חברים, מה קורה?

fireman

New member
חברים, מה קורה?

למה יש בפורום כל כך הרבה עצבים? למה כולם כועסים אחד על השני? למה צריך למחוק הודעות? לחסום גולשים? אם מישהו רוצה לכתוב את אשר על ליבו, לספר מה מפריע לו, מציק לו, תראו בשרשור הזה הזדמנות לפרוק עול. הדבר היחידי שאני דורש הוא שזה יעשה בצורה עניינית בכדי שנוכל להפיק מזה את התועלת ולא להפוך את זה לסוג של מלחמה בפורום, במקרה וזה יהפוך לכזה דבר אני פשוט אחסל את השרשור הזה. באותה הזדמנות אם למישהו יש איזושהי תלונה\השגה\בעיה בנוגע לאופן התנהלות הפורום או בכלל לגביי באופן פרטני נצלו את הבמה בכדי לכתוב על כך. כמובן שמי שירצה לכתוב מילה טובה בנוגע למשהו, זאת גם כן הזדמנות. יאללה, תרביצו.

fireman

New member
כתבתי בלשון זכר אך השרשור כמובן מיועד

גם לבנות המין החזק והיפה

THE UNDER TAKER

New member
גם ? לדעתי בעיקר

ההרגשה שלי היא ועם הרגשה לא מתוכחים שבזמן האחרון הפורום מתדרדר מבחינת התכנים זה יותר רכילות מאשר מה שצריך להיות . אמנם זה פורום שהוקם במקור לתמיכה וזה חשוב ביותר לבונים אבל שמדברים על נושאים מקצועיים אין מקום לרכילות ורגשות . אני אישית לא מתיחס לפורום כאל דבר אמיתי כלומר , לא נפגע מכך שמגיבים לי לא יפה זה בסך הכל כלי וירטואלי מול אנשים אנונימיים . אני לא יכול לקרוא לויכוח כאן ריב . אם מישהוא סונט בי אני משיב בחזרה, זה לא ביג דיל .

efratcn

New member
אבל צריך לזכור ../images/Emo13.gif

שבסופו של דבר כולנו בני אדם ולכן יש לנו רגשות שבאים לידי ביטוי במקומות שונים, גם פה. שתהליך הבניה הוא מעמסה רגשית לא קטנה וגם חלק מזה בא לידי ביטוי בהודעות. ושהמדיה האינטרנטית היא מדיה קרה ונטולת רגש ושמילים שנכתבות ב"טונציה" מסוימת נקראות לפעמים בטונים אחרים, שוב, תלוי באופי ובמצב הרגשי של הקורא. אני מסכימה שיש לאפשר לכתוב הכל כולל הכל אבל לעשות את זה בצורה יפה ומכבדת את הכותב ואת הקורא. אחרת פספסנו פה באמת את כל הרעיון (בין אם תמיכה ובין אם יעוץ מקצועי).

THE UNDER TAKER

New member
לכתוב יפה זה המקצוע של עמוס עוז וחבריו למקצוע

אני די ותיק בתפוז ובמקומות אחרים , לפעמים אנשים מגיבים לי לדברים שאני בכלל לא מתכוון אליהם . כאשר אם זה היה בשיחה פנים מול פנים זה לא היה קורה . אני איש טכני בעיקר ואולי לכתוב ממש כמו שצריך, זה לא יוצא לי . ( להוציא מקרים שאני מתכון לכתוב לא יפה , אבל בעיקר כתגובה )

