חברים יקרים!

חברים יקרים!

ברצוני להעלות סוגייה מ-ר-ת-ק-ת לדיון..בנושא לימוד פילוסופיה באוניברסיטה. במהלך השבוע האחרון יצא לי לבלות שם לא מעט..התרשמתי שיש חסרונות ויתרונות בשיטת הלימוד הנוכחית.(לפחות כך ראיתי באוניברסיטה בי-ם) ניסיתי קורס הנקרא "פילוסופיה יוונית".במהלך כשעה ישנה הרצאה באולם הרצאות מחניק.המרצה כאילו עומדת לישון עוד רגע.היא הציגה מבוא נחמד וקטנטן בנושא זה,וכמעט ולא איפשרה שאלות. מה גם שכשתמיד כשמציגים לי איזה תיאוריה,ברצוני לבחון אותה מכל הכיוונים כדיי להיות בטוחה שהבינותי.אך באוניברסיטה הלימוד בקושי אינו מאפשר דבר כזה.צצות הרבה מחשבות,מחשבות שאני לא מצליחה לקבל עליהם פידבאק.ישנם גם כמובן התרגילים (למי שאינו בקיא במושגי האוניברסיטה _מזלו_,תרגילים הם חזרה על החומר בכיתות יותר קטנות בניגוד לאולם ההרצאות שבו כולם מתכנסים ביחד,איזה 300 אנשים שנרדמים) במהלך ההרצאה חשבתי שאני מבינה את שהיא מתכוונת,אך אחריי כמה זמן,ראיתי שממש לא כך. תהיתי לעצמי לגביי שיטות לימוד מנוגדות לשיטות הלימוד הנוכחיות באוניברסיטה.האם אפשר להעביר חומר בצורה יותר מעניינת?יותר מגרה מבחינה מוחית?אני חושבת בכיוון של לימוד בקבוצות הרבה יותר קטנות,מה שמאפשר לכל בן אדם להגיד את כלמה שהוא חושב.מה שמאפשר לימוד הרבה יותר מעמיק ומאפשר.כמובן שתהייה איזה הנחייה,כי זהו בעצם ההבדל בין התפלספות חופשית כמו שהיינו עושים,מרדנים שכמותנו,בימי התיכון העליזים,לבין לימוד יותר רציני,שבו פשוט המרצה מעביר לי את הסוגיות הנבחרות בפילוסופיה האנאליטית למשל,בלי הרבה חרטא ברטא ושאר ירקות וקשקושים. מה אתם חושבים?אתם באוניברסיטה?מתלבטים אם להמשיך בה כמוני? אתם יודעים איך זה באוניברסיטאות אחרות בארץ?האם החומר והמרצים שם יותר ידידותיים למשתמש? והשאלה הכי חשובה-אולי האוניברסיטה מדכאת במובן מסויים את היצירתיות?הריי המרכיב הכי חשוב בפילוסופיה זה בעצם הרצון להתעלות ולחשוב במושגים חדשים ולנסות למצוא רעיונות מקוריים.בשביל יצירתיות צריך הרבה הרבה חופש והרבה הרבה שקט.כמו שאינשטיין אמר,איננו יכולים לגלות רעיונות חדשים באותה הדרך שחשבנו עליהם לפני כן.(מצטערת על הציטוט הקלוקל,אין לי כוח לחפש בגוגל). לפי דעתי אם ברצוננו להרקיע שחקים ולנסות למצוא פתרום לבעיות השונות בפילוסופיה (הריי זו בעצם מהותה) ,אנחנו צריכים ללכת לפי המחשבות הטריות והטהורות המונחות בראשינו.ומי שהוא מחפש תשובות ושואל שאלות כמוני,יודע כמה "עסק המחשבות" הזה הוא עדין ושברירי.אני חוששת,זהו בעצם החשש הגדול שלי מלימוד באוניברסיטה,שאם אמשיך לשנן כל מני נוסחאות שאינן כבר רלוונטיות לנושאים שמעניינים אותי לחקור בהם,אז היצירתיות והמחשבות שלי(שגם ככה הן כלכך כלכך חמקמקות בצורה בלתי ייאמנת!)ייעלמו כלא היו,וכך ניטרלתי בעצם ע"י שינון חוזר כמו זומבית כל אפשרות להגיע למקומות חדשים. אם אני לא טועה,רוב האנשים שחידשו משהו בפילוסופיה,לא פעלו ממש דרך האוניברסיטה. אשמח אם תשתפו אותי במחשבותיכם הנכבדות בנוגע לנושא זה,ותגידו לי מה אתם חושבים. תודה רבה רבה!

