חברים- 4 ביולי היום!

Celluloid Hero

New member
חברים- 4 ביולי היום!

ואתם יודעים מה זה אומר- היום זה היום שבו אנחנו חוגגים יומהולדת למולדתו של הדוד סם, ארץ החופשים, והבית של הכל כך שמנים שיש להם כוח משיכה משלהם..
ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות, והמוגבלים הבלתי אפשריים...

וכמובן, כמו כל שנה, הופך היום בנוסף ליום עצמאות אמריקאי, גם ליום משבר זהות ישראלי, במדינה שוויתרה ממזמן על השאלה מיהו ישראלי, לטובת השאלה, איך אפשר להיות קצת יותר אמריקאים ממה שאנחנו עכשיו. בואו נראה- שמרנות קיצונית וקנאים דתיים, צ'ק!, גזענות בלתי נתפסת צ'ק!, שלטון תקוע וכלכלה דורסנית צ'ק! צ'ק! צ'ק!, רק חסר בייסבול, אממ, וכמה סדרות טלוויזיה איכותיות על כמה השלטון שלנו מושחת, ואנחנו מסודרים.

בכל אופן, זאת הזדמנות מצויינת למוזיקה שפונה אל האומה האמריקאית- אם לקלס ואם לקללה, אם לבכות את התנפצות החלומות, אובדן הערכים, לבקר ולחשוף את השקר מאחורי הסמלים האמריקאים, ואם להכות בהם עד ריחוף הכוכבים, לדרוס אותם ולגרור אות הפסים האדומים של הנבלה שלהם בכל רחבי העיר... אה, וגם שירים בעד אמריקה יתאימו אני מניח.

יאללה, תראו לי מה אתם שווים. :)

Crazy Phrog

New member
כמה שירים שאמריקה והתאריך הזה מוזכרים בהם..

איך אפשר לא להתחיל כמובן עם ברוס ספרינגסטין, שאמריקה במפורש או לא במפורש מופיעה אצלו בכל שיר שני:
4th Of July, Asbury Park (Sandy)
שלקוח מהאלבום השני של ברוס, קצת לפני הפריצה הגדולה שנתיים לאחר מכן אם זכור לי נכון עם Born To Run. אולי זה המקום להזכיר ששני האלבומים הראשונים של ברוס אולי לא העיפרון הכי מחודד בקלמר שלו, אבל בהחלט מכילים שירים טובים שהוא מבצע עד היום הזה בהופעות.

נמשיך הלאה לאמריקאי החביב שביקר אותנו כאן לפני שנה, ואני מדבר על פול סיימון.
American Tune
לקוח מהאלבום סולו של פול סיימון שיצא בתחילת שנות ה-70, נקרא There goes rhymin' simon, שמכיל עוד כמה שירים מהיפים של מר סיימון. בהתחלה רציתי לקשר לכאן את הביצוע הנהדר שלו ביחד עם גרפונקל בהופעת איחוד שלהם מ-81 אבל יש משהו בקטע הנ"ל, בבדידות הזאת שסיימון מפגין כשהוא פשוט מנגן לבד עם הגיטרה שזה פשוט נהדר ומקסים.

והקטע האחרון ואולי קצת צפוי, Breakfast in America של סופרטראמפ מהאלבום שלהם שעם אותו שם... סתם בשביל מצב רוח טוב

galgi12

New member
He ain't heavy, he's my brother

אחד מסמלי מלחמת וייטנאם -
נער וייטנאמי צנום נצפה סוחב על כתפיו גופה. כששאלו אותו אם זה לא כבד לו, הוא ענה: הוא לא כבד, הוא אחי...

בביצוע של ההוליס

galgi12

New member
Strange Fruit

מהחשובים שבשירי המחאה כנגד גזענות בכלל והלינצ'ים שבוצעו בשחורים בשנות ה-30 בארה"ב בפרט

הילדה של כותב השיר ראתה מרחוק גופה תלויה על עץ ושאלה את אביה "מה זה?"
האב לא ידע מה לענות ואמר לה שזהו פרי שתלוי על העץ...

"איזה פרי מוזר..." אמרה הילדה...

בביצוע של נינה סימון

כן רק שזה לא ממש קשור לויטנאם

הסיפור מקורו בתחילת שנות העשרים של המאה הקודמת, וסופר ע"י מורה/מיסיונר אמריקאי על שראה במלחמת העולם הראשונה, כחלק ממסע גיוס כספים כלשהו לצרכי צדקה.

galgi12

New member
סבבה אז זה עדיין קשור לאמריקה

אני זוכר את השיר בהקשר לוייטנאם אבל ייתכן מאוד ואני טועה.

הסיפור פה חשוב, השיר מצוין והמלחמה לא ממש משנה...

The Walrus

New member
דווקא האלבום השני שלו,

the wild, the innocent and the e-street shuffle, הוא בהחלט אחד העפרונות הכי מחודדים שלו (בעצם השני מביניהם, אחרי born to run הניצחי שמבחינתי הוא בין שלושת האלבומים הטובים ביותר שקיימים). זה אלבום פנטסטי, ועד היום אחד האלבומים היחידים שכוללים בעיקר שירים של 6 דקות+ שאני יכול להקשיב להם ברצף, בכיף ובהנאה גמורה.

Barmelai

New member
לגמרי אתך

אני לא מחובביו הגדולים של הבוס אבל מאוד אוהב זמר צנוע ושמו ברוס ספרינגסטין. תן לי את הפראים, התמימים והאי. סטריט, תביא ד"ש מאשבורי פארק וגם את אפלה בקצה העיר. תוסיף לי אחד נברסקה ואני מסודר. את הבוס, אני מעדיף להשאיר למביני עניין.

The Walrus

New member
חוץ מborn to run

ואולי the river, בעצם ציינת פה את כל האלבומים הממש גדולים שלו. כשהשלישייה הברורה בעיניי היא רצופה: innocent-born to run-darkness, שלישיית אלבומים על סף המושלמים (האמצעי מביניהם, מושלם) שהוא הוציא ברצף.
נברסקה כמובן כבודו במקומו מונח, אבל איכשהו הוא פחות שרד את הזמן אצלי וכמעט הפסקתי להקשיב לו. כנראה אני חושב שבאקוסטית, ספרינגסטין מוכשר אבל נופל מדילן\יאנג\כהן וכו'. בכל הנוגע לרוק שלו ושל הלהקה שלו, אין לו תחרות.

Celluloid Hero

New member
ונשאר במשפחה עם אחד השירים

הגדולים של זאפפה והאמהות שמכחסים את uncle sam טוב טוב. ורק לחשוב ששנתיים אחרי זה הוא גם ייכחס בצורה האולטימיטיבית את ההיפיז. i mean, מה צריך יותר מזה? :)

למעלה