חברים, שאלה דחופה!

משתכנזת

New member
חברים, שאלה דחופה!

מה אתם אומרים על זה שהורים רוצים לראות את הבחורה לפני הפגישה עם הבן שלהם??(הכוונה ברישמיות, לשבת לדבר איתה וכו`.. ורק אז הם יחליטו אם תיהיה פגישה איתו) דעתכם.....! ד

זה מקובל אצל הרבה מהציבור

יש שעושים כך ויש שההורים מספיק את הדעה של הבחור והשדכן ולא מכירים את הבחורה עד הארוסים או ווארט אצל בחורים מאוד מבוגרים כך זה הולך .ולבחורים צערים זה תלוי

winkinsmily

New member
מוכר,אבל יותר אצל חסידים

|חברה חסידית שלי התבקשה להפגש עם האמא לפני שהיא רואה את הבחור,משפחה מ-א-ד מיוחסת,שמרגישים את עצמם עוד יותר ממה שהם,על תחילת הפגישה האמא אומרת לבחורה-תשמעי,הבן שלי ספר תורה,אצלנו מי שזוכה להיכנס למשפחה צריכה-וכאן בא תקנון ארוווווך ומשפיל-הבחורה-שהיא בעלת ראש בריא ובטחון עצמי פשוט אמרה שלום ועזבה... אבל לא נראה לי שזו הנורמה בד"כ,יש אמהות שפשוט לא רוצות שהבן יכנס ליותר מדי מעורבות רגשית שלא לצורך ות'אמת,אם אבא שלי היה רואה חלק מהבחורים שאיתם נפגשתי יום לפני,היו נחסכים לי הרבה עצבים ופגישות שלא לענין בהצלחה לך...פרח|נחזיק לך אצבעות

חושבת25

New member
לא הייתי רוצה

עשו לי את זה פעם אחת שלא בידיעתי.הייתי בחתונה ולפתע נגשה אלי אישה שאני לא מכירה והחלה לשוחח איתי,עניתי לה יפה אבל לא הבנתי מה היא רוצה(היא לא דברה על שידוכים וזה היה מאד מוזר)למחרת התקשרו להציע את בנה.כמובן שהשדכנית לא אמרה שהיא נשלחה עי האישה ההיא,את זה גיליתי אחכ.

winkinsmily

New member
קרה לי משהו כזה

בחתונה של חברה,היתה אישה אחת שבכל מעגל שנכנסתי לרקוד-איכשהו היא בדיוק היתה לידי,אבל לא כ"כ שמתי לב כי הייתי עסוקה בלרקוד,אחר כך,באוכל,אמא של חברה אחרת שבעצם היא בעצמה חברה שלי קראה לי לשבת איתה בשלחן ודיברה איתי סתם על כל מיני,(האשה ההיא ישבה שם),אניוואי,יומיים אחרי,אמא של הכלה מתקשרת שמישהי התלהבה עלי בחתונה והחליטה שאני בדיוק מה שהבן שלה צריך,וזה היה שידוך כל כך לא קשור...מה שמלמד שאימהות לא יכולות למצוא שידוך לבן שלהן (וגם אחיות לאחים,מניסיון)

Corall

New member
למה לא? זה הרבה יותר מכובד ומכבד

מאשר פגישה אקראית-יזומה. הכוללת הצצות ופזילות מכוונות שזה מרגיש כמו, בובה-בחלון-ראווה, או במילים אחרות, סחורה למכירה. לא צריך לעשות ענין מכל דבר. אדרבה, זה יכול לתת תמונה אמיתית יותר על הבחור/ה אם וכאשר תתקיים פגישה.

Corall

New member
שתדעי,

שהלחץ הוא בעיקר שלהם. הם יזמו את הפגישה הזאת. ועליהם מוטלת החובה לנהל אותה. אומרים שלום יפה.. לשאר הם ידאגו. אין לך מה להילחץ. ההיפך, את צריכה לשדר את שיא הנינוחות. תצליחי. ובאמת אל תקחי את זה כבד.

מישהי68

New member
אין עם זה בעיה.

זה נהיה מקובל בציבור שלנו. את לא אמורה להרגיש לא נעים,תראי את החיובי בזה:תכירי את הוריו כך תוכלי לבחון מקרוב באיזה משפחה גדל הבחור וממילא על אישיותו.. משפחה לא פחות חשובה מהבחור ,איך אומרים "התפוח לא נופל רחוק מהעץ".

משתכנזת

New member
תכלס את צודקת......

אבל אני לא יודעת למה אני מרגישה אי נעימות! שמעי זאת משפחה מאד מכובדת. שהם יכנסו מה אני יאמר להם?איך אקרא להם???תני כיוון

מישהי68

New member
לאמר שלום לחייך ולזרום..

הם אמורים לנהל את הפגישה כך שתעני למה שישאלו אותך בנעימות . ה' יעשה את ההמשך ויהיו בשורות טובות!

למעלה