנסיבות אלה אינה כרוכה בהשפלה של החברים (לשעבר) ודווקא המשך קיום קשר מזוייף שבו את אינך אוהבת את אלה שבמחיצתך- אולי דווקא קשר מזוייף זה כרוך בפגיעה בכבוד. אני מציע איפה שתקבלי החלטה להפסיק קשר לא נעים, ולא תשאפי להימנע כליל מתשלום של מחיר בגין החלטתך. המחיר הוא אכן פגיעה אפשרית מסויימת באגו של אותם חברים במיל'. זה מחיר הכרחי ונראה לי שהוא יהיה קטן ממה ששיערת.

מצטרפת לדברי ישראל

מציעה לך לשאול את עצמך: למה את מתכוונת כשאת מדברת על אפשרות ל"קשר חברי שטחי" עם אותם "חברים" שאינך חפצה יותר ביקרם? שימי לב שגם את האפשרות הזו סייגת באמצעות המילה "אולי"... המילה הקטנה הזו אומרת לי המון- ולך...? בהחלט קיימת האפשרות (וזוהי אפשרות סבירה) שחבריך יפגעו מהחלטתך. אך מהי האפשרות האלטרנטיבית? שתמשיכי לחמוק מהם? "לרמות" אותם בחברות מזוייפת? האם זה פוגע פחות, לדעתך? ראי, החלטה להפסיק קשר לרוב כרוכה בכאב: בין אם זהו קשר רומנטי ובין אם זהו קשר חברי. אך גם להמשך קשר שכבר נגמר, מיצה את עצמו או לא מתאים יש מחיר; במקרה שלך- את זו הסובלת, כעת, מהרגשה לא טובה ולא נוחה במחיצת אותם החברים. אני סבורה כי במקרה שלך, הדבר הנכון ביותר- עבורך ועבור "חבריך"- הוא שתדבקי באמת שלך ותהיי ישרה עם עצמך ועם אותם החברים. בברכה, גילת א.

תשובה מהעבר

כמדומני הייתה שאלה דומה כאן בעבר והנה, אני מרשה לעצמי לצטט אותי בשנית: אם את מרגישה (מכל סיבה שהיא) שאת מוכרחה להתרחק מאנשים כי הם לא ראויים להיות חברייך, כי לא נוח לך להיות במחיצתם ולא טוב לך איתם, אז פשוט תקטעי את הקשר וזהו . את לא חייבת לנהל עימם דיאלוג נוקב ומטיח שעלול להעליב חלילה, אלא להתחיל להתרחק מבלי "לשמור על אש קטנה", שלטעמי אינו ראוי . אני לא הייתי מעוניינת באם היית חושבת עליי שאיני ראויה לך (ואפילו אם היית צודקת) , לא הייתי מעוניינת שתשמרי אותי על אש קטנה , או על קשר מסויים . הייתי אפילו נעלבת. תראי, האנשים אינם טפשים , הם חשים . חברייך בסופו של דבר יבינו את העניין ויתרחקו בהתאם . אבל אל תשאירי אותם ב hold רק בגלל שלא נעים לך. האי נעימות הזו עלולה לסבך את העניין כי או אז הם ירגישו מבולבלים וקצת מרומים. בצדק.

אמנם באיחור-אבל תודה על תגובותיכם!

אכן ההחלטה שעומדת בפניי לא קלה ... איזה כיף שאפשר להתייעץ איתכם ! :) התגובות שלכם בהחלט הבהירו לי את המצב ועשו לי סדר לגבי התחושות והלבטים שהיו לי. מודה לכם המון!

למעלה