פיטנגו4

New member
על ביקורת (קצת ארוך)../images/Emo63.gif

אני יודעת שחלק גדול מהרגישות כאן נובעת מכך שאנשים מקבלים ביקורת בונה, שמטרתה לעזור, כביקורת אישית, שמטרתה לפגוע. אז אף אחד מהכותבים כאן לא נכנס לפורום כדי לפגוע. זה ברור כשמש.
אין פה אף אחד שנכנס ומתוך רוע רוצה להעליב ולהשפיל. אף אחד ! אם למישהו נדמה משהו אחר, הוא טועה בגדול! בענק!!!! לכן, כל מי שנדמה לו שפגעו בו אישית, רצוי מאד שבמקום להעלב, יפנה על גבי הפורום או במסר אישי לכותב, יספר כי נפגע, ויבקש הבהרות. יש דברים שמובנים בשיחה פנים אל פנים, שבה שומעים אינטונציות (הטעמות) ורואים מימיקה (הבעות פנים), ולפעמים מי שכותב לא מודע שזה יכול להקרא ממש הפוך. זה עוד יותר חריף אצל אנשים כמוני, שספגו תרבות בריטית, ומדברים בציניות ובהפוך-על הפוך בלי להרגיש. אז ראשית, אני רוצה להתנצל מעומק הלב
מכל מי שנפגע ממני, מעולם לא היתה לי כווונה לפגוע, להשפיל או להתנשא מעל מישהו. כולם, בלי יוצא מהכלל, מוזמנים לפנות אלי במסר אישי כדי לקבל הבהרות. כל מי שמכיר אותי אישית יודע שאני לא טיפוס מתנשא, ולא רוצה לפגוע בזבוב. כל מהלך החיים שלי הוא עובדה ניצחת לכך, אבל זה לא המקום להרחיב בנושא. במהלך חיי קיבלתי הרבה ביקורות, וגם בתפקידי ניהול - נתתי ביקורות לאנשים שונים ומשונים. יש אנשים פגיעים יותר, שנעלבים שלא לצורך, ובכך מפסידים אפשרות להתפתח, ויש כאלה שיודעים לקבל ביקורת בונה, להפנים וללמוד. אני גאה לאמר שאני יודעת לקבל גם את הביקורת הצורבת ביותר, בכל התחומים - המקצועיים והאישיים. מי שניסה אותי יודע. עכשיו לגבי ביקורת בתחום העיצוב: (אדריכלות, עיצוב מוצר, וכדומה) בניגוד למקצועות אחרים, כמו הנדסה או פסיכולוגיה, במקצועות העיצוב שיטת הלימוד היא לא שינון חומר, הבנתו, ושפיכתו על הניר בעבודות ובמבחנים, אלא ביקורת על עבודות. אין סתם ציון 88 על הדף וסימון טעויות באדום
זה ממש אחר. אתה משקיע את הנשמה, את כל היצירתיות, מעביר המון לילות לבנים, משקיע ומשקיע, ובסוף תולה עבודה על הקיר מול המנחה, צוות מקצועי, והסטודנטים העמיתים. מציג אותה, ואז זה מתחיל:
כל מה שהם עושים זה לבקר את העבודה. חצי שעה עד שעה של ביקורת צולבת מכל הכיוונים, כולל מאנשים שאתה מאד מאד מעריך. יש לכם מושג מה זה???
כך זה במשך כל תקופת הלימוד, על כל עבודה. מה שזה מפתח זה 2 דברים: הראשון הוא יכולת לעמוד בביקורת צולבת בונה, להפנים ללמוד. מי שמתיחס לזה כמו עונש - לא לומד ולא מרוויח. מי שמתייחס לזה כמו אל מתנה ושותה בצמא כל מילת ביקורת - מתפתח ולומד וגם משתפר. הדבר השני, הוא היכולת לתת ביקורת בונה. גם לחבר הכי טוב, גם לסטודנט הכי מוכשר. לכולם!!! בלי יוצא מהכלל. הביקורת שלך עוזרת להם. כאשר כל זה מתחבר למישהו שהוא פרפקציוניסט, כמוני, ומישהו שש-ו-נ-א חאפריות, כמוני - התוצאה מאד קיצונית לפעמים. אני ביקורתית הכי הרבה כלפי עצמי. אפילו יותר מידי. אני עצמי גם יודעת לקבל ביקורת. עד היום אני מעבירה עבודות שלי לעמיתים כדי שיתנו לי ביקורת. ביקורת זו מתנה. אז, כשאני נותנת למישהו ביקורת, בבקשה לחשוב על מה שכתבתי. הכוונה לא לפגוע, להעליב או להשפיל. מה פתאום? הכוונה לתת מתנה. בחיי שיש לי רק כוונה טובה, והסיבה היא שאני חושבת שזו שיטה מצויינת להביא למודעות את הצורך במתכנן נוף, את ההבדל בין גנן למתכנן מקצועי. by the way אני גם מתיחסת לאדריכלות ולתכנון הפנים של המבנה. אם אני רואה תוכנית איומה, קשה לי להתעלם מכך שאנשים שילמו במיטב כספם לאדריכל או מישהו שמתחזה לאדריכל, לא קיבלו תמורה, והולכים להשקיע את כל ממונם בבית איום ונורא. חבל לי וכואב לי, ואני הכי כועסת על מי שמציג את עצמו כבעל מקצוע ומספק כזו סחורה ללקוחות שסומכים עליו. תודה למי שקרא עד הסוף

