חברים! שאלת מבחן.

חברים! שאלת מבחן.

אם מישהו היה מוכן לשלם לכם 100 ש"ח ובלבד שתחתמו לו על מסמך שבו כתוב "אני מוכר לפלוני את כל חלקי לעולם הבא", האם הייתם מוכנים?

תחשבו על זה באופן מעשי כי יש כרגע במציאות אנשים שמוכנים להציע לכם גם סכומים גבוהים יותר עבור מסמך כזה (מישהו סיפר בפייסבוק שהוא עשה זאת בעד 2000 ש"ח).

GOODMAN666

New member
מה הכוונה עולם הבא?

הרי ברור שאין אף אחד שיש לו מקום בגן עדן .גם לא לרבנים וידעונים למינהם.
בזוהר כתוב כך: לגיהנום נכנסים רק צדיקים שחטאו כחוט השערה.מישהו מכיר רב כזה?
אז אין עולם הבא אז הפתק שווה לת....וכמה שתקבלו שווה.

nini132

New member
לא.

באותה מידה שאני לא אמכור לו אויר קדוש מארץ ישראל וזיעה קדושה שנאספה בקבר רבי שמעון.

האמת שאני מתלבטת מוסרית

מצד אחד אני לא מאמינה שיש עולם הבא ולכן אין לי שום בעיה למכור לו . מצד שני זה נתפס אצלי כמו למכור לעיוור חפץ פגום.
סוג של הולכת שולל .

למרות שחבר שלי טוען שבמכירה הקונה קנה משהו שהוא ערכי לו, ולכן אין עם זה בעיה.

בקיצור, אני לא יודעת מה הייתי עושה. זה נשמע לי קצת לא הוגן.

אם זה בא לבחון אם אני מאמינה או לא

אז הייתי מוכרת בלי הנד עפעף.
ברגע שהצד השני מודע לכך שאני מוכרת כי אני מאמינה שזה שטויות ולכן לי אין בחלק הזה כל ערך. זה יותר הגיוני

אבל למכור גן עדן לאנשים שבתמימותם בטוחים שמכרת להם את כל העולם ואשתו ,זה לא פייר.

הקונה קובע מחיר

נגיד שיש לך בירושה ציור מופשט של פיקאסו, אבל בראש של כמה אנשים זה סתם קשקוש, מריחת צבע - ולא נדון כעת באמנות - אז מה, לא תוכלי למכור אותו ב-20 מליון ארו?
ואגב, אני מאחל לך ירושות כאלה. אינשללה. אז לא תצטרכי לעבוד כל חייך...

nini132

New member
נגיד

שמישהו ביקש שתמכור לו את הציור הדמיוני שלך. זה שלא באמת קיים.

שום התלבטות

אני מציע את חלקי בעולם הזה בעבור חלקך בעולם הזה!!!
בתנאי שחלקך בעולם הזה הוא ברמה גבוהה. תתקשר והעו"ד שלי יתן לך את רשימת הדרישות.
בתמורה אני מציע מקום טוב ביציע בעולם הבא,
תלושי אוכל להמבורגרים של בשר לוייתן,
72 בתולים (מעל גיל 18),
שיעור יומי עם ברלנד במסכת סוטה (עם הדגמות),
קורס בקללות בערבית עם עובדיה,
התמחות בזיהוי מרפקים גלויים ובהונות רגליים לא צנועות של ילדות קטנות בהדרכת היורק מבית שמש.
לקינוח השתתפות בתחרות זריקת סטנדרים למרחק בבית המדרש בהנחיית מחבל אמיתי.

חסדי ה'

זה לא כזה פשוט...

יש פה פן של הונאה. בדיוק כמו שתמכור לבחור עיוור את החפץ שאף אחד לא קונה לוולנטיין....

אני מניחה שזה תלוי באיך אתה מציג את הדברים לקונה. אם אתה באמת תגיד ל"עייוור" שזה לדעתך מוצר פגום / לא יפה וכד' ולכן אין לך בעיה להיפטר ממנו, והוא ירצה עדיין לקנותו. אז בהחלט יש צד למכור לו; אחרת זה פשוט הונאה. ולא משנה שרבים עושים זאת. אני רוצה להאמין שאני נעלה יותר.

סרונטס

New member
השאלה היא

במידה והוא אכן מוכר לו מקום בגן העדן, א. האם המכירה תופסת, זה כמו שתמכור לאחר כיסה שלך בטיסה אבל לא עדכנת את חברת הנסיעות.
שאלה נוספת מתבקשת, במידה ויש כמה מחלקות בגן עדן(מניין לי אילו מחלקות יש) וקניתי ממך מקום, ואח"כ יסתבר שזה במחלקת תיירים במקום במחלקת עסקים(צדיקים). ושלמתי על מקום בגן עדן במחיר הגון האם אוכל לבקש העברה למקום שקניתי?
שאלה נוספת, אם יסתבר שלא ניתן להחליף מקום, האם המוכר יבלה בתנור שבע (עיין אמנון יצחק קלטת מס'....) בגיהנום בגלל זה, או שיעשו ממנו קבב מסתובב?

סרונטס

New member
זה באמת

מחיר מצחיק בשביל מקום בגן עדן, כמה עולה טיסה במחלקת עסקים לקרביים למשל? וזה לא כולל מלון ספא פינוקים וכ"ו וכ"ו, 100 ₪ זה מחיר ממש מצחיק על גבול האבסורד

עד הנה הכל תאורטי. הנה מעשה שהיה ממש..

במקום עבודתי.(כן אני עדין עובד) יש נוהג. מפעם לפעם אנו נתקלים.
במשפחה או אדם הזקוקים לעזרה.ואז בחסות בעל העסק אנחנו
מכניסים בסתר סכומים לקופה,כל אחד לפי יכולתו.(לא הכספית. הרוחנית)
באחד המקרים תרמתי סכום מכובד ומסרתי לניזקק. הנ"ל חזר נרגש להודות
לי .כשנודע הדבר לבעל העסק. הוא נזעק.ופנה אלי במילים אלו.
"כך ממני את הסכום שתרמתה והמצווה תחשב לי".
השאלה מה אתם הייתם עושים?
אני סרבתי מכמה סיבות
והעיקרית הרב היה נוכח.

צ'י

למעלה