חברים, עזרה.....!

fazer

New member
חברים, עזרה.....!

חברים יקרים, חיפשתי בכל מקום אחר, וכעת אני מבקש את עזרתכם (אתם יושבים טוב? כי אתם הולכים לצחוק...) אני מחפש מיני (כלומר המיני הישנה, ולא החדשה...אם הייתי רוצה חדשה הייתי הולך לסוכנות של BMW) שנת 85 ומעלה (יש לדעתי בדיוק 2 מכוניות בארץ מעבר לשנת 85). הזוכה המאושרת (אם תימצא כזו) תשוט אחר כבוד לאנגליה שם היא תופשט מהמנוע ותעבור צביעה ושיפוץ, אשר לאחריהם היא תקבל בחזרה מנוע גדול יותר (1275) לפי שממש מתעקש). אם מישהו מכיר מועמדת כזו למכירה, אני אשמח לשמוע על זה. [email protected]. בקרוב אגב, יפתח אתר לבעלי מיני (כן כן, כל השלושה שנשארו). תודה.

rtwingo

New member
יש לי מספר של מיני מקורית, אני לא..

זוכר מה השנה, אבל אם אתה רוצה לברר שלח לי מייל ואני אתן לך את המספר.

Turbomini

New member
למה???

אם אתה כבר מחדש את כל הרכב - אז למה לך דווקא 85 ומעלה? הרי שבאנגליה תמיד תוכל לשים לה בולמי דיסק מקדימה במחיר סביר מאוד, ואפילו זול. וזה ההבדל היחידי בין "לפני 85" ו"אחרי". עצתי לך - אל תחפש שנה, תחפש גוף כמה שניתן יותר טוב. כל השאר - ניתן לתיקון די בקלות, אבל להחליף פנלים - זה כבר סרט, וזה אף פעם לא יוצא כמו מקורי. בקיצור, תמצא לך אחת בלי חלודה ולא משנה מאיזה שנה - ולך על זה. ד"א, החלפת מנוע ל- 1275 דורשת אישור רשמי של ייצרן הרכב, מה שלא קל להשיג אפילו באנגליה. בכל מקרה - בהצלחה.

fazer

New member
עוד מיני....

ההבדל בין לפני 85 ואחרי 85 הוא לא רק הדיסקים מקדימה, ההבדל הוא גם בכך שלפני 85 המכוניות צויידו בגלגלי 10 אינץ´ והחל מ 85 הן צויידו ב12 אינץ´, בספייסרים בנויים לתוך התופים האחוריים, ובמפשק גלגלים יותר רחב. להשיג בארץ רישוי להחליף גלגלים זה מסובך כמו להחליף מנוע, שינוי שיטת הבלימה היא גם מצריכה החלפה ברשיון (זה לדעתי נחשב לשינוי מבני), ולכן למצוא 85, ולשפץ אותה יתן לי מערכת דינמית יותר טובה, גם אם אני אשאר עם המנוע הקטן, שאגב אפשר לשפר אותו די בקלות.

Turbomini

New member
אז מה?...

אתה הרי בכל מקרה מחליף גלגלים למגנזיום, לכן אין שום חשיבות לגודל המקורי. ואם אתה מחליף מ- 145R10 ל- 145/70R12, אזיי אין לך שום בעייה. ניגשים לעמדה מס´ 1 במשרד הרישוי שבחולון, ישראל, מצויידים בספר של HAYNES, ומחליפים את הגלגלים ב- 5 דקות וללא שום תשלום. (מנסיון). ההחלפה לצמיג 12" רחב יותר תדרוש יותר ספרות טכנית בתור הוכחה, אבל גם היא אפשרית ללא שום בעייה, ולא משנה לצורך העניין מהי נקודת המוצא - 10" או 12". לגבי מפסק הגלגלים: אין שום הבדל במתלים בין שני הדגמים, בית המיסב של דיסק הוא פשוט בולט יותר החוצה, לכן המפשק גדול יותר. וקשה לי מאוד להאמין שלא תחליף את הבלמים במהלך השיפוץ - אז תשים תופים רחבים מאחורה וזהו. ד"א, החלפת תופים לדיסקים לא דורשת שום אישור או רשיון או בדיקה או כל תסביך אחר. וכמובן שהכסף והמזל הם שלך בלבד, וזכותך המלאה להמשיך ולחפש את אחת משתי המכוניות שנמכרו בשנת דגם 1985 במקום להשקיע 50 לירות סטרלינג נוספות (ששות היום בסביבות 400 ש"ח) בהחלפת הבלמים בדגם ישן יותר. את מנוע ה-1000 אכן אפשר לשפר בקלות יחסית למשהו כמו 50 כוח סוס. כל מה שמאבר לזה, ובמיוחד עם אמינות סבירה - יעלה לך בערך כמו 5 מנועי 1.3 משומשים במצב טוב, או כמו 3 מנועי "מטרו טורבו" לצורך העניין. ושוב, הכסף הוא שלך ואתה זה שתחליט מה לעשות בו. בהצלחה