asigb

New member
קל להתאהב בעבודה של עצמך

ולכן חייבים לקבל ולהעריך בקורת. רוב ההערות בחיי הובילו אותי להארות. אכן לאחרונה נוספה נימה מנגחת לפורום ,אך לדעתי יש להעלות ולהתעלם . להפסיק להתנצל על כנות ורצון טוב ,ולזכור שמי שנעלב לא מסוגל לקבל עזרה בכל מקרה. בקיצור-תמשיכו בדיוק כמו שאתן ואתם. תודה מכל הלב.

calya

New member
אני רוצה להוסיף משהו על מה שאת כותבת:

מהמקום של זו שקוראת - אני לא חושבת שאם את כותבת על איכות כזו או אחרת ועל מחיר כזה או אחר זה צריך להתפרש כביקורת על הבחירות שלי בבית שלי. אם אני בוחרת להשקיע מעט כסף ב...נגיד אסלות (לאור הדיון שהיה פה אתמול) אז אני עושה את זה מבחירה - אני יודעת שגרוהה זה איכות X ואלובין זה איכות Y ואני בוחרת איכות Y לגמרי מתוך רצון, ידע והבנה שלפעמים מתפשרים על "הטוב ביותר" בשביל כסף, או בשביל שיקולים אחרים. אין בזה פחיתות כבוד או עלבון ואני לגמרי שלמה עם המקומות שבחרתי להתפשר בהם. אני חושבת שהכתיבה שלך נותנת לי הרבה ידע לגבי זיהוי איכות במקומות שאחרת היה לי קשה לזהות. וזה מאד חשוב - כי חשוב לי לבחור בין איכות ולא איכות או יקר וזול (שזה, אגב, גם לא תמיד יחס ישר...) *מתוך ידע*. כשאני קונה משהו לא איכותי כי לא ידעתי, זו טרגדיה. כשאני קונה אותו כי ידעתי שהוא כזה ובכל זאת קניתי - זו בחירה. וזה הבדל *מהותי מהותי מהותי*. אז אני מודה לך על ההערות פוקחות העיניים שלך. ולא נעלבת או מרגישה "פחות טובה", אם בסוף אני בוחרת אחרת (ואני בטוחה שגם את לא נעלבת
).

והתייחסות

הנני שותפה שקטה בד"כ בפורום, אך קוראת אותו זמן רב. מעולם לא חשתי שהביקורת שלך מטרתה לפגוע. מעולם לא הייתה לך התנסחות שםסלה את האדם לו ענית וגם לי נתת ביקורת בונה. יש הבדל בין ביקורת מקצועית לביקורת אישית. כאשר עונים לי "מזל שאני לא שכן שלך" - זאת לא ביקורת , המטרה היא לפגוע ולא משנה מה האצטלה, כאשר אומרים התוכנית שלך גרועה - זאת ביקורת (אם כמובן היא מלווה בהסברים). פיטנגו (ועוד אחרים) - את (ואחרים) תורמים רבות אינכם משתלחים ותודה לכם.... חבל שיש מעטים אשר אינם מבינים את ההבדל בין ציניות לגסות רוח.

וואי, ערן, יש תופעה כזו גם בשיפוץ ובניה.