מולוקו

New member
מעניין קו המחשבה שלך.

התיאור שלך ממש לא מדוייק, בדרך כלל המתרגלים מתחלקים לשניים, טכנו או פילוסופים. תלוי על מי נפלת. מי מלמד אותך, פילוסופיה יוונית ? שקולניקוב?

nehud

New member
לימוד במוסד אוניברסטאי

בדרך כלל אינו מחדש דבר וממחזר ידע ישן - הרעננות נמצאת בחיים עצמם!! השאלה היא מדוע את נזקקת ללימודים אקדמאים? תעודה לצורך מציאת עבודה הולמת במערכת ממוסדת. אגירת ידע לצורך..... בנית כלים לשפה משותפת עם... באהבה אהוד

מולוקו

New member
שאלה. מדוע ישכור את שירותך מקום

עבודה שיודע שלתעודה שלך אין שום ערך, והערך הנסחר היחידי זה הנייר עליו מודפסת התעודה ? מדוע שלא תביא תעודה מן החיים, במקום תעודה מהאוניברסיטה ?

nehud

New member
מה אתה מבקש בחיים?

מקום עבודה חסר ערך המסתפק בתעודות חסרות ערך כמבחן התאמה? או תעודה מהחיים= הצלחה, נחישות ואהבה במה שאתה עוסק ללא צורך בתעודה ממוסד אוניברסטאי. לדוגמה: האם לב לביב נמדד בתעודות שלו או בגישה שלו? האם פלה (שחקן כדורגל) נמדד על פי הצלחתו באוניברסיטה האם שמעון פרס/ בגין/ בן גוריון/ הרצל/ בעל השם טוב/ פנינה רוזנבלום/ .... נדרשו לתעודה אוניברסיטאית או הסתפקו בתעודה מהחיים. אינני נגד תעודה אוניברסיטאית (יש לי כמה) אך ניסיוני מראה שעדיפה תעודה מהחיים שמקורה באהבה ונחישות למה שאתה עושה! על פני תעודה חסרת ערך מלימודים חסרי ערך במוסדות בעלי שם עולמי. באהבה אהוד

מולוקו

New member
זה מעלה שאלה מעניינת.

קיימת לדידך חוכמת רחוב ? או במילים אחרות "אפסטימולוגיה המונית" מן האפשר ?

nehud

New member
האמת שלא ירדתי לסוף דעתך (בשאלה)

אשמח לקבל הבהרה . והשאלה מה עומד מאחורי המילה "חוכמת רחוב" / "אפסטימולוגיה המונית" באהבה אהוד

sleeper1111

New member
כן כן כן

או שלא ? אז כן מסכים, הכל חרטה ברטה. מרצים פלצנים (רובם), בודדים שווים משהו. אחת הסיבות ששום דבר לא מעניין זה מכיוון שאין סיבה ללמוד את הנושאים הללו או ללמד. נראה לי שרוב המרצים (המשעממים) לא מבינים למה הם מרצים בכלל. הם רוצים כסף...ת'כלס... ומי שבא לאוניברסיטה ? רובם באים בשביל התעודה...בשביל הכסף
אז מה קורה למי שבא בשביל ללמוד ? בשביל העניין ? בשביל השימוש ? צריך לסבול קצת. חייב! מטרה ללימודים... מטרה שאיתה יעשה שימוש בלימודים. רק אז תהיה מספיק מוטיבציה להתגבר על חסרי החיים הישנים...עם הספרים. המטרה חייבת להיות מעבר לתעודה, להתשתמש כמה שיותר מהר בידע אחרת השיעמום יבוא וגורלך כגורלם! מרצה משועממת שמנסה להרוויח כמה גרושים... אני בכלל לא לומד פילוסופיה באוניברסיטה, אני לומד בכלל מנהל עסקים...אבל זה אותו סיפור, אולי מצב יותר טוב. אני למעשה לומד רוב הזמן לבד ורץ עם החומר מעבר לכיתה. אני בא בשביל לדעת מה הולך בכיתה לא בשביל ללמוד. אני בא לאוניברסיטה כי יש שם ספרים שאפשר לקחת
ודבר שני זה התעודה. ללמוד באמת...אני רץ לבד. לומד את כל סיפרי הרשות וכל הספרים המאובקים שנמצאים בספרייה שאף אחד לא נוגע...ת'כלס מעניין אותי והאוניברסיטה מאטה כמו שאת אומרת. מה לעשות, עדין צריך לחיות בעולם המוזר הזה שדורש ניירות מוזרים עם כל מיני אישורים שלמדת. אז אני נוכח בכיתה רק בשביל התעודה (שיהיה ליתר ביטחון)...

למעלה