fazer

New member
הבעיה היא...

שאני רוצה להחליף ל175/50/13 על חישוקים 6x13, כיון שאני רוצה ליצור רפליקה של הקופר ספורט פאק, וזו כבר תהיה בעיה, למרות שקיים דגם רשמי שכזה, ועל זה אני בונה. כל הויכוח שלנו לגבי שנים הוא אקדאמי בלבד, כיון שגם 83 טובות לא ממש ראיתי מסתובבות ברחובות...אולי נוכל (כל החברים הטובים חובבי הרכב) לשנס את מותנינו ולגרום לשינוי חוקי היבוא האישי?

Turbomini

New member
175/50/13 במיני

מנסיון של חבר טוב, אין סיכוי לרשום צמיג זה ברשיון רכב ללא האישור של ייצרן, ועם הגישה ה"ידידותית" והיד ה"עוזרת" של חברת המזרח היידוע לשמצה כייבואנית רובר לישראל, אישור שכזה אינו בר השגה. הפתרון היחידי שנראה כרגע לעין הוא להופיע לטסט עם גלגלי 12" הסטנדרטיים, ולהחליף מייד עם קבלת החותמת הנחשקת.

fazer

New member
מוכר ועצוב...

את חברת המזרח וחוסר שיתוף הפעולה שלה אני מכיר...עצוב שיבואן מתנהג כך, ועוד יותר עצוב שהמדינה מאפשרת לשיקולים מסחריים או לסתם "חוסר חשק" של יבואן לפגוע בנו כך. אולי אנחנו צריכים להתארגן ולפנות לרובר (באנגליה), ולהשיג אישור מהיצרן, ופעם אחת ולתמיד להפוך את כל ה175/50 לחוקיים.

Turbomini

New member
אולי

אני אישית ניסיתי והתיאשתי. שלחתי להם דואר אלקטרוני ומכתבים, התשובות שקיבלתי היו דומות לאלה של חברת המזרח - הן פשוט לא היו !!

fazer

New member
ועכשיו אתה אולי מבין....

למה מי שמייצר את המיני החדשה הם דווקא BMW, וכשאתה מסתכל עליה, אתה מבין שאם רובר היו צריכים לייצר אותה היא כנראה היתה מתפרקת בדרך לאולם התצוגה. ואגב, לאבא שלי יש רובר אחרת, 600 טורבו, וגם כשבה היו בעיות (לא שהיו המון, למזלינו), חברת המזרח עיקמו את האף.

Turbomini

New member
מבין - לא מבין

לא ממש ברור לי מה הייתי אמור להבין מזה שלא הבנתי קודם, אבל אם אתה חושב שיש משהו - אז שיהיה. בוריס

fazer

New member
לא משנה...

סיבכתי אפילו את עצמי עם ההגיון שלי.

ran levi

New member
למה שלא............

תקנה אותה כבר באנגליה תשפץ אותה ותביא אותה לארץ כבר מוכנה לשיטוטים מהנים ברחובות העיר , הלא בכל אופן אתה רוצה לשלוח אותה לשם למה כרטיס הלוך חזור, תקנה כרטיס one way

fazer

New member
בעיות רישוי...