לא יודע, נראה לי מזג האוויר... פשוט לא מבין מה קורה.

calya

New member
לדעתי הנימה המתנגחת צצה בעיקר

בדיונים טכניים מאד ולדעתי האישית זה לא המקום שלהם. יש פורום שכן נחמד שנקרא "שיפוץ ובניה" שם כל מי שרוצה לדון על איך מתקינים את הצ'ופצ'יק של הקומקום, אם באלכסון ואם על העוקם על 2 ס"מ של בטון רזה שעבר אשפרה במכונת ציפלונג מדופלמת (whatever מה שנקרא) יכול לדןם בדברים האלו. אלא אם טעיתי ב"כוונת המשורר" בכל הנוגע לפורום הזה, אזי הכוונה היתה לספק מקום נעים לבונה הפשוט, זה שלא ממש מעניין אותו אם הבטון הוא 5 או 20 מ"מ אלא באיזה צבע נצבע אותו בסופו של דבר
שאלת מה מתסכל אותי בפורום הזה ? אז לא אכפת לי להגיד:
הפרסומות (מאד).
הפרסומות הסמויות (מאד). למשל שירשורים שלמים שנכבשים ע"י איש מקצוע זה או אחר שמרביץ בהם את תורתו האישית למטרה אחת בלבד: למכור. ואני ממש מבדילה בין איש מקצוע ש*כותב בפורום* ככותב ובין כזה שכותב כמפרסם. מה ההבדל לדעתי ? ההבדל הוא שאם בא אדם כמו בינא למשל (סליחה שלקחתי אותך דוגמא
) שנכון שהוא איש מקצוע ונכון שאני לא תמיד מסכימה איתו, וטורח ועונה גם על שירשורים שלא בתחום ה"מכירות" שלו אז אני יכולה לכבד אותו בהחלט כגולש מהשורה, שמה לעשות ולפעמים הוא גם עונה לשירשורים בתחום ה"מכירה" שלו ואז מגיע לו גם קצת להרוויח, מה יש - אתה נותן אז אתה מקבל. (כנ"ל פיטנגו למשל). אבל יש פה גם הרבה אנשי מקצוע שלא (כן, כן, אתם יודעים מי אתם) שקופצים וצצים רק כשפתאום שואלים שאלה על מה שהם מוכרים. ואז זה בזוי בעיניי וראוי למחיקה. זה מעצבן. זה ניצול מרגיז כי לא כל מי ששואל פה שאלה אחת בודדת יודע מי אלו אותם אנשים. ו"תרבות הדיון" מונעת ממני הרבה פעמים לכתוב תגובה מגעילה לאנשים האלו... כי באמת בא לי.
המחסור בנושאים לדיון. כשהפורום "מת" לפעמים כי אין בדיוק מי שישאל שאלה ממש מעניינת בהחלט יש מקום ליזום ולהביא נושאים לדיון בצורה ממוקדת. הייתי מצפה שזה יהיה וזה חסר לי פה, באמת. אפשר גם אולי להביא אירוחים כדי לעורר קצת את הפורום ? הייתי שמחה. אני חושבת שאירוח זה "יד רוחצת יד" במובן שמי שמתארח מרוויח קצת פרסומת והגולשים בפורום מרוויחים ידע. למשל - הייתי פונה למרכז הבניה הישראלי ושואלת אם מישהו רוצה להתארח. אולי אפילו יוזמת שיתוף פעולה פורה יותר (מפגש פורום במרכז הבניה עם הרצאות מטעמם ? הנחות להרצאות לגולשים בפורום ? יש לי כל מיני רעיונות...). נושאים מעניינים ? החל מתכנון תקציב בניה דרך בניה ירוקה וכלה בעיצוב פנים. הכל הכל הכל. הייתי אולי מבקשת גם שיתוף פעולה עם עוד אתרים (ארכיג'וב ? יש לי קשרים שם אם אתה רוצה....) גם במובן שהם יקדמו את קיום הפורום כדי שבונים יגיעו לפה וגם במובן שנעשה איתם אירוחים. נכון שזה מפרסם אותם, אבל זה מעשיר אותנו. (כל הדוגמאות הנ"ל מנסיוני העשיר בניהול אחד הפורומים ההומים ביותר בתפוז במשך שנים רבות... כבר פרשתי, אבל הנסיון נשאר
).
מסורות פורום. יש פה כמה אנשים שסיימו כבר לבנות - אולי לפתוח מסורת של מאמרים שבהם אנשים יתנו את הסיכום של מי בנה להם וכמה הם היו מרוצים או לא מרוצים ממנו ? שמתי לב שלפורום אין אלבומים, אולי לפתוח אלבומים לפורום שיאפשרו לאנשים להעלות תמונות מהבניה שלהם ? אני גם הייתי רוצה שתאפשר במאמרים להעלות הצעות מחיר שקיבלנו - בלי שמות, בלי שמות העסק. בפורמט קבוע ולפי סוג. למשל: הצעות מחיר שנאספו מהפורום בנוגע לשלד ואז מתחת בקבצי אקסל תאור, מחיר, סה"כ. ותאריך כמובן. אפשר הצעות מחיר לחומרים לבנים, לבניה להכל... שתהיה השוואה. זהו. קצת חבל לי שהפורום מת לפעמים. ואני חושבת שאם נהיה עסוקים פה בדיונים פרודוקטיביים יהיה פחות זמן לכעס ועצבים.

