חברים מרעילים

חברים מרעילים

מה עושים עם זה? חברים (במובן FRIENDS, לא בן/בת זוג) שלא טוב להם והם רוצים שגם לך לא יהיה טוב. הם בתוך ביצה, ורוצים למשוך אותך פנימה. אנרגיות שליליות. לפוצץ לך את הבלון כל פעם - כל פעם שמספר על הצעת עבודה מעניינת שקיבלתי או משהו שקרה לי, ישר להוריד לי את המצברוח. במקום לנתק את הקשר, יש דרך אחרת להתמודד?

efrat dor on

New member
ערב טוב

בטרם אתייחס לגופו של עניין יש לי שאלה אלייך - מה גורם לך לרצות את אותם " חברים מרעילים " בחייך ? היכן זה תורם לך ? בברכה, אפרת

זה נשמע כאילו יש לי הרבה חברים מרעילים

האמת שאני מתייחס בעיקר לאחד ספציפי. קודם כל זה תורם שיש חברים, זה דבר ראשון. השאלה באיזה מחיר.

efrat dor on

New member
איך אתה מגדיר חבר ?

חברים זה דבר תורם - מאוד נכון, אולם מדובר באנשים שגורמים לך להרגיש טוב ולא ההיפך. אשמח אם תקדיש מחשבה לשאלה שבכותרת. אפרת

חבר בשבילי

חבר זה אדם מעצים, מחזק, מרים (אם אתה נופל), מעודד, מייעץ (אם ביקשת את עצתו) ותומך. ובתמורה מקבל את כל אלו בחזרה ממני.

efrat dor on

New member
תשובה

להגדרתך אין בכלל כזה דבר " חבר מרעיל ". התנהלות של אדם כזה סותרת מכל וכל את הגדרותייך לעניין חברות עם אנשים. אותו אדם "מרעיל " הוא פשוט אדם בסביבתך ואין הוא ראוי להיקרא " חבר " . תבדוק אם עצמך - האם אתה מעוניין שאותו אדם יהיה בסביבתך , ובמידה ואין הדבר תלוי בך - אתה פשוט יכול לבחור שהתנהלותו לא תשפיע עלייך. בהצלחה, אפרת

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
חברים - באיזה מחיר

נשמע ששווה לבדוק אם נכון להיות בקשר עם החבר הזה. מה הרווח שלך מהקשר איתו? מה המחיר? האם יש דרך לקבל את הדברים הטובים ולשים גבול לדברים האחרים שמביא החבר הזה איתו?

ordanco

New member
if you love

אנחנו ילדים גדולים, כילדים גדולים אנחנו יכולים לומר מה אנחנו מצפים או לא רוצים מחבר ישירות אליו ומאפשרים לו לבחור התנהגות, כילדים גדולים אנחנו יכולים לסנן את החברים ולבחור את החברים שמתאימים לנו עכשיו, דינמיקה לא טובה בין שניכם מזיקה לא רק לך אלא גם לו, אם מתאים לו הדינמיקה הזאת והוא לא רוצה להשתנות, עם כל הכאב - לא כדאי לו שהוא ישתחרר ממך וימצא חבר שמתאים לו הדינמיקה הזאת. לשניכם יהיו חיים טובים יותר שמתאימים לכם, if you love somebody - send him free

למעלה