חברים, עזרה!!

HardBall

New member
חברים, עזרה!!

ש לי ג'ימני גיר ידני 2001. יום שבת האחרון בטיול בציפורי שקעתי מאוד עמוק. אחרי שהחבר'ה גררו אותי החוצה, המשכתי לנסוע, כמובן שכל הג'יפ רכד בגלל הבוץ שהיה בכל חור. היום נסעתי איתו שוב לראשונה מאז הטיול, ושתי בעיות: 1. רעש מכיוון הגלגל השמאלי האחורי, כאילו ששתי מתכות מתחככות אחת בשניה. זה בא והולך. 2. כשאני מסובב את ההגה עד הסוף שמאלה יש חריקה חזקה מאוד מכיוון הגלגלים הקדמיים, כאילו שתקוע שם איזה משהו. זה לא קורה כשאני מסובב את ההגה ימינה. דרך אגב, אני לא יודע אם יש קשר, אבל יש עדיין המון בוץ בגחון. תודה מראש, אני די בלחץ

רוזוב

New member
קודם תשטוף

טוב טוב את כל הגחון והמכלולים עם גרניק. אחרי שהכל שטוף סביר שהרעשים ייעלמו והם נובעים מגושי בוץ יבשים - אבל ! אם הם ממשיכים מיד לבדוק במוסך. קודם כל שטיפה י ס ו ד י ת .

יש קשר לבוץ

הבוץ נמצא גם בתוך הכנפיים גם סביב הציריות תשטוף את הבוץ והסיכויים שהרכב יחזור לקדמותו. חוץ מזה החברה לא האמינו לי שגררתי מהבוץ גם ג'מיני וגם ויטארה לפני כ שבועיים וחצי ,זה היה באזור ירדן הררי.

גם לנוAה זה נשמע בוץ..

זה קרה לה. כל עוד יש בוץ, יהיו רעשים מוזרים מכיוון הגלגלים.

שרA

New member
סביר שזה אכן הבוץ

וכמו שהציעו לך האחרים, שטוף היטב את החישוקים (ג'נטים) מהצד החיצוני והפנימי, ואת הציריות. בדרך כלל חריקה בהפניית הגה, נגרמת מגובל הפניית הגלגל, שנמצא מאחורי כל גלגל קדמי ובמקרה של חריקה בהפניית ההגה שמאלה, מדובר בגובל של הגלגל השמאלי, ברוב כלי הרכב (לא זוכר איך זה בג'ימיני), הגובל מכוסה בכיפת גומי שיתכן ונפלה ורעד החריקה הוא במגע של הגובל בגלגל. אם אכן זה המצב, פשוט גרז את הגובל במעט גריז והרעש יעלם. אם כי יש עוד סיבות שעלולות לגרום לרעש, וזה תלוי מאוד בטיב הרעש (אותו לא תוכל להעביר בכתיבה), בעל מקצוע ו/או בעל נסיון יוכל להקשיב ולהגיד לך בוודאות. הרעש מהגלגלים האחוריים הוא כנראה בגלל בוץ שנכנס למערכת הבילום. זה יפסיק עם הזמן, ואם אתה רוצה להפסיק את זה מיד, יש לך 2 אופציות. 1. סע במהירות 30-40 קמ"ש, לחץ על דוושת המצערת ("גז"), ובמקביל לחץ בהדרגה על דוושת הבלם מבלי להסיר את הרגל מדוושת המצערת, הלחץ, ינקה את הבוץ. 2. פרק את תוף הבלם ונקה באמצעות חומר מייבש (לא שמן ולא סולר) את התוף והרפידות. (היות ומדובר במערכת בטיחותית, מומלץ שבעל מקצוע מוסמך יעשה את זה). בהצלחה

HardBall

New member
יש פה תותחים!!!!

העלתי את האוטו על ליפט, והורדתי 100 קילו בוץ בערך. היה גם מלא חצץ. הפעם שקעתי ממש עמוק, זה מסביר את כמות הג'יפה. בכל מקרה, נפתרו הבעיות. תודה!!!!

למעלה