calya

New member
וגם (שכחתי) כשבונים בית בכל כך הרבה כסף

אז הדיסוננס הקוגנטיבי בנוגע לנכונות ההחלטות שלך הוא מאד חזק. ברור שיהיו פה רגשות גועשים. וטוב שאתה פה לנטר ולמחוק. אני חושבת שידך צריכה להיות יותר קלה על "כפתור המחיקות" לפחות עד ש"רוח הפורום" תחלחל קצת יותר לעומק.

fireman

New member
תוגבה.

לגבי הפורום - מטרות ויעדים, אכן הפורום במהותו הוא פורום תמיכה בראש ובראשונה אך אין מה לעשות, כשעוסקים בבניה מתלכלכים בבטון ונצבעים מהצבע, כמו שבפורום בישול מתלכלכים מאבקת האפיה של יצרן זה או אחר. המטרה של הפורום היא לא ללטף את הכתף של שואלי השאלות ולנחם אותם ב"אל תדאג, בסוף יהיה בסדר" התגובות צריכות להיות יותר פרודוקטיביות ויותר ענייניות ולכן לא פעם נגררות לתוך עניינים מקצועיים. לגבי הפניית גולשים לפורומים אחרים, נכון להיום שרשור שמתחיל בהתלבטות בנוגע לסוג הגימור של הקיר נגרר לתוך מינוחים והגדרות טכניות, לחסל שרשור בהתהוות ולשלוח את הגולש למקום אחר זה לא ענייני ולא מקצועי שלא נאמר, לא "מכניס אורחים" אלא מגרש אותם. כשמגיעים גולשים ומבקשים הצעות מחיר לעבודות באופן כמעט מוחלט הם מופנים לפורום שיפוץ ובניה אבל אם יגיע גולש וישאל האם זה בסדר שהטייח שלו עשה את הטייח בסטיה של 1% מהאנך וכתוצאה מכך הקיר עקום ונפנה אותו לפורום שיפוץ ובניה, סביר להניח שאנשי המקצוע שם יעשו בו לינץ' כאשר הוא יכל לקבל את התשובה העניינית גם כאן. הפורום הזה לא בא להתחרות בפורום שיפוץ ובניה, הוא בא להשלים אותו בפן נוסף ואינטימי יותר של נושא הבניה ולכן אני לא מוצא לנכון לשלול על הסף נגיעה בעניינים טכניים, בשביל להגיד לגולש "אני מבין את הבעיה שלך, תהיה חזק" לא צריך פורום "בונים בית". לגבי פרסום, לאחר שיחת טלפון מאוד ארוכה עם הנהלת הפורומים בנושא, לא יהיה כאן איפה ואיפה.....או שכן פרסום או שלא פרסום, תפוז אומרים לא ואני אומר איתם את אותו הדבר. את לא יכולה לכתוב במשפט אחד שמאוד מפריע לך הפרסום בפורום ושאם מדובר בבינא שתורם לפורום זה בסדר, לא מקובל, חד משמעית, מעולם לא עשיתי איפה ואיפה בין גולשים ואני לא מתכוון להתחיל בזה עכשיו, כולם מבחינתי שווים בין שווים, דין פרוטה כדין מאה. חשוב