חברים מפה ומשם...

חברים מפה ומשם...

לפני כמה ימים, שאלה לקשמי שאלה מעניינת: "אז מה ההבדל בין אנשים מהעולם ה'וירטואלי' לאנשים מהעולם ה'אמיתי'"? וראיתי ש- simplex התחיל לענות. אז, e-magine , אם תקפיץ את ההודעה של simplex לכאן - היא לא תאבד במהירות בדף הקודם.

e-magine

New member
אני לא יכול להקפיץ הודעה מתוך שרשור

אני יכול לעשות כמה דברים: א' אני יכול לשרשר הודעה ראשית על הודעה ראשית אחרת (ואז היא תעבור עם כל מה שמשורשר עליה) ב' אני יכול לקחת שרשור קיים בן פחות מ 72 שעות ולנעוץ אותו למעלה. ג' אני יכול להקפיץ שרשור בן פחות מ 72 שעות, אבל את זה כל אחד יכול, ע"י הוספת תגובה שמכילה יותר מ 10 תווים. (תגובה עם תוכן) ד' אני יכול לתת קישור להודעה, בדיוק כמו שאת נתת קישור להודעה של לקשמי, יכולת לתת קישור גם להתגובה של סימפלקס.

אוקיי, אז נתחיל: חברויות רשת

אנסה לחבר את ההודעות השונות לנושא אחד: לקשמי שאלה אם יש הבדל בין אנשים ב- VL לאנשים ב- RL simplex התחיל לענות, והזכיר את עניין השימוש בכינויים באינטרנט, כאשר, לדעתי, משפט המפתח בהודעתו הוא: "אבל עדיין, האינטרנט הוא אמצעי תקשורת, שדרכו אנו כבני אדם מתקשרים עם אחרים. יתכן שפנים אחרות באופיינו יתגלו תחת כינויים שונים ובסיטואציות שונות, אבל זה עדיין אנחנו". ועוד תת-נושא ש- simplex העלה הוא הנפרדות של הווירטואליה מ"העולם האמיתי" (בדומה לעולמות נפרדים אחרים, כמו עבודה מול משפחה), והוא ציין שלפעמים אין נפרדות כזאת, בשל הצטלבויות של שני העולמות האלה. לזה אני רוצה להוסיף את הודעתה של jessy19 מלפני שבועיים בערך, היא הזכירה את התופעה או המנהג לכתוב באינטרנט, בנימה מאוד אישית, לאנשים שמעולם לא פגשנו. אז מה דעתכם, יש חברויות אמת שהן ווירטואליות בלבד? אם אתם פונים בכינויי חיבה למישהו שמעולם לא פגשתם - מאיזה מקום זה בא? מנהג? זה נותן אשליה של קירבה? או שיש שם באמת חיבה, למרות האלמוניות? האם ידיעת השם האמיתי של החבר הווירטואלי חיונית? או שהניק הוא כמו שם שני?

s h i r k u s h

New member
וירטואל VS החיים האמיתיים

האמת שמרבית האנשים שאני מכירה בעולם הם אנשים שלא פגשתי, ומבחינת מכירה אני מתכוונת לכאלה שאני מדברת איתם, יודעת פרטים על החיים שלהם, והם יודעים עליי דברים שלפעמים לחברים הכי קרובים שלי אני לא מספרת. זה לא שאני לא פוגשת אנשים- אני אדם מאוד חברותי ויש לי המון ידידים אבל יש דברים שאני מספרת רק בעולם הוירטואלי כי זה קל יותר להוציא את זה פה בעולם הוירטואלי מאשר לספר לחברים שמכירים אותי יותר מדי טוב.

י.ש.

New member
כתיבה היא חלק מהעולם הממשי

כתיבה היא חלק מהעולם הממשי והיתה כזו הרבה לפני שהיו מחשבים ואינטרנט.

למעלה