חברים, עזרה.....!

פייזר ידידי האופנוען...

אני חושב שאינך ממש יודע למה אתה מכניס את עצמך... קרא, שוב, את הודעותיו של טורבומיני... מהכרות אישית עם האיש הוא אחד מהבודדים שממש יודע על מה הוא מדבר, וקשה לי להאמין שאפשר ללמד אותו משהו חדש. מעבר לכך... אם חשבת שתוכל לקנות מיני 85 ולשלוח אותה לאנגליה לשיפוץ ולהחזירה לכאן ולהמשיך ולשפר אותה וכל זאת במחיר של מתחת למחיר ה-CBR הנחפץ... אתה פשוט חי בסרט ידידי. שיפוץ מיני הוא אינו זול !!!! הוא קל מאוד, אבל אינו זול בכלל !!! אכן יש חבורת מטורפים לרכב הזה גם כאן בארץ... גם בוריס וגם אנוכי נמנים עליה. אני אצטרף בחום להמלצתו של בוריס לגבי רכישת גוף טוב ולא משנה שנת ייצורו !!! העיקר זה כמה הוא שמור ומטופל מבחינת חלודה וחיבורי שילדה. ההבדלים בין השנתונים הם כל כך זניחים שלא צריך לתת על זה את הדעת כאמור. הרי בכל מקרה הכל הולך לעבור שיפוץ.
השדון .... ™TheNightDevil

fazer

New member
הספקתי להתרשם...

מרמתו של בוריס, ואני מעריך את תשובותיו. כמובן שאני לא אקנה 85 גרוטאה, אולם הדיון הזה היה תאורטי בלבד, כיון שבכל מקרה לא ממש מצאתי לא 85, לא 83 ולא כל שנה אחרת, לא במצב טוב ולא בכל מצב אחר....כך שכשאני אמצא משהו טוב, אני אקנה. ודרך אגב, הדרך הטובה ביותר לשפץ מיני, לדעתי, למי שהפרוטה מצויה בכיסו, היא לשלם 2450 פאונד ולקנות גוף Heritage חדש. ואגב, אני לא מאמין שיש מישהו שאין לו מה ללמוד....

Turbomini

New member
נו באמת

תודה לך שדון על המחמאות, אבל יש גבול לכל דבר וגם אני כל יום לומד דברים חדשים. חוץ מזה, לא כל מה שאני אומר הוא קדוש, וייתכן שלפעמים גם לא ממש נכון. אבל נעזוב את זה כרגע, ונחזור לעניין רכישת גוף חדש מ- British Motor Heritage. לצערי, כמו לצער רבים אחרים, לא ניתן לייבא גוף של רכב זה או אחר לארץ הקודש. פשוט אסור וזהו, ללא תנאים, וללא פרצות בחוק. באשר לכדאיות החלפת גוף באנגליה כחלק מהשיפוץ - גם זה לא ממש כלכלי כי בפחות כסף ניתן להחליף את כל חלקי המתכת ברכב בחלקים חדשים מקוריים של רובר, וגם להשאר עם עודף לצביעה ועוד כמה וכמה אביזרים יקרי ערך. כך שאני בספק אם זאת הדרך הטובה ביותר לשיפוץ המיני. בוריס

fazer

New member
הכל יחסי...

בוריס, הדרך ה"טובה" זה כבר יחסי, לקנות גוף חדש מבטיח הרבה דברים שגוף משופץ לא מבטיח (כמו למשל לא ליפול על משפץ חאפר, גם באנגליה זה קורה), זה לדעתי, הכל עניין של כסף, רצון, ועוד כל מיני סיבות אישיות כאלו, אם כי מקובלת עלי דעתך שברוב המקרים זה לא ישתלם כלכלית. דרך אגב, ניסית פעם את תיבות ה5 הילוכים של JKD?

Turbomini

New member
תיבות של JKD

אני אישית לא ניסיתי, אך שקלתי בשלב מסויים, אבל מנסיונם של חבריי מאירופה שכן ניסו - לא ממש שווה השקעה. ליתר דיוק, ממש לא שווה. מנוע בעל הספק של מעל 100 כוחות סוס מפרק אותה תוך פחות מ- 10,000 ק"מ. נכון להיום, התיבות המומלצות הן 4 הילוכים Straight Cut/Close Ratio של JKD, או למנועים חזקים ממש (מעל 160 כוחות) - Dog Box של Quaife (איות?..). במנועים בעלי הספקים נמוכים מ- 120 כוח אין בדרך כלל שום הצדקה לתיבת Straight Cut. מה שחשוב הרבה יותר - זה דיפרנציאל בעל שני פינים מוצלבים. פחות מזה - ואתה עלול לפרק את תיבת ההילוכים באחד ה- Drag Races שלך. וד"א, תיבת 4 ההילוכים, על דיפרנציאל בעל יחס סביר בקלות תאפשר לך שיוט במהירות של 160 קמ"ש. אם יש לך רצון לנסוע במיני במהירויות גבוהות מזאת - אני מוכן להמליץ על דרכים רבות, זולות יותר ונגישות יותר להתאבד. בהצלחה בחיפושים.

fazer

New member
נדמה לי...

ש JKD יצרו גם תיבות 6 הילוכים למרוצים, ראיתי מודעה ב miniworld האחרון שנשארה עוד תיבה אחת כזו, לא ממש זוכר מי פירסם אותה, אבל אני יכול לבדוק. אולי זה יתאים לפרויקט השאפתני שלך?

Turbomini

New member
תיבות למיני

תודה, אבל לא, תודה. אינני מעוניין להוציא כספים על גאדג´טס מיותרים, וכך אני רואה את התיבה הזאת. חוץ מזה שהיא לא ממש מתאימה למה שאני בונה כרגע. שוב תודה.

fazer

New member
יוריקה!

אצל מיניספיד תיבת 6 הילוכים של JKD תעלה למתענינים 4000 פאונד.

15000 על שיפוץ פחחות טוב....

בעלות הגוף קומפלט (15000 ש"ח ללא הרכבה) אפשר לארגן כאן בארץ, אצל מקצוען (ויש כאלו), שיפוץ מיני וחיזוקה בצורה שתהיה טובה יותר מהמקורית... וזה יכלול כמובן את ההכנה לצבע... ויש לך פתרון דומה וטוב יותר. אפשר כמובן גם בהרבה פחות...
השדון .... ™TheNightDevil

למעלה