לזכור שפורום זה נסוב באופן מאוד משמעותי על בקשות המלצה מגולשים, כשממליצים על איש מקצוע בצורה כזו או אחרת מפרסמים אותו, במודע או שלא במודע ולכך קיבלתי את ההסכמה של תפוז, כל עוד נעשית ההבחנה בין המלצה לבין מישהו שמגיע לפורום בשביל לפרסם את עצמו. ברגע שתיאסר האפשרות להמליץ על אנשי מקצוע ועסקים בפורום אפשר לומר שיהיה זה הגרדום על צווארו של הפורום. לגבי אירוחים....אירוחים בתחום ובענף הבניה אפשר להביא בלי סוף, מאז ומתמיד הייתה לי האפשרות להביא אירוחים מכל הקצוות של הענף, הבעיה תמיד הייתה הפרסום, אי אפשר להביא לכאן איש מקצוע להתארח בלי שבדרך יהיה פרסום, קשה מאוד להביא אורחים ולומר להם שאת הפרסום שלהם הם יקבלו בהודעה הראשית ולהבהיר בפניהם שאם כל הודעה שלהם תהפוך לסוג של תעמולה השרשור יחוסל, המטרה של אירוחים היא שהם יהיו פרודוקטיביים, ענייניים ומנגד גם הוגנים כלפי האורח, יד רוחצת יד...לגבי העניין הזה יש את ההסכמה העקרונית של תפוז ובקרוב נצא עם זה לדרך. אגב, אם מישהו מכיר אנשים\גופים שירצו להתארח בפורום הם מוזמנים להפנות אותם אליי באופן אישי. שיתוף פעולה עם נישות אחרות הן מעבר לתחום השליטה והאחריות שלי, עד כמה שאני יודע בתפוז נהוג יותר לקיים שיתופי פעולה עם פרומים בתוך הרשת ולא לרעות בשדות זרים אבל זה ייבדק בכל מקרה מולם. אלבומים - בכיף. מאמרים - אם יהיו מי שיכתבו, אשמח להעלות אותם הצעות מחיר - לא רלוונטי, הצעת מחיר שניתנת היום לא רלוונטית אחרי שבועיים, מעבר לכך יש בעיה של זכויות בנושא הזה ובעיות אחרות שעלולות לגרור פגיעה באופן עקיף בבעלי עסקים כאלו ואחרים ועלולים לגרור תביעות. לגבי תרבות הדיון, רצוי ואף מתבקש שגולשים יכתבו בצורה עניינית, מנומסת ומכובדת כי בסופו של דבר אף אחד לא יודע מי נמצא מולו, המנעו מהערות סרקסטיות, עקיצות מיותרות ולגלוג על חברים אחרים, השתלחות בחברים אחרים אינה מקובלת מן הסתם, כינויים ותארים כמו טפיל, מעצבן, נמאסת, יאללה עוף מפה כבר לא התקבלו כאן בעבר ולא יתקבלו כאן בעתיד. והכי חשוב שתזכרו, כולם פה בשביל מטרה אחת ברורה, לבנות בית בדרך הטובה, הקלה, הנעימה והמעניינת ביותר שאפשר. הפורום הזה הוא כלי מצויין, השתמשו בו בתבונה.

