חברים יקרים

זינגרס

New member
חברים יקרים

קורא את ההתייחסות לתגובתי ורוצה להציע לפתוח דיון בנושא האם הלקוח לעולם צודק? מהכותרת הזו אפשר לגעת בנושאי משנה: האם ביקורת שאינה מבוססת על אמיתות, ראויה להתעמת עם האמת, גם במדיה "פתוחה" זו. האם לנותן השירות שעמל על האיכויות יש זכות להשמע בכבוד? גם כמובן על הסגנון ראוי לדבר- גם של אלו וגם של אלו.... אני מניח שימצאו חברי פורום שהנושאים יענינו אותם,ואז אשמח לדבר על אינטלגנציה רגשית ושירותית.לקוחות טיפוסיים במסעדות ארצינו,איכות מזון,ילדים וטף..וכל שיעלה על הדעת. חג שמח

ננה f

New member
הכנסת את הראש ללוע הארי, מה?

כל הכבוד. ובכל זאת... התשובה הגורפת היא "כן" לכל. אבל מהכרות עם שני הצדדים, וכי בתוך עמנו אני חיים לא תזכה לא לזה לא זה וגם לא להוא. בגדול, הלקוח בדרך כלל, ובכל מקרה, יצא צודק. וזאת מהסיבה הפשוטה - הוא זה שמשלם, זה שמפרנס את בעלי העסק, וזה שמוריד או מרים אותו. ועל כן זוהי השורה התחתונה. מוסרי או לא, צודק או לא צודק - זו שאלה אחרת לגמרי, והיא כמעט לגמרי, לא רלוונטית. חג שמח גם לך.

פ ו ל ק ע

New member
הלקוח ממש לא צודק - אבל

אי אפשר להשביע את רצון כולם כל הזמן. הביקורת של ושתי על המקום שלך היתה טובה בסך הכל והתייחסה לכל מני נקודות אישיות (התינוקת) בלי להעליב ובלי לכסח. ביקרות קצרה ועניינית למדי. במקום לקחת את הדברים לתשומת הלב ולשפר או להתעלם (שגם זה לגיטימי בעיני) נעלבת מהביקורת שלה ותקפת אותה בחזרה. זה בכלל לא רלוונטי אם היא צודקת או טועה, אם הביצים היו טובות או שהריבה תעשיתית - עשית לעצמך שירות רע מאוד שהגבת ככה. יצאת קטנוני ונקמני.

ו שתי

New member
אחי,

נשבעת לך שמשהו אצלך לא מוברג טוב בחלק של הבנת הנקרא (כן, זו דעתי המקצועית). מביקורת פושרת, על ארוחת בוקר סבירה שלא מצדיקה נסיעה מיוחדת מתל אביב, הצלחת לצאת אחד המסעדנים, איך לומר בעדינות? אולי הכי ראוי להמצא ב DSM-IV ומכיוון שעדינות כבר לא תברח לי פה אפילו בטעות: אחי, יש לך קרבה משפחתית לסטלין? לויודעת, משהו שקשור במדיניות הדמוקרטיה שאתה מאמין לה נראה לי מוכר מהיכנשהוא.

ננה f

New member
DSM-IV??????

וואלה אשה, הלכת רחוק. עכשיו הוא ילך לחפש מה זה גם.

anatc

New member
../images/Emo6.gif ו שתי, את ../images/Emo47.gif - אין עליך../images/Emo70.gif

אחשל

New member
חברים חברים, אבל...

הלקוח אולי לא תמיד צודק, אבל הוא תמיד הלקוח
נכון שיש גם לקוחות נודניקים, פיינשמקרים, צייקנים קטנוניים ומעצבנים שמחפשים להעיר ולהתלוננן על כל דבר, אבל לא ראיתי כאלה בביקורות שנכתבו על זינגר'ס. התשובה שלך הלכה רחוק אל מעבר לניצול "הזכות להישמע בכבוד". במקום להשיב עניינית על טיב ארוחת הבוקר, בחרת להשיב בעוקצנות על ההתייחסות למרחבי הדשא, ואף הגדלת לעשות בהתייחסות שלך לשיקולים שהנחו את המבקרת לבחור במסעדה שלך. אתה רואה במסעדה שלך (כך אני מקווה לפחות) סועדים רבים מדי יום, ומגיש להם עשרות ואולי מאות מנות. אבל כל סועד וסועד רואה רק את הביקוש שלו אצלך, רק את הארוחה שהוא קיבל ואת השירות שהוא חווה, ולכל אחד מהם דעה משלו על המקום, על השירות על האוכל ועל האווירה, ואלה לא תמיד יעלו בקנה אחד עם שלך. נותן שירותים ראוי לו שיהיה קשוב ללקוחותיו, וישכיל להבין איזה ביקורת ראויה להתייחסות עניינית, ומאיזה ביקורת יש להתעלם, והכלל העליון - לעולם לעולם אין להתעמת עם לקוחות, או לנזוף בהם. טוב לבטח לא יצא מזה, לא ללקוח ולא לבית העסק.

meravbr

New member
אתה צריך לזכור

שזה פורום ביקורת מסעדות שבו מבקרים "אנשים פשוטים" את החוויה שחוו במסעדה בה ביקרו. ביקורת זאת כוללת תמהיל של האוירה שהיתה במסעדה, טיב השירות, איכות מתקני המסעדה (שירותים למשל), אם יש הפרדת מעשנים/לא מעשנים ועוד. כמובן שהמרכיב הכי חשוב הוא טעם האוכל כפי שחווה אותו הסועד. כמו שאמרו פה - במסעדה יש כמה אמיתות, אבל אני חושבת שהאמת הקובעת היא זאת של הסועד - נהנה או לא נהנה מהאוכל, האוירה, השירות וכל מה שהזכרתי. אני מוחה על הרמיזה שלך שהביקורת שהושמעה ע"י ו שתי אינה מבוססת על אמיתות, ותוהה אם אתה חושב שאתה הכי צודק, והלקוח - שאני בטוחה שאת כספו אתה בהחלט מוקיר - בעיקר מפריע לך. אני בהחלט מציעה לך להפנים את הביקורת שהושמעה פה, אולי לשפר משהו בארוחת הבוקר (שאני לא מכירה, ועכשיו אני גם לא ממש רוצה להכיר, ולא רק בגלל ביקורתה של ו שתי שאני מכירה ומוקירה) ובעיקר לשפר את גישתך השירותית. כמו שאמרו פה הלקוח אולי לא תמיד צודק (ןאנחנו דנים בזה לא מעט כאן), אבל הוא זה שקובע אם העסק שלך ימשיך להתקיים. תחשוב על זה לפני שאתה מפריך טענות שונות למדיום מאד מאד פתוח (אני מעריכה שכמות הקוראים הסמויים פה גדולה מכמות הכותבים, אז קח את זה בחשבון), שיותר ויותר בעלי עסק מכירים בחשיבותו הצרכנית. חבל שלקוחות פוטנציאלים שלך שיחפשו בעתיד את השם "זינגר" יגיעו לטענות שלך בדיון המקורי שלא מכבדות אותך כנותן שירות, כי הדיונים האלו נשארים כאן for good. ואגב, אני לא מסכימה לדיעה שאין הרבה מה לקלקל בארוחת בוקר. יש ועוד איך, ובהחלט יש ארוחות בוקר שמתעלות על עצמן. תעשה פה חיפוש בפורום על המלצות לארוחות בוקר, יש פה לא מעט, ואני מציעה שתעשה סיבוב בעיר ותבדוק איתם. יש כמה שבהחלט לא מתפשרות על האיכות שלהן.

למעלה