כיון שאיני עולה חדש, ולא תושב חוזר, בלתי אפשרי ליבא לארץ רכב שאינו מיובא באופן שוטף על ידי יבואן רשמי....בעיה. אם המצב היה אחרת לא הייתי אפילו חושב על להשקיע ברכב בן 16.....אני לא מזוכיסט. :)

Turbomini

New member
ייבוא המיני

ישנה סדנא לשיפוץ, בניית, ושיפור המיני בהולנד שבמקרה אני מכיר את הבעלים. יש להם כרגע במלאי גוף של מיני Mk.1 משנות ה-60 אותו אפשר לייבא כרכב אספנות. הגוף חדש עם מספר רישוי של שנות ה-שישים, והוא בנוי לפי סטנדרטים של FIA עם מערכות בלמים עם חלוקה מתכווננת, כלוב בטיחות מלא, חיזוקי שלדה, מערכת כיבוי אש, וכו. גוף זה ללא מנוע, מושבים וגלגלים (כל השאר כבר בנוי) אמור לעלות לך כ-40,000 ש"ח. אם תייבא אותו במצבו הנוכחי ללא מנוע והפנים - המכס לא ייעבור את 10,000 ש"ח. תוסיף לזה מנוע לבחירתך במשלוח נוסף, וזוג כסאות ספורט - ויש לך רכב קלאסי מדהים שלא ניתן להשיג בארץ, וכל זה בפחות מ- 70,000 ש"ח, כאשר הערך האמיתי של צעצוע כזה יכול לעבור את ה-100,000. ובלי שום קשר: אם הרעיון לא מספיק טוב, ואתה בכל זאת רוצה לשלוח מיני לחו"ל, שלח אותה להולנד. עושים שם עבודה יותר טובה באותו כסף, לא "מחרטטים" כמו האנגלים (עומדים בהתחייבויות שלהם), וגם ההובלה זולה יותר.

fazer

New member
אני סטודנט דלפון....

70000 ש"ח....אם היה לי את הכסף הזה הייתי קונה cbr600 חדש (עד כמה שאני חזק בתחום של המיני אני גם חזק בתחום של האופנועים). אני מחפש משהו שיהיה daily runner בשבילי כרגע, עם פוטנציאל לשיפוץ בעוד שנה, שנתיים או משהו כזה. לא מכיר את הסדנאות ההולנדיות, אבל האנגלים, אם יודעים לאן ללכת, עושים עבודות שיפוץ ושיחזור מאוד יפות, לפחות הדברים שאני ראיתי. הבעיה באנגליה זה שהכל שם י-ק-ר. את הmk1 אני פחות אוהב, אני אוהב את דגמי הביניים, mk3, ואם הייתי הולך על משהו (אם היה לי כסף), הייתי הולך על אחת חדשה, ומוסיף לה תיבת 5 הילוכים של jack knight. אין תחרות מבחינת קרור לרדיאטור קדמי. ד"א ידוע לך עם מישהו ניסה להתקין את המזגן של wood and pickett?

Turbomini

New member
מזגן במיני

דבר עם ה- Miniman, הוא מופיע כאן בפורום. הבחור נמצא כרגע אי-שם באמצע הרכבת המזגן של מטרו בתוך המיני שלו. Wood&Pickett לא עושה מזגנים, הם רק משווקים מערכות מייצור חברה אחרת, וזאת במחירים מרקיעי שחקים. לא חושב שזאת אופציה הגיונית.

fazer

New member
אז מה שאתה אומר הוא...

שיש עוד אנשים כמונו?? :) על מזגן של מטרו במיני עדיין לא שמעתי...מעניין אין זה יצא. אולי השלב הבא יהיה לחבר לה בקרת אקלים?

zvit

New member
אם אתה סטודנט דלפון....

שכח מכל הסיפור נראה לי שיגמר לך הכסף באמצע...

Turbomini

New member
סביר מאוד... אלא אם כן

הוא לא נוגע בכלום חוץ מהטיפולים השוטפים, כאשר גם הם כבר נהיו לא ממש זולים עקב המחסור בחלקי חילוף.

למעלה