כמה דברים באופן כללי

הכרתי את הפורום הזה כלפני שנתיים ואני נהנית לקורא ולפעמים גם להגיב, יש אנשים שלעולם לא ידעו לקבל עיצה או ביקורת להחלטות שלהם גם שאיש מקצוע מעיר אותם, חבל אבל זהו טבע האדם. כמי שעוסקת הרבה עם אנשים במישורים שונים, יודעת שגם מי שמבקש את העזרה, לעיתים חוטא ולא מקשיב עד הסוף, כדי ללמוד מנסיונם של אחרים. צר לי שאנשים פונים לעזרת הידע בפורום ואח"כ "בועטים" בו שלא מקבלים את דעתם או שלא הגיבו אליהם כמו שהם ציפו. עכשיו בנושא אחר: בתפיסת העולם שלי כאשר אני מסייעת ללקוח בעיצוב הפנים או בביקורת על תוכניות הבניה, קודם כל אני מכירה את המשפחה הבונה, את הרגלי החיים שלה והצרכים המיוחדים שיש לה, לכן לפעמים, אני לא אוהבת שאנשים נותנים חוות דעת על שינויים במבנה הבית או בחלוקות מבלי להכיר את הבונים. נכון שהפורום הוא מקום של התלבטות ולא החותמת האחרונה לפרויקט ובכל זאת כתפיסת עולם שפרויקט שעולה כל כך הרבה כסף ולעיתים מהווה, מרכיב לחץ חריג ובעיות אמון, זוגיות ועוד, רצוי שינתן עוד רקע לבונים בנושא התאמת צרכים. מי שעומדת על המשמר הזה מבחינת נוף וגינה היא פיטנגו ועל כך אני מעריכה אותה מאד, על הנחישות ואמונתה בצדקת הדרך. חסר לי את הפן הזה מבחינת עיצוב הפנים ושיקול הדעת מבחינה אדריכלית. אני מצטרפת לבקשתה של קליה בנושא מאמרים או אוחים מקצועיים שייתנו עוד נפח לפורום. בכל מקרה התגובות האחרונות באמת היו מתחת לכל ביקורת ובהחלט לא סוג השיח שצריך להיות בפורום זה. שבת שלום ושבוע טוב

THE UNDER TAKER

New member
הצעה קונסטרוקטיבית ! תמחק מה שנראה לך

מקסימום תתן הסבר במסר למי שמחקת את הודעתו . זה הכל בלי יותר מידי עינינים .

fireman

New member
לא מאמין בדרך הזאת

אני מעדיף שהעבודה היחידה שלי בפורום תהיה "לבזבז" את הזמן שלי על מתן תשובות ענייניות לגולשים ולא על מתן הסברים על הודעות שנמחקו. מבחינתי הכי טוב זה לא להכנס בכלל לאדמין הפורום אלא אם זה למטרה מועילה (העלאת מאמרים, סקרים וכדומה....)

כאשר הגעתי לפה לראשונה

התחלתי קודם בקריאה כדי ללמוד על הנפשות הפועלות ועל דרך ההתנהלות. הפורום מצא חן בעיניי הוא התנהל ברוגע ולעניין, ואני חייבת לומר שנתרמתי המון. כשיש לי שאלה אני בדרך כלל עושה קודם חיפוש בארכיון כדי לא להציג שאלת קיטבג בפעם האלף ורק אחר כך שואלת. ההנאה שלי מהפורום הופרה לאחרונה על ידי כל מיני דמויות שצצו פה ועל כל מילה שמישהו כותב יש מין התנפלויות גועליות, דוגמא קטנה זו אפרת ופיטנגו שחטפו ממישהי שפשוט לא מבינה קריצה, אבל זו רק דוגמא אחת. יש פה דמויות שקוטלות כל דבר, פשוט מיד נגטיב על כל מילה שנזרקת, הם יודעים הכל, הם עושים בעצמם הכל והם לא יכולים לסבול שמישהו לא חושב כמותם. ההתנפלויות התוקפניות האלה מאוד מקלקלות והן לא היו פה ברמה הזו לפני חצי שנה ויותר. ומכיוון שבדרך כלל פיירמן מגיע בזמן לכבות את השריפה - זו ההזדמנות להגיד
, גם אם לא תמיד אתה חף מזה בעצמך, גם אם לא תמיד אני מסכימה עם דבריך הפסקניים ששוללים לא תמיד בצדק דברים של אחרים(יש עוד צבעים בדרך בין שחור ללבן
) אני חייבת לומר שאתה קשוב ועושה את העבודה